printlogo


کد خبر: 170370تاریخ: 1395/10/25 00:00
هفتمین ماه متوالی ممنوعیت برگزاری نماز جمعه شیعیان در دراز
دیده‌بان حقوق بشر اوضاع بحرین را وخیم خواند

نیروهای امنیتی بحرین برای هفتمین ماه متوالی، روز گذشته از ورود نمازگزاران به منطقه الدراز و اقامه نماز جمعه در مسجد امام صادق(ع) ممانعت به عمل آوردند. طبق این گزارش، نیروهای امنیتی بحرین از بیش از 6 ماه قبل تاکنون به دنبال لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم، عالی‌ترین مرجع شیعیان این کشور از ورود نمازگزاران به منطقه الدراز و برگزاری بزرگ‌ترین نماز جمعه شیعیان در مسجد امام صادق(ع) ممانعت کرده و تعدادی از نمازگزاران مجبور شدند نماز  را به صورت فرادا برگزار کنند. این در حالی است که منطقه الدراز پس از یورش چند روز پیش نیروهای امنیتی آل‌خلیفه به منزل شیخ عیسی قاسم در وضع فوق‌العاده قرار گرفته است. در همین راستا، دیده‌بان حقوق بشر در گزارش  سالانه خود با بررسی وضعیت حقوق بشر بحرین در سال 2016 به موارد بسیار زیادی از نقض حقوق بشر، نقض آزادی بیان و سلب تابعیت، شکنجه، محاکمه مخالفان نظام و علمای شیعه و نیز همراهی بحرین با عربستان‌سعودی در بمباران یمن اشاره کرده است. در این گزارش که در سایت دیده‌بان حقوق بشر منتشر شده، آمده است: بحرین در سال 2016 شاهد سرکوب بیشتر فعالان حقوق بشر و منتقدات دولت بود و علاوه بر آن جمعیت الوفاق به عنوان مهم‌ترین جمعیت سیاسی معارضان منحل شد و فعالان حقوق بشر و علمای شیعه نیز محاکمه شدند.  دیده‌بان حقوق بشر تعداد افراد سلب تابعیت شده در بحرین از ابتدای سال 2015 میلادی را 341 نفر عنوان کرده و آورده است: تابعیت بسیاری از مخالفان و منتقدان توسط حکومت سلب شده که بارزترین آن سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم، روحانی بارز شیعه بوده است.  دیده‌بان حقوق بشر همچنین به موارد متعدد شکنجه مخالفان دولت بحرین در بازداشتگاه و زندان‌ها اشاره و همچنین اقدامات نظام بحرین در سال 2016 را «سرکوب سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده» خواند و افزود: «این اقدامات موجب وخامت اوضاع حقوق بشر در بحرین و کاهش احتمال دستیابی به حل سیاسی در این کشور شده است».
ویلچرنشین شدن فعال بحرینی زیر شکنجه
یک فعال بحرینی پس از ماه‌ها بازداشت و شکنجه، ویلچرنشین شده است. سایت «مرآه‌البحرین» به نقل از یک شاهد اعلام کرد، سید علوی حسین الموسوی بیش از 80 روز است که در بازداشت است و خانواده و وکیل او امکان ملاقات با وی را ندارند. به گفته این شاهد، به دلیل شدت شکنجه‌ها، سید علوی ویلچرنشین شده است. براساس این گزارش، سید علوی گاهی اوقات با ویلچر از زندان جو به مرکز الحوره منتقل می‌شود و گاهی هم او را برای درمان به بیمارستان می‌برند. همچنین به دلیل نگرانی از احتمال سکته ناگهانی، به صورت مستمر نوار قلب و فشار او کنترل می‌شود. به گفته این شاهد، سید علوی هم‌اکنون در ساختمان شماره  15 زندان جو نگهداری می‌شود؛ جایی که اتاق بازجویی نامیده می‌شود و کسی حق نزدیک شدن به اتاق او را ندارد. وزارت کشور و دادستانی بحرین هیچ اطلاعاتی از سید علوی به خانواده یا وکیلش نمی‌دهند و به آنها نمی‌گویند او را کجا نگهداری می‌کنند یا اینکه اتهاماتش چیست. سید علوی از اهالی شهر الدراز است.
تبرئه مزدوران شکنجه‌گر
این در حالی است که دادگاه جنایی بحرین حکم تبرئه 5 تن از نیروهای پلیس رژیم آل‌خلیفه را در ارتباط با اتهام شکنجه یکی از زندانیان در زندان مرکزی جو صادر کرد. سایت خبری منامه پست نوشت: یکی از زندانیان زندان مرکزی جو در بحرین طی شکایتی اعلام کرده بود از سوی برخی افراد منتسب به مسؤولان امنیتی مورد ضرب و جرح و اهانت و بدرفتاری واقع شده است و این اتفاق، 7 بار و در حضور شاهدانی از میان زندانیان تکرار شده است. براساس گزارش قاضی بسیونی که پس از اوج گرفتن سرکوب‌ها در بحرین تهیه شد، در این کشور از محاکمه‌ها به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب مخالفان استفاده می‌شود. کمیساریای عالی حقوق بشر نیز در گزارشی اعلام کرده است دادگاه‌های بحرین، مرتکب  «ظلم سیاسی» می‌شوند. سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد حکم‌های دادگاه بحرین، «تصویری جعلی از عدالت» است. در گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز آمده است: «در بحرین عدالتی وجود ندارد».
 


Page Generated in 0/0063 sec