حکم تاریخی در قاهره علیه عربستان سعودی
شادی مصریها برای تیران و صنافیر
دادگاه عالی مصر، سرانجام روز دوشنبه با صدور حکم نهایی درباره پرونده واگذاری 2 جزیره مصر در دریای سرخ به عربستان سعودی، حکم به منع اجرای این توافق داد. قاضی این دادگاه اعلام کرد دولت مصر نتوانسته است شواهد موثقی درباره مالکیت عربستان بر جزایر راهبردی تیران و صنافیر ارائه دهد، بنابراین حاکمیت مصر بر این دو جزیره تایید میشود. دولت قاهره فروردین امسال پس از امضای توافقنامه مرز دریایی با ریاض اعلام کرد جزایر تیران و صنافیر در آبهای سرزمینی عربستان سعودی قرار دارند. براساس گزارشها، مصر قرار بود در قبال بخشیدن این جزایر به عربستان سعودی، 20 میلیارد دلار دریافت کند. این اقدام قاهره واکنشها و اعتراضهای بسیاری را در محافل سیاسی، رسانهای و نهادهای مدنی این کشور ایجاد کرد بهطوریکه عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر به خیانت و فروش اراضی این کشور متهم شد. اواسط دیماه دادگاه تجدیدنظر در امور اضطراری مصر بهرغم اعتراضهای مردمی و مخالفت دیوانعالی این کشور، از تصمیم دولت برای واگذاری 2 جزیره راهبردی به عربستان سعودی حمایت کرده بود. پیش از آن، دیوان اداری مصر در تیرماه طرح واگذاری این دو جزیره را فاقد اعتبار اعلام کرده بود اما دولت مصر 9 دی طرح واگذاری جزایر را تایید و به مجلس مصر ارسال کرد. واگذاری این جزایر مصر به عربستان بیش از همه منافع رژیم صهیونیستی را تأمین میکرد. رسانههای اسرائیل پیشتر اعلام کردند این جزایر با چراغ سبز رژیم صهیونیستی به عربستان واگذار شده است. جزیره 80 کیلومترمربعی تیران در ورودی تنگه تیران واقع شده که دریای سرخ را از خلیج عقبه جدا میکند. جزیره صنافیر نیز در شرق جزیره تیران قرار دارد. اهمیت راهبردی این جزایر از آن جهت است که تنگه تیران تنها دسترسی رژیم صهیونیستی از خلیج عقبه به دریای سرخ است و نقش مهمی در تبادلات تجاری این رژیم ایفا میکند.
طبق این گزارش، بسیاری از شهروندان مصری که در اطراف دادگاه عالی اداری مصر برای شنیدن حکم نهایی این دادگاه درباره توافق واگذاری 2 جزیره تیران و صنافیر به مصر و ترسیم دوباره خطوط دریایی عربستان و مصر گرد آمده بودند با شنیدن حکم تاریخی دادگاه عالی این کشور به شادی و پایکوبی پرداختند.
سقوط هواپیمای باری ترکیه در مناطق مسکونی در بیشکک قزاقزستان
37 کشته در سانحه 747
صبح دوشنبه در پی سقوط یک فروند هواپیمای باری خطوط هوایی ترکیه در یک محله مسکونی در نزدیکی بیشکک، پایتخت قرقیزستان 37 نفر از جمله 6 کودک کشته شدند. طبق این گزارش، اکثر قربانیان این حادثه، ساکنان روستایی بودند که هواپیمای بوئینگ 747 در زمان فرود به دلیل مه غلیظ و نبود دید کافی به آن برخورد کرد. بنا به گفته مسؤولان فرودگاه، هواپیمای مذکور قرار بوده است در مسیر خود از هنگکنگ به استانبول، در نزدیکی بیشکک یک توقف بینراهی داشته باشد که در ساعت 7:31 به وقت محلی در حین تلاش برای فرود به واسطه دید ناکافی در یک روستایی در نزدیکی بیشکک سقوط میکند. این گزارش ادامه میدهد هواپیمای مذکور 15 ساختمان روستا را تخریب میکند و دستکم 20 نفر از ساکنان روستا جان خود را از دست میدهند. اعضای تیم نجات موفق شدند یکی از خدمه پرواز و 15 نفر از ساکنان روستا که در آوار گرفتار شده بودند را نجات دهند. مقامات قرقیزستان در گفتوگو با ریانووستی اعلام کردند: «ما اطلاعات موثقی درباره شمار کشتهشدگان در حادثه سقوط هواپیما داریم که متفاوت است اما دستکم 30 نفر از مردم محلی و خدمه پرواز جان خود را
از دست دادهاند».