printlogo


کد خبر: 170369تاریخ: 1395/10/25 00:00
آمریکا برای مقابله با روسیه حضور نظامی خود را در لهستان گسترش داد
تنش با مسکو در روزهای آخر اوباما

دولت باراک اوباما در آخرین روزهای زمامداری‌اش 3 هزار نظامی آمریکایی را برای پیوستن به نیروهای ناتو عازم لهستان کرد. به گزارش دیلی‌میل، اعزام نظامیان آمریکایی به لهستان به درخواست ناتو اجرا شده است. ناتو معتقد و نگران است که روسیه دست به اقدامات تجاوز‌آمیزی می‌زند. از سوی دیگر روسیه همیشه نزدیک شدن ناتو به کشورهای بلوک شرق را اقدامی تحریک‌آمیز می‌داند. اگرچه با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در آینده نزدیک، انتظار می‌رود تنش بین آمریکا و روسیه کاهش یابد اما پس از جدا شدن کریمه از اوکراین، تنش بین روسیه و ناتو بویژه آمریکا به عنوان عضو اصلی ناتو بشدت افزایش یافته است. این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد پدافند هوایی نیروهای هوافضای منطقه مسکو، سامانه جدید اس400 موسوم به «پیروزی» را فعال کرده‎ و برای دفاع هوایی از مسکو و منطقه صنعتی مرکزی روسیه آماده است.  برخی‌ها می‌گویند روسیه با استقرار این سامانه می‌خواهد نشان دهد برای جنگ با ناتو آمادگی دارد. روسیه پیش از این اس400 را در سوریه برای حفاظت از سامانه‌های نظامی‌اش نصب کرده بود. اس 400 که هنوز در اختیار هیچ کشوری جز روسیه نیست، با توان شلیک همزمان 72 موشک و نابودی اهداف تاکتیکی و بالستیکی از 5 تا 60 کیلومتر فاصله و 2 تا 27 کیلومتر ارتفاع از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی در جهان شناخته می‌شود که توان نابودسازی اهداف آیرودینامیکی را در فاصله 3 تا 250 کیلومتری با ارتفاع 100 متری تا 27 کیلومتری را نیز دارد. اداره اطلاعات و رسانه‌های جمعی وزارت دفاع روسیه گفته است: «ناوگان دفاعی جدیدی از نیروهای هوافضای مسکو یک سامانه جدید اس 400 را برای دفاع از پایتخت و مناطق صنعتی مرکزی روسیه در اختیار گرفته و برای دفاع از پایتخت در حالت آمادگی قرار داده است.» به گفته این اداره، وظیفه اصلی نیروهای هوافضای مسکو حفاظت از مناطق و زیر‌ساخت‌های حیاتی و حساس، نظامی، صنعتی، تاسیسات تولید انرژی و همچنین پایگاه‌های نظامی روسیه و زیرساخت‌های حمل‌ونقل و ارتباطی است.  همزمان دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه گسترش حضور نظامی ناتو نزدیک مرزهای کشورش را اقدامی تجاوزکارانه عنوان کرد و تأکید دارد حضور گسترده نظامی در اروپا موازنه امنیتی قاره اروپا را از بین خواهد برد. طبق این گزارش، روز پنجشنبه تانک‌ها و زره‌پوش‌های ارتش آمریکا در قالب بزرگ‌ترین اعزام نیرو برای تقویت نظامیان ناتو یا ارتش آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین عملیات پشتیبانی در دهه‌های اخیر وارد لهستان شدند. انتقال این تجهیزات نظامی به لهستان در حالی صورت می‌گیرد که حدود 4 هزار نیروی نظامی آمریکایی خود را آماده برگزاری رزمایش در کشورهای ناتو و نزدیک مرزهای روسیه می‌کنند. اعزام
3 هزار نظامی آمریکایی و تجهیزات جنگی ماموریتی 9 ماهه است اما معلوم نیست در دوره حکومت ترامپ وضعیت این نیروها چگونه خواهد بود. دولت اوباما در آخرین روزها این اقدام را در پاسخ به آنچه دخالت روسیه در امور اوکراین می‌داند، انجام داده است. گزینه ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا، جیمز متیس ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا است. سیاست‌های نظامی و سیاسی وی از مقبولیت فراوانی برخوردار است. متیس، روز پنجشنبه در جلسه استماع «کمیته خدمات مسلح» مجلس سنا ضمن دفاع از ساختار «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی»- ناتو- بر تداوم مقابله با روسیه تأکید کرد. وی خطاب به کمیته مذکور،‌ کشورهای چین و روسیه را به همراه گروه‌های تروریستی از عوامل تهدیدکننده نظام جهانی دانسته و از آمادگی آمریکا برای مقابله با این تهدیدات سخن گفته است.
کاخ سفید: روسیه را منزوی کردیم
سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که تحریم‌های آمریکا ضد روسیه در ارتباط با موضوع اوکراین مسکو را بشدت منزوی کرده است. جاش ارنست، پنجشنبه‌شب در گفت‌و‌گو با خبرنگاران راهبرد آمریکا را حمایت از اقدام‌های مردم و دولت اوکراین برای مقابله با آنچه وی «اقدام‌های وقیحانه روس‌ها برای نقش حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین» نامید، اعلام کرد.

صدراعظم آلمان: اعتماد به آمریکا ساده‌لوحی است
صدراعظم آلمان از اعضای اتحادیه اروپا مصرانه خواست همکاری‌های امنیتی و دفاعی خود را افزایش دهند و دیگر متکی بر حمایت «همیشگی» آمریکا نباشند. آنگلا مرکل این اظهارات را در پی نگرانی‌ها در اروپا درباره تعهد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به حفظ روابط دوجانبه این کشور با اروپا بیان کرده است. مرکل پنجشنبه در سخنرانی خود پس از دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه بروکسل، از آمریکا با عنوان «شریکی سنتی» یاد کرد و گفت از نظر واشنگتن «هیچ تضمین ابدی برای همکاری نزدیک با ما اروپایی‌ها وجود ندارد». صدراعظم آلمان گفت اروپا با وجود درگیری‌ها مانند آنچه در مرزهای خود در اوکراین در حال وقوع است با «بزرگ‌ترین چالش در چندین دهه اخیر» مواجه شده و در چنین شرایطی، تکیه‌ دائمی بر دیگران و این انتظار که دیگران مشکلات را در منطقه ما حل کنند، ساده‌لوحی است».
 


Page Generated in 0/0069 sec