printlogo


کد خبر: 169878تاریخ: 1395/10/14 00:00
کار

نمودار غلطی که استناد آقای رئیس‌جمهور شد
حسن روحانی، رئیس‌جمهور یکشنبه‌شب همانند موارد متعدد گذشته اما این بار مستند به یک نمودار، اعلام کرد طی دولت قبل سالانه تنها ۱۴ هزار شغل ایجاد شده است. بررسی گزارش رسمی مرکز آمار نشان می‌دهد، نمودار مورد استناد رئیس‌جمهور غلط است. حسن روحانی یکشنبه‌شب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم، جمله‌ای را که پیش از این بارها تکرار کرده بود، مجدد بر زبان آورد و اعلام کرد: «در دولت قبل سالانه تنها 14 هزار شغل ایجاد شده است.» اما این بار برخلاف موارد متعدد گذشته، آنچنان که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت گزارش داده، این آمار رئیس‌جمهور مستند به یک نمودار آماری بوده تا معلوم شود تکرار مکرر «ایجاد 14 هزار شغل در دولت گذشته» از کجا آب می‌خورد. در حالی پس از 3 سال مستند دولت مربوط به اعلام «ایجاد سالانه 14 هزار شغل در دولت گذشته» بالاخره منتشر شد که بررسی گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد این نمودار غلط است و علی‌الظاهر برای اینکه ادعای «ایجاد سالانه 14 هزار شغل در دولت گذشته» درست از آب دربیاید، در این نمودار جمعیت شاغل مربوط به سال‌های 90 و 91 غلط درج شده است. در نمودار مستند آقای رئیس‌جمهور، جمعیت شاغل سال 90 برابر 9/19 میلیون نفر اعلام شده، در حالی که مرکز آمار ایران جمعیت شاغل این سال را 5/20 میلیون نفر اعلام کرده است. همچنین در نمودار مستند آقای رئیس‌جمهور، جمعیت شاغل سال 91 برابر 6/20 میلیون نفر اعلام شده، در حالی که مرکز آمار ایران جمعیت شاغل این سال را هم 2/21 میلیون نفر اعلام کرده است. براساس جداول مرکز آمار ایران، اختلاف بین میزان جمعیت شاغل کشور از سال 84 تا 91 حدود 600 هزار شغل می‌شود که با اعلام «سالانه 14 هزار شغل» اختلاف فاحش دارد. ضمن اینکه بررسی میزان اشغالزایی در یک دولت با یک عملیات تفریق 2 عدد مربوط به جمعیت شاغل در سال‌های پایانی و ابتدایی آن دولت از اساس غلط است.


سیمانی‌ها ۴۵ روز است  گاز ندارند
طی ۴۵ روز گذشته گازرسانی به کارخانه‌های سیمان متوقف شده است و دولت هنوز طلب ۲۹میلیون دلاری 2 سال اخیر کارخانجات سیمان بابت سوخت جایگزین را به آنها پرداخت نکرده است.
به گزارش مهر، کارخانه‌های سیمان در سال‌های اخیر با کمترین ظرفیت به کار خود ادامه می‌دهند و درگیر مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی و فروش محصولات هستند اما در این شرایط یکی از مشکلات تازه‌ای که این کارخانجات با آن درگیر شده‌اند، قطع گاز در فصل سرماست. طی ۴۵ روز گذشته گاز کارخانجات سیمان در مناطق سردسیر قطع شده و آنها امکان استفاده از گاز طبیعی را ندارند، زیرا در فصل سرما اولویت با گازرسانی به بخش خانگی است، به همین جهت گاز کارخانجات در مناطق سردسیر قطع شده و به مناطق مسکونی اختصاص می‌یابد. در این‌باره، مرتضی لطفی، نایب‌رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان کشور با اشاره به قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران گفت: این کشور یکطرفه اقدام به قطع صادرات گاز به ایران کرده است و با توجه به سرمای شدیدی که در مناطق سردسیر ایران وجود دارد و اولویت گازرسانی به واحدهای مسکونی، گاز کارخانجات سیمان در این مناطق قطع شده است. وی با بیان اینکه از ۴۵ روز  گذشته تاکنون گاز کارخانجات در این مناطق قطع شده است، اظهار داشت: قطع دستوری گاز این کارخانجات مشکلات زیادی را برای آنها به وجود آورده است و از سوی دیگر هر لیتر مازوت با نرخ ۳۰۰ تومان در اختیار کارخانجات قرار می‌گیرد.


اختصاص درآمد نفت به توسعه راه‌آهن
معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن از اختصاص یک درصد درآمدهای نفت و گاز کشور به توسعه راه‌آهن براساس مصوبه مجلس خبر داد و گفت: وزارت نفت موظف شده اصل و سود سرمایه‌گذاری تا ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه ریلی را تضمین کند. سعید رسولی اظهار کرد:‌ این مساله اعتبارات راه‌آهن را به منابع شناور متصل می‌کند و هر سال از محل فروش نفت سهم راه‌آهن افزایش می‌یابد و به این ترتیب متولیان می‌توانند برنامه بلندمدت خوبی برای اجرای طرح‌ها داشته باشند.
 


Page Generated in 0/0066 sec