printlogo


کد خبر: 171355تاریخ: 1395/11/13 00:00
حاصل دسترنج فرشبافان به یغما می‌رود
سود فرشبافی بختیاری‌ها در جیب دلالان

هر فرش دستبافت آماده فروش حاصل مشقت و رنج بسیاری از دختران و زنان چهارمحالی است اما فقط درآمد بسیار کمی نصیب‌شان می‌شود و سودهای کلان عاید دلالان خواهد شد. فرش دستبافت استان چهارمحال و بختیاری به سبب استفاده مواد اولیه صددرصد گیاهی و سبک‌های متنوع از مرغوبیت، کیفیت و زیبایی خاصی برخوردار است و همچنین به سبب مقاوم بودن بدون اینکه از کیفیت فرش کاسته شود می‌تواند سال‌های سال مورد استفاده قرار بگیرد. در استان چهارمحال و بختیاری ۱۰۰ هزار بافنده وجود دارد که ۳۵ درصد از بافندگان مشغول به کارند و ۶۵ درصد آنها به صورت فصلی یا مقطعی فرش می‌بافند و همچنین 8 تعاونی فرش در این استان فعالیت می‌کنند. فرش دستبافت این استان چندین طرح و نقش از جمله گبه، یلمه، چالشتر، بختیاری و نائینی دارد. هنر قالیبافی زنان چهارمحالی بر سر زبان‌هاست که با ذوق و هنر خود سبک‌های فرش دستبافت این استان را به تصویر می‌کشند اما هنر بافندگی این زنان همراه با زحمت و رنج و همچنین درآمد بسیار ناچیز است. هر فرش دستبافت آماده فروش حاصل مشقت و رنج بسیاری از دختران و زنان چهارمحالی است که فقط درآمد بسیار کمی نصیب‌شان می‌شود و سودهای کلان عاید دلالان خواهد شد. زنان و دختران این استان به سبب بیکاری، فقر یا سرپرست خانوار بودن در کارگاه‌های تولید فرش روزانه ساعت‌های طولانی مشغول فرشبافی هستند که ممکن است به دلیل فشار کار زیاد دچار بیماری‌های عضلانی، بینایی، جسمی و عصبی شوند. در همین زمینه، رئیس اتحادیه فرش دستبافت چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با مهر گفت: دلالان فرش بیشتر از دسترنج زنان شهرستان اردل و کوهرنگ سوءاستفاده می‌کنند و سفره‌های‌شان را در این شهرستان‌ها پهن کرده‌اند.
اسکندر ملک‌پور عنوان کرد: مسؤولان مربوطه باید در این باره نظارت کافی داشته باشند و از کارگاه‌های فرش استان بازدید و با بافندگان برای اطلاع از مشکلات آنها دیدار چهره به چهره داشته باشند و وارد میدان عمل شوند. وی گفت: بیشتر دلالان سودجو در حوزه فرش دستبافت از دیگر استان‌ها از جمله شیراز و اصفهان هستند که از دسترنج زنان زحمتکش استان برای به جیب زدن سودهای کلان استفاده می‌کنند و آنطور که باید، قدردان زحمات این زنان نیستند. وی تاکید کرد: بافندگان به سبب مشکلات مالی مجبور به فعالیت در این کارگاه‌ها هستند. ملک‌پور افزود: در یکی از کارگاه‌های تولیدی فرش دستبافت استان دستمزد بافندگان فرش 2 متری گبه، ۱۸۰ هزار تومان است که بافت این فرش باید طی 2 ماه به اتمام برسد، در نتیجه بافندگان فرش استان برای اینکه حاصل زحمت خود را به دست آورند باید به اتحادیه فرش مراجعه و مواد اولیه را به صورت وام دریافت و برای خود نیز کار کنند. وی افزود: صداوسیما و خبرنگاران باید در مسیر آگاه‌سازی افراد جامعه از سختی کار بافندگان فرش دستبافت همکاری کنند و مسؤولان مربوط باید از این بافندگان توانمند حمایت کنند که از دسترنج و هنر زنان استان سوءاستفاده نشود.
ملک‌پور با بیان اینکه ۴۰ درصد از بیمه‌شدگان بخش بافندگان فرش در این استان واقعی نیستند، تصریح کرد: در استان ۲۱ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند که از مهرماه سال ۹۳ به سبب مشکلات مالی دولت، بیمه قالیبافی تعداد بسیاری قطع شده است. وی تصریح کرد: کسانی که قبل از سال ۹۳ بیمه شده‌اند همچنان بیمه هستند اما بافندگان جدید بیمه نخواهند شد و همچنین بیمه‌شدگان تنها 3 ماه فرصت دارند که بیمه خود را پرداخت کنند و در صورت عدم پرداخت، بیمه آنها قطع خواهد شد. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش دستبافت در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود.


Page Generated in 0/0146 sec