تأکید استانداری بر عقیمسازی کارتنخوابها
«بالای ۲۰ درصد زنان کارتنخواب ایدز دارند و انواع و اقسام بیماری را گسترش میدهند». مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفته است: «باید با پروژه قانع کردن زنان کارتنخواب، عقیمسازی صورت گیرد تا جلوی بسیاری از آسیبهای اجتماعی گرفته شود». سیاوش شهریور، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، درباره «عقیمسازی کارتنخوابها» که این روزها انتقادهای زیادی را به دنبال داشته است، به ایلنا گفت: چند موضوع را باید به عنوان پیشزمینه این اقدام در نظر گرفت؛ نخست آنکه براساس قوانین کشور و به لحاظ حقوقی هیچکس اجازه ندارد این کار را انجام دهد. اگر خانم مولاوردی هم چنین بحثی را مطرح کرده که با رضایت زنان کارتنخواب این کار صورت بگیرد، به این دلیل است که در شهر تهران زنانی وجود دارند که معتاد، کارتنخواب و تنفروش هستند.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره به اینکه این زنان علاوه بر توزیع موادمخدر، خودشان هم مصرف میکنند و به روسپیگری نیز مشغول هستند، افزود: بالای ۲۰ درصد این زنان ایدز دارند و انواع و اقسام بیماری را گسترش میدهند. وی ادامه داد: برخی از این زنان علاوه بر اعتیاد و کارتنخوابی و توسعه فحشا، بچه تولید میکنند و چون بچهها سرپرست ندارند، به فروش میرسند. شهریور با طرح این پرسش که با این وضعیت چه باید کرد؟ گفت: یک پروژه، واقعیت و نظری وجود دارد که بسیاری از سازمانهای مردمنهاد و نخبگان اجتماعی نیز با آن موافق هستند؛ مبنی بر اینکه اگر زنی بیماری دارد و جا هم ندارد، با رضایت خودش عقیم شود نه اینکه به زور این کار انجام شود. وی با بیان اینکه هیچکسی در ایران (مدیران ملی) با این گزاره ضدحقوقی (عقیمسازی زنان کارتنخواب) موافق نیست، تصریح کرد: اگر زنی باشد که جانش به لبش رسیده باشد، نتواند بچهاش را بزرگ کند و مجبور باشد آن را بفروشد، اگر بگوید که حاضرم عقیم شوم، این کار انجام شود بهتر است، چرا که حداقل شاهد بچهای مریض، دارای فقر غذایی، بحرانزده و فاقد سرپرست نخواهیم بود. مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با بیان این مطلب که بخشی از واقعیت جامعه را نمیتوان به صورت علنی گفت، اظهار داشت: چه اتفاقی در زیر پوست این شهر در حال رخ دادن است؟
سرپرست سازمان حج و زیارت اعلام کرد
ارسال نشدن دعوتنامه برای حج از سوی عربستان
«تاکنون هیچ دعوتنامهای برای حج آتی از سوی عربستان به سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه کشورمان واصل نشده است». به گزارش تسنیم، حمید محمدی به دنبال انتشار خبر دعوت سعودیها از ایران برای حضور در حج آتی اظهار داشت: بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با تمام توان در پی این هستند مسیر مسدود شده حج که یک واجب شرعی است باز شود و حجاج ایرانی همچون حجاج سایر کشورهای اسلامی از این حق مسلم خود بهرهمند شوند. وی با بیان اینکه دولت و مسؤولان حج عربستان اعلام کردهاند از ایران برای حضور در حج دعوت کردهاند، تصریح کرد: تاکنون هیچ دعوتنامهای برای حج از سوی عربستان به سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه کشورمان واصل نشده است اما در صورت ارسال این دعوتنامه اگر شروط مورد نظر که متضمن عزت و امنیت زائران ایرانی باشد از سوی طرف سعودی تأمین شود انشاءالله شرایط حضور زائران ایرانی در حج محقق خواهد شد. سرپرست سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حج گذشته بهرغم پیگیریهای مجدانه بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت خواستهها و مطالبات بحق جمهوری اسلامی ایران از سوی طرف کشور میزبان تأمین نشد، عنوان کرد: سال گذشته بهدلیل قطع روابط 2 کشور، سفارت و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در عربستان تعطیل شد و به طور طبیعی حضور بیش از 60 هزار زائر ایرانی در عربستان در موسم حج نیازمند تعریف سازوکاری برای پشتیبانی حقوقی و کنسولی و تأمین امنیت آنان است بهدلیل اینکه هر ساله نیز شاهد بیماری و تصادف زائران در موسم حج هستیم. محمدی گفت: درباره حج گذشته تأمین سازوکار حمایتهای کنسولی و حقوقی حجاج یکی از شروط اصلی ما بود که محقق نشد.