printlogo


کد خبر: 170028تاریخ: 1395/10/16 00:00
کنترل نرخ‌ها در دست دلالان و سکوت مسؤولان
گرانی گوشت در همدان صدای مردم را درآورد

افزایش لجام‌گسیخته قیمت گوشت قرمز با توجه به جایگاه آن در سبد غذایی خانوارهای همدانی‌، مردم را دچار مشکل کرده است به‌طوری‌که در سکوت مسؤولان، دلالان نرخ‌ها را بالا و پایین می‌کنند. گوشت در هرم تغذیه در جایگاه بالایی قرار دارد و نقش مهمی را در حفظ سلامت ایفا می‌کند به‌طوری‌که حذف آن از سبد غذایی، لطمه جبران‌ناپذیری به‌سلامت خانواده وارد می‌کند. نگاهی به وضعیت بازار استان همدان بیانگر آن است که یکی از باارزش‌ترین مواد غذایی که متأسفانه به دلیل گرانی از سبد غذایی برخی خانواده‌ها کم‌کم کنار گذاشته می‌شود، گوشت است. بر اساس بررسی‌ها طی ماه اخیر شاهد افزایش لجام‌گسیخته قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار بوده‌ایم ولی با توجه به جایگاه ویژه گوشت در سبد غذایی خانوار، گرانی سرسام‌آور آن خانواده‌های بسیاری را برای تأمین اغذیه سالم دچار چالش و مشکل کرده و این در حالی است که مسؤولان کنترل و نظارت بازار درباره این مشکل سکوت پیشه کرده‌اند تا برخی سوءاستفاده‌گران طعم خوش ‌گوشت را به کام قشر آسیب‌پذیر تلخ کنند. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی و لاشه گوساله در بازار تا ۴۸ هزار تومان بالا رفته و در مقایسه با ماه گذشته افزایش قابل‌توجهی را تجربه کرده است. دلایل مطرح‌شده برای این گرانی متفاوت است و یک روز افزایش صادرات گوشت قرمز دلیل گرانی عنوان می‌شود و روز دیگر کمبود دام! و در آخر معلوم نیست چگونه با کمبود دام صادرات گوشت قرمز افزایش‌یافته است؟! در همین زمینه یک شهروند همدانی در گفت‌وگو با مهر، با بیان اینکه طی چند هفته گذشته قیمت گوشت در همدان به‌طور غیرواقعی بالا رفته است،‌ گفت: گوشت در همدان کیلویی ۴۸ هزار تومان عرضه می‌شود. احمد اعتمادی با بیان اینکه رفته‌رفته سبد تغذیه خانوار کوچک می‌شود، عنوان کرد: وقتی علت گرانی را جویا می‌شویم پاسخ قانع‌کننده‌ای دریافت نمی‌شود. وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد نظارت بر بازار عرضه و تقاضا در همدان کمرنگ شده است، گفت: بتازگی نوسان قیمت‌ها در بازار بیش از گذشته و نرخ کالاها متغیر شده است اما به دنبال افزایش قیمت گوشت قرمز در همدان اعضای اتحادیه قصابان همدان نیز اعتراض کردند و چند روزی دست از کشتار کشیدند تا شاید اوضاع بهبود یابد اما تاکنون اتفاق قابل‌توجهی در بازار گوشت همدان رخ نداده است. یکی از قصابان همدان با بیان اینکه روزانه بیش از هزار و ۲۰۰ دام زنده از این شهر خارج و به استان‌های مجاور انتقال می‌یابد، گفت: همین مساله سبب افزایش قیمت دام زنده شد. وی با بیان اینکه اگر بازار عرضه گوشت کنترل نشود قیمت آن تا نوروز ۹۶ به کیلویی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان هم می‌رسد، گفت: سود انتقال دام زنده از استان همدان به جیب عده‌ای دلال می‌رود که هیچ تعصبی نسبت به مردم این شهر ندارند. وی عنوان کرد: بارها اعضای اتحادیه قصابان به مسؤولان تذکر داده‌اند با این قبیل افراد برخورد کنند و با محدودیت در انتقال دام زنده به خارج از استان، در کنترل و کاهش قیمت گوشت قرمز تأثیرگذار باشند ولی متأسفانه برخوردی با این افراد صورت نمی‌گیرد. رئیس اتحادیه قصابان همدان نیز گفت: در حال حاضر گوشت گوساله و گوسفند درجه یک طبق نرخ‌نامه بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت از قرار هر کیلوگرم نرمه گوساله ۳۶ هزار تومان، گوسفندی درجه یک از ۴۵ تا ۴۸ هزار تومان و مخلوط بی‌استخوان ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان در بازار به مشتریان عرضه می‌شود. اکبر جمعه خروج بی‌رویه دام زنده از استان را سبب این ناهماهنگی‌ و اعتراض‌ها و افزایش قیمت گوشت در بازار همدان دانست و گفت: روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دام زنده از استان خارج می‌شود. وی عنوان کرد: هزینه‌های مربوط به حمل دام زنده از میدان دام تا محل کشتارگاه بسیار بالاست و این امر موجب اعتراض قصابان شده و مقرون به صرفه نبودن این فرآیند، فروش دام زنده به خریداران خارج از استان بویژه تهران را دامن زده است. رئیس اتحادیه قصابان همدان درباره نوسانات اخیر قیمت گوشت در بازار و گرانی بی‌حد آن در روزهای اخیر عنوان کرد: قیمت گوشت با توجه به تقاضای بازار و به صورت روزانه اعلام می‌شود و به منظور کنترل قیمت و جلوگیری از خروج بی‌رویه دام زنده از استان باید محل میدان دام با کشتارگاه در یک مکان ادغام شود. وی در ارتباط با قیمت گوشت در سطح بازار همدان نیز عنوان کرد: قیمت کشتار هر رأس گوسفند در کشتارگاه ۱۰ هزار تومان بود که با افزایش ۶۰ درصدی اعلام شده توسط کشتارگاه این رقم به ۱۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. تمام این صحبت‌ها در حالی عنوان می‌شود که معاون وزیر جهاد کشاورزی در اظهارنظری درباره تنش قیمت در بازار گوشت قرمز اظهار داشت: ما در حوزه دام سنگین و گوشت گوساله هیچ مشکل و افزایش قیمتی نداریم اما در حوزه گوشت گوسفندی تازه با افزایش قیمت و نوسان مواجه شده‌ایم که عامل آن نیز دلالی عده‌ای واسطه و اختلال در سیستم توزیع توسط این افراد است.  حسن رکنی با تأکید بر اینکه مشکلات به وجود آمده در حوزه گوشت گوسفندی ربطی به صادرات دام زنده ندارد، افزود: تولید دام زنده سالانه به حدود ۶۰ میلیون رأس می‌رسد و صادرات جزئی این دام‌ها نمی‌تواند مشکلی در بازار ایجاد کند کما اینکه در مقابل این صادرات، واردات گوشت قرمز نیز انجام می‌شود.

موضوع گرانی گوشت در حال حاضر یک مشکل کشوری است
رئیس اتاق اصناف همدان با بیان اینکه گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اساسی و پرمصرف مردم حدود ۲ هفته‌ای است دچار افزایش قیمت شده است، ‌گفت: بررسی‌های بازار محصولات پروتئینی نشان می‌دهد قیمت انواع گوشت قرمز نسبت به هفته‌های گذشته با روند افزایشی همراه شده است.  حمیدرضا فرسایی‌وحید گفت: کمبود شدید دام در بازار سبب گرانی گوشت در همدان شده و رونق قاچاق دام زنده، بازار گوشت همدان را مختل کرده است. وی با بیان اینکه جلسه‌ای با حضور متولیان تامین و توزیع گوشت قرمز در همدان برگزار شده تا برای کاهش قیمت گوشت قرمز چاره‌اندیشی کنند، گفت: در این نشست ضمن تاکید بر انتقال میدان دام به داخل کشتارگاه همدان و حذف واسطه‌ها بر عدم خروج دام زنده از استان نیز تاکید شد. وی با بیان اینکه شرایط بازار گوشت گوسفندی برای قصابان نامطلوب است، گفت: گاهی در فصل زمستان و با نزدیک شدن به انتهای سال، عرضه دام کم می‌شود که بر این اساس باید با یک مدیریت منسجم با قاچاق دام برخورد کرد تا شرایط بازار بهبود یابد و اوضاع بدتر نشود. وی با اشاره به اینکه موضوع گرانی گوشت در حال حاضر یک مشکل کشوری است و تنها مختص استان همدان نیست،‌ گفت: واحدهای صنفی اتحادیه قصابان از گرانی گوشت رضایت ندارند. وی عنوان کرد: اصناف به سود قانونی ۱۰ تا ۱۱ درصدی فروش رضایت دارند و از وضعیت به وجود آمده در بازار گوشت ناراضی هستند، زیرا این روند افزایشی سبب شده میزان فروش گوشت در سطح بازار بشدت کاهش پیدا کند.
 


Page Generated in 0/0067 sec