7 استان، کانون فعال ویروس آنفلوآنزای حاد پرندگان است. به گزارش تسنیم، فرشاد تهرانی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دام سازمان دامپزشکی به رادیو گفتوگو گفت: در استانهای خراسان رضوی، اصفهان، تهران، گیلان، قم، مرکزی و مازندران کانون فعال داریم و تمرکزمان بر این استانهاست. تهرانی با تاکید بر اینکه با پخت لاشه مرغ یا تخممرغ، عامل بیماری این ویروس به انسان سرایت نمیکند، گفت: ویروس آنفلوآنزا ویروس حساسی است و حتی اگر به فرض لاشه یا تخممرغی را هم داشته باشیم که آلوده باشد، با پختی که ما انجام میدهیم این ویروس از بین میرود. مرغ و تخم مرغ اگر پخته شود و در حین طبخ، دستها شسته و از دستکش استفاده شود هیچ نگرانی از این جهت برای مردم وجود ندارد. وی افزود: دو مورد شیوع آنفلوآنزای مرغی در واحدهای مرغ گوشتی و چندین مورد در واحدهای مرغ مادر گوشتی شناسایی و نابود شدهاند. تهرانی تاکید کرد: به روستاییان سفارش میکنیم محیط پرورش پرندگانی مانند اردک را محصور و قابل کنترل کنند.