printlogo


کد خبر: 170874تاریخ: 1395/11/5 00:00
اخبار

ادبیات‌ ما از انتظارات سینما  اطلاع علمی ندارد
احمد شاکری، نویسنده رمان «انجمن مخفی» با بیان اینکه در کشور ما کمبود اقتباس سینمایی از آثار ادبی، فرآیند اقتباس را تحت تاثیر خود قرار داده است، گفت: نه ‌تنها درحیطه عمل، تجربیات متنوعی در این زمینه وجود ندارد بلکه حوزه سینما بویژه ادبیات از دانش نظری تولید متن و تجربه عملی مهارت‌های نگارشی محروم مانده است. ادبیات ما از انتظاراتی که سینما از آن دارد، اطلاع علمی ندارد و روایت سینما را به درستی نمی‌شناسد. وی افزود: به واسطه اینکه سینما به‌ عنوان هنر هفتم نسبت به ادبیات عمر کمتری دارد، ادبیات تجربیات سینما را جدی نمی‌‌گیرد. زمانی اقتباس ادبی در سینمای ما رونق پیدا می‌کند که کارگردان رضایت داستان‌نویس را جلب کند و تعاملی دوسویه میان داستان‌نویس و کارگردان ایجاد شود. شاکری درباره وضعیت ادبیات پایداری اظهار داشت: ادبیات داستانی ما رشد قابل قبولی در این زمینه داشته است. همانند خاطره‌ها و روایت‌های شفاهی که به صورت مکتوب درآمده‌اند یا خودنوشت‌هایی که توسط فرد راوی یا نویسنده دیگری تدوین شده است اما با انقلاب هیچ نسبیتی نداشتند یا قابلیت روایت تصویری و نمایشی را در خود ایجاد نکرده‌اند. وجود روایت مستند در این نوع نوشتارها این معضل را در به تصویر کشیدن آن در سینما به وجود می‌‌‌‌‌آورد که قصه‌پرداز به جای نمایش بیشتر حرف بزند. «گفتن» معضلی در ادبیات داستانی است که امکان اقتباس را سلب کرده یعنی به لحاظ تجربی و ساختاری، قوی و نمایشی نیست.

پرداختن به «حقوق بشر»  از سوی آمریکا طنز روزگار است
محسن مومنی‌شریف در مراسم آغازینِ دومین جشنواره بین‌المللی «حقوق بشر آمریکایی» گفت: در حالی که مبنای آمریکا با جنایت پایه‌گذاری شده است؛ پرداختن به حقوق بشر توسط این کشور، طنز روزگارمان است. به گزارش مهر، نشست آغازین دومین جشنواره بین‌المللی «حقوق بشر آمریکایی» یکشنبه ۳ بهمن ماه در محل لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد. محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری در این مراسم با بیان اینکه جنایت‌های آمریکا در ایران، بخش کوچکی از جنایات این کشور در کل جهان است، اظهار کرد: آمریکا به رسانه‌ها تسلط دارد و می‌تواند افکار را با سلیقه و دلخواه خود تربیت کند و این موضوع به درستی دیده نمی‌شود. وی ادامه داد: به طور حتم با حضور هنرمندان کشورهای دیگر و آثاری که از آن هنرمندان در این دوره خواهیم دید بر غنای این جریان فرهنگی و هنری افزوده خواهد شد. حقوق بشر آنچنان که برای آمریکا حربه‌ایی است تا به کشورهای دیگر حمله کند و کشورهای مظلوم را تحت فشار قرار دهد، نقطه ضعف این کشور نیز هست و بشدت مایلند از این زاویه، به آمریکا پرداخته نشود.

«محمد، مسیح کردستان» روانه بازار کتاب شد
انتشارات روایت فتح کتاب «محمد، مسیح کردستان» را منتشر و روانه بازار کرد. به گزارش فارس، نصرت‌الله محمودزاده نویسنده کتاب، این اثر را در قالب زندگینامه داستانی در 712 صفحه به نگارش در آورده است. این کتاب کامل‌ترین کتاب در طول سال‌های گذشته درباره ابعاد زندگی شهید بروجردی است که به ابعاد مختلف جنگ در کردستان و چگونگی پرورش افراد شاخص دفاع مقدس توسط شهید بروجردی می‌پردازد. این کتاب می‌کوشد به نحوه مبارزات قبل از انقلاب شهید بروجردی و مبارزه با کومله‌ها و دموکرات‌ها و نحوه جای گرفتن شخصیت شهید بروجردی در قلب مردم کُرد بپردازد. فرماندهان شهیدی چون صیاد شیرازی، متوسلیان، همت، ناصر کاظمی و کاوه برخی چهره‌های شاخصی هستند که از آنها در کتاب «محمد، مسیح کردستان» سخن رفته است. گفتنی است شهید بروجردی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ تحمیلی بود که توانست با حُسن برخورد و ابتکار عمل‌هایی که داشت، کنترل منطقه کردستان را به ایران بازگرداند. از این رو، وی را «مسیح کردستان» می‌نامند. براساس این گزارش کتاب «محمد، مسیح کردستان» در 712 صفحه به قلم نصرت‌الله محمودزاده منتشر و روانه بازار شد.


Page Generated in 0/0054 sec