گروه فرهنگ و هنر: برنامه سینمایی «هفت» در بامداد شنبه 18 دیماه روی آنتن زنده شبکه سه سیما رفت. به گزارش «وطنامروز»، «هفت» میزبان محمد حیدری، دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بود و به پرسشهای افخمی پیرامون تازهترین رویدادهای این جشنواره پاسخ گفت. دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر بیان داشت: امسال جشنواره فیلم فجر در 30 استان کشور با 20 نمایش در هر مرکز استان برگزار خواهد شد که این آثار از میان 44 اثر چشمانداز سینمای ایران انتخاب میشوند. وی افزود: بخش آرای مردمی امسال برای نخستین بار از طریق سایت اینترنتی برگزار خواهد شد. صندوقهای رای دیگر جمعآوری میشود و از این سایت در نشست خبری رونمایی خواهد شد. فروش بلیت برای مخاطبان شهرستانی از طریق همین سایت جشنواره صورت خواهد پذیرفت. امسال یک سیمرغ به آرای مردمی تعلق خواهد گرفت که از میان 44 فیلم راه یافته به بخش چشمانداز سینمای ایران انتخاب خواهد شد و به برگزیدگان دوم و سوم آرای مردمی نیز جایزه میدهیم. دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر درباره محل «کاخ رسانههای گروهی» جشنواره گفت: واقعیت این است که جایگزینی برای کاخ رسانه جشنواره که محل حضور اهالی مطبوعات، رسانهها و صاحبان آثار است وجود ندارد و با همه مشکلات و سختیهایی که هست سعی شد تا ظرفیت برج میلاد 1700 نفر کاهش یابد و با همکاری انجمن منتقدان تلاش شد تا کسانی که فعالیتی در این زمینه دارند شناسایی شوند. وی افزود: امسال این قول را خواهم داد که در «کاخ رسانهها» فضای حرفهای را شاهد خواهیم بود! برج میلاد محل حضور اهالی رسانه، منتقدان و صاحبان آثار است و ما شخص دیگری را در برج میلاد نخواهیم داشت. حیدری با اعلام آنکه دیگر در برج میلاد مراسم فرش قرمز و دیدار با عوامل فیلم نخواهیم داشت، ادامه داد: برج میلاد تنها محل تماشای فیلم برای اهالی رسانه خواهد بود. مراسم فرش قرمز و دیدار با عوامل فیلم به پردیس ملت منتقل خواهد شد. وی همچنین گفت: جشنواره فیلم فجر امسال یک روز زودتر یعنی 9 بهمنماه به مدت 11 روز در برج میلاد محل اهالی رسانه برگزار خواهد شد تا برنامه نمایش فیلمها با فشردگی کمتری تنظیم شود. زمان نمایش آثار نیز از ساعت 13:30 ظهر به بعد آغاز میشود و صبحها نمایشی نخواهیم داشت. امسال نشستهای خبری فیلمها، همگی بعدازظهرها و پس از نمایش آثار در برج میلاد برگزار خواهد شد.
هیأت انتخاب کاملاً مستقل انتخاب کردند
دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر درباره شیوه انتخاب هیات انتخاب بیان داشت: با احترام به همه هنرمندان سینمای ایران، هیات انتخاب جشنواره کاملا مستقل این فیلمها را انتخاب کرده است و نظرات خود را درباره مجموعه محتوا، موضوع و کیفیت فیلمها اظهار کردهاند. طبیعتا فیلمها باتوجه به چارچوب جامعهای که در آن زندگی میکنیم، انتخاب شدهاند. وی درباره فیلمهایی که شایعه ممیزی آنها شنیده میشود، بیان داشت: فیلم «هجوم» شهرام مکری را ندیدهام اما فیلم آقای عیاری «کاناپه» بیشتر بهدلیل محتوا و موضوع فیلم مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه تصمیم جشنواره باید قاطع و سریع باشد، به دلیل شرایط خاص این فیلم، تصمیمگیری درباره آن نیاز به ورود مراتب بالاتری داشت و ما به آنها موکول کردیم. وی افزود: فیلم «یواشکی» رضا درمیشیان اصلا به جشنواره نرسید و ارائه نشد. همه فیلمهایی که در جشنواره امسال شرکت کردند و مورد ارزیابی قرار گرفتند، دارای پروانه ساخت بودند. فیلم آقای درمیشیان اگرچه پروانه ساخت داشت اما نسخهای به جشنواره ارائه نداد.
4 فیلم در وضعیت رزرو قرار دارند
حیدری با اشاره به آنکه 4-3 فیلم در حالت رزرو هستند، گفت: باتوجه به نظر هیات انتخاب تصمیمگیری درباره آنها در روزهای آینده مشخص خواهد شد که ممکن است طبق فراخوان اعلام شده تعداد آثار تا 33 فیلم افزایش یابد. از جمله فیلم سینمایی «آباجان» هاتف علیمردانی جزء فیلمهای رزرو است که ممکن است به لیست اضافه شوند. اما فیلمهایی مثل «خانه کاغذی» یا «بوف کور» و... به انتخاب هیات انتخاب پذیرفته نشده است و باید منتظر ماند دید در بخش چشمانداز ورود میکنند یا خیر. همچنین فیلم «شعلهور» آقای نعمتالله در صورت ارائه نسخه کامل فیلم، به دلیل حضور فیلم دیگرشان در بخش مسابقه، در بخش چشمانداز سینمای ایران حضور دارند.
تنها فیلمی که مشکل محتوایی داشت
حیدری گفت: مسؤولیت همه فیلمهای انتخاب نشده را کمیته انتخاب قبول دارد و بالطبع دبیر جشنواره نیز قبول خواهد داشت. امسال همه فیلمهایی که تقاضا دادند، فرم پر کردند و نسخهای تحویل دادند مورد بررسی قرار گرفتند. تنها فیلمی که مساله محتوایی و موضوعی درباره آن مطرح بوده است و مراجع بالاتر باید درباره آن تصمیم بگیرند، فیلم «کاناپه» آقای عیاری است که در روزهای آینده مشخص خواهد شد. وی نهایتا گفت: نه پارسال و نه امسال هیچ توصیه و سفارشی برای فیلمی از بیرون به ما نشده و این لیست، به سلیقه این هیات انتخاب است. امسال معدل سطح کیفی آثار، خیلی بهتر از سال گذشته است اما به هر حال کار داوری در جشنواره فجر، کار بسیار سختی است برای آنکه ما قاعده ورود را میپذیریم اما به هر دلیل نتیجه را نمیپذیریم! در جشنواره زمانی اتفاق خوب خواهد افتاد که همه اهالی رسانه و سینما دست به دست هم دهند تا از انتشار اخبار غیررسمی و شایعات جلوگیری شود.