مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی گفت: پروتکل خاصی برای نظارت بر شیر برگشتی از کارخانجات لبنی و توزیع آن در لبنیاتهای سنتی نداریم و حتی مجوزی هم در این زمینه ندادهایم. به گزارش فارس، عباس عباسی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه گفته میشود شیرهای مشکلدار و برگشتی از کارخانجات لبنی به سوی لبنیاتهای سنتی هدایت میشود، سازمان دامپزشکی بر کیفیت این شیرها چه نظارتی میکند؟ گفت: پروتکل خاصی با وزارت بهداشت و درمان درباره نظارت بر شیر برگشتی از کارخانجات نداریم. وی تصریح کرد: البته هر کارخانهای نسبت به چربی، آب یا میزان پروتئین شیر و استفاده آن شیر خود را دریافت میکند و لزوماً شیرهای برگشتی از صنایع لبنی به مفهوم این نیست که غیرقابل استفاده است اما نظارتی بر شیرهای برگشتی از کارخانجات لبنی نداریم، مضاف بر آنکه نظارت بر فعالیت لبنیاتهای سنتی در زیرمجموعه ما نیست. عباسی همچنین درباره ورود ضایعات مرغ به کارخانجات سوسیس و کالباس و تهیه آن از این فرآوردهها گفت: هر ماده اولیهای که به این نوع کارخانجات حمل میشود، باید گواهی حمل بهداشتی داشته باشد و از مراکز مجاز تهیه شود و ما در سازمان دامپزشکی در حوزه نظارت و کنترل بر این امر حساسیت خاص داریم و چنین چیزی وجود ندارد. وی اضافه کرد: تمام کشتارگاهها موظفند ضایعات دامی خود را مستقیم به کارخانجات فرآوری ضایعات دامی ارسال کنند. عباسی همچنین درباره اجرا نشدن طرح کاهش وزن مرغ نیز گفت: کشتارگاهها باید به دستگاههای دستهبندی مرغ با وزنهای 100/1 تا 300/1، 330/1 تا 500/1، 500/1 تا 800/1 کیلوگرم مجهز شوند که از مجموع 230 کشتارگاه فقط 90 مورد از آنها تاکنون مجهز شدهاند و تا تجهیز کامل، طرح اجرای کاهش وزن مرغ را اجرا نمیکنیم. مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی همچنین موضوع باقیمانده دارویی و هورمونی در مرغ را کاملاً رد کرد و گفت: از سال 89 تاکنون طی پایشهایی که انجام دادهایم، هیچگونه هورمونی در گوشت مرغ دیده نشده است. خبرنگار فارس پرسید، پس چرا برخی به تولید مرغ سبز روی آوردهاند؟ که وی پاسخ داد: مفهوم مرغ سبز آن است که ما مرغ را در محیطی پاک تولید میکنیم که در دوره 40 روزه نیازی به مصرف آنتیبیوتک نداشته باشد و در این دوره 4 بار آزمایشات لازم روی مرغ انجام میشود.