printlogo


کد خبر: 170484تاریخ: 1395/10/27 00:00
نارضایتی شهروندان کرمانشاهی از کیفیت پایین نان
نانی که هر روز کوچک‌تر می‌شود

کیفیت پایین، گرانی و ارزش پایین غذایی نان سبب نارضایتی و اعتراض شهروندان کرمانشاهی شده است. چند سالی است کیفیت پایین و پخت نامناسب نان در خبازی‌های کرمانشاه سبب نارضایتی شهروندان شده و با وجود انعکاس مستمر اعتراضات مردم اما رسیدگی در خور شأنی دیده نشده است. متاسفانه پخت و پز نان در خبازی‌های کرمانشاه روز به روز بی‌کیفیت‌تر می‌شود و قیمت‌های باری به هر جهت و سلیقه‌ای خبازی‌های آزادپز نیز مزید بر مشکل کیفیت پایین نان در کلانشهر کرمانشاه شده و جای بسی سوال دارد که چرا نانوا چنین نانی دست مشتری می‌دهد.  یکی از مشکلات تامل‌برانگیز در پخت نان و بویژه نان لواش در کرمانشاه زمان کوتاه پخت آن است که سبب بروز امراض گوارشی و... در مصرف‌کننده می‌شود؛ موضوعی که تعدادی زیادی از شهروندان نسبت به آن گله‌مندند اما رئیس اتحادیه نانوایی‌های کرمانشاه آن را رد می‌کند و معتقد است نان‌های لواش و سنگک به صورت استاندارد پخت و عرضه می‌شوند و هیچ مشکلی وجود ندارد.  علیزاده، رئیس اتحادیه نانوایی‌های کرمانشاه در پاسخ به اعتراض شهروندان نسبت به پخت نامناسب نان در خبازی‌ها می‌گوید: نان عرضه شده در خبازی‌های ما مورد تایید بهداشت، استاندارد و معاونت غذا و دارو است و ما از دست‌اندرکاران حوزه نان تشکر می‌کنیم.  وی درباره مدت زمان کافی برای پخت نان گفت: نان‌های سنتی با استاندارد پخت می‌شود و 3 تا 4 دقیقه برای پخت نان زمان نیاز است البته بستگی به حرارت دارد اما هیچگونه مشکلی نداریم و اطمینان می‌دهیم نان سالم سنتی پخت و عرضه می‌شود. علیزاده در ادامه افزود: دستگاه‌های مختلف مانند معاونت غذا و دارو، بهداشت و شرکت غله،  نان را آزمایش می‌کنند و اگر نان مشکلی داشته باشد بلافاصله ما برخورد قانونی می‌کنیم و هیچگونه اغماضی با کسی نداریم. همچنین مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۹ بحث نان را موضوعی ملی می‌داند و معتقد است نان قوت‌ غالب مردم کرمانشاه است و بحث کیفیت و کمیت نان در جلسات مختلف توسط اعضای شورای آرد و نان و نیروهای اجرایی کنترل، تهیه و تدوین شده است. رحیمی پخت نان در
۶۰ ثانیه را غیرقابل قبول دانست و گفت: این موضوع که نان پخته شده صددرصد ایده‌آل نیست قابل پذیرش است اما تهیه آرد پروسه‌ای خاص است و از مزارع شروع می‌شود. وی بیان کرد: آردی که تهیه می‌شود باید حاوی مواد لازم باشد از جمله اینکه میزان پروتئین موجود در آرد گواه کیفیت و وضعیت آن است. رحیمی به موضوع رنگ نان و میزان سبوس آن اشاره کرد و افزود: میزان سبوس آرد نان‌های سنگک ۷ تا ۱۱ درصد، در لواش و تافتون ۱۱ درصد به بالا و در بربری حداقل سبوس ۱۸ درصد است. در این میان یکی از شهروندان کرمانشاهی در گفت‌وگو با مهر، از کیفیت بسیار پایین نان گفت و اظهار کرد: نان قوت اصلی سفره ما است اما متاسفانه کیفیت نان بسیار پایین است و نان پخته شده سبوس ندارد و وقتی به نانوا اعتراض می‌کنیم می‌گوید همین است که هست! برو به هرجا می‌خواهی شکایت کن! وی افزود: اگر مردم از نان بی‌کیفیت استقبال نکنند نانوا مجبور می‌شود نان خوب پخت کند و تحویل مشتری دهد اما متاسفانه کیفیت نان خوب نیست و بعضاً نیز نان‌های سوخته دست مردم می‌دهند. این شهروند همچنین از وزن پایین نان در خبازی‌ها ابراز نارضایتی کرد و گفت: متاسفانه کسی هم رسیدگی نمی‌کند. در ضمن نان پخته شده ماندگاری ندارد و پس از ساعتی بیات می‌شود. وی نظارت بر کار پخت و پز نان در نانوایی‌های کرمانشاه را ضعیف دانست و گفت: نانواها متاسفانه به نان جوش شیرین می‌زنند اما مشکل دیگر این است که نانوایی‌ها ترازو ندارند در حالی که در خبازی‌های دیگر شهرها ترازو برای وزن کردن نان می‌بینیم.  علیزاده، رئیس اتحادیه نانوایی‌های کرمانشاه اما در پاسخ به اعتراض شهروندان نسبت به عدم نظارت و بازرسی از نانوایی‌های کرمانشاه گفت: مردم  قضاوت خوبی نکردند و نظارت ما را نمی‌بینند. ما پرونده‌هایی در این باره در تعزیرات داریم و بازرسان اتحادیه همه روزه به صورت مستمر از خبازی‌ها بازدید می‌کنند. وی قیمت پایین نان را موجب بی‌رغبتی خبازی‌ها به ادامه کار دانست و گفت: 4 سال است که خبازی‌های ما افزایش قیمت نان نداشته‌اند. خبازی‌های آرد یارانه‌ای‌بگیر ما در آستانه ورشکستی‌اند و دور از انصاف است. علیزاده اظهار کرد: در استان کرمانشاه پایین‌ترین قیمت نان را داریم  و متاسفانه خبازی‌های ما دارند جمع می‌کنند و پیشنهاد  می‌شود همه خبازی‌ها آزادپز شوند تا رقابت نیز ایجاد شود اما آرد یارانه‌ای معضلی شده و یک خط‌کش و یک جدول برای نانوایی‌ها گذاشتیم که جای تاسف دارد.  علیزاده در پاسخ به اعتراض شهروندان از قیمت‌های مختلف نان در خبازی‌های آزادپز گفت: براساس مصوبه هیات عالی وزیران آزادپزها مشمول قیمت‌گذاری نیستند و قیمت براساس  عرضه و تقاضاست.


Page Generated in 0/0136 sec