printlogo


کد خبر: 172059تاریخ: 1395/11/27 00:00
پاسخ مسؤولان شبکه 3 به مخالفان سیاسی یک برنامه سینمایی: «هفت» تعطیل نمی‌شود
ظرفیت داشته باشید

گروه فرهنگ و هنر:‌ در حالی که هنوز انتقادات و اعتراضات به جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر شنیده می‌شود و کارگردانان صاحب‌نام سینمای ایران و منتقدان نقص‌های این دوره از جشنواره را خاطرنشان می‌کنند، مسؤولان ارشاد معتقدند جشنواره خوبی را برگزار کرده‌اند. به گزارش «وطن امروز» نقدهایی که به جشنواره از سوی کارگردانان مطرح می‌شود هم مانند خود جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر بی‌سابقه است. به تازگی مجتبی راعی اهدای 2 سیمرغ به بازیگر نقش اول زن را کاری اشتباه و جهان سومی خوانده است و اعتراض‌های دیگری که همچنان ادامه دارد. با همه اینها و در حالی که برنامه هفت با رویکردی مصلحانه به بازنمایی انتقادها و اعتراضات سینماگران در جهت تنویر افکار عمومی پرداخته بود مورد غضب مسؤولان قرار گرفته و نقدهای حرفه‌ای در «هفت» از سوی مسؤولان ارشاد به «بداخلاقی» تعبیر می‌شود. در حالی که هفت یکی از پیشروترین برنامه‌های سینمایی تلویزیون در همه این سال‌هاست، به نظر نمی‌رسد مسؤولان صداوسیما، تحت تاثیر فشارها قرار بگیرند و راضی به تعطیل شدن این برنامه شوند. در این راستا مدیران تلویزیون و شبکه 3 با قبول برخی نواقص از مخالفان برنامه خواستند، ظرفیت خود را برای شنیدن نقدها بالا ببرند.
هفت فشارهای زیادی تحمل کرده است
علی‌اصغر پورمحمدی درباره شایعاتی پیرامون تعطیلی هفت گفت: این برنامه از استقلال خوبی برخوردار و فشارهای زیادی را تحمل کرده است. به گزارش ایسنا، وی افزود: «نمی‌گویم این برنامه کامل است، نواقصی هم داشته اما تعطیل نخواهد شد. هدف از تولید و پخش برنامه «هفت» کمک به پیشرفت سینمای ایران و ساخت فیلم مطلوب بوده است، حال برای رسیدن به این هدف ملزوماتی لازم است که نخستین آن نقد است؛ یعنی اگر فیلم یا سینمای خوب می‌خواهیم باید نقد کنیم، چرا که نقد باعث پیشرفت می‌شود.» معاون سابق سیمای سازمان صداوسیما 3 ویژگی نقد را رعایت عدالت، راستی و دلسوزی دانسته که باید در یک برنامه تلویزیونی لحاظ شود و در ادامه تاکید کرده:‌ برنامه «هفت» تا زمانی که در این چارچوب باشد ما از آن حمایت می‌کنیم اما اگر در مسیر درستی نباشد و به بیراهه برود تذکر می‌گیرد و اگر روزی هم تولید و ساخت این برنامه به نفع سینما نباشد تعطیل خواهد شد. «هفت» تاکنون کاستی‌ها و نواقصی داشته است اما در مجموع برای پیشرفت سینمای ایران موثر بوده است.» مدیر شبکه 3 سیما معتقد است برنامه «هفت» واحد سمعی و بصری و روابط‌عمومی سازمان سینمایی نیست: «این برنامه از استقلال خوبی برخوردار است و تاکنون هم فشارهای زیادی را تحمل کرده است اما امیدواریم همچنان در مسیر درست، استوار گام بردارد.» پورمحمدی در ادامه درباره حاشیه‌های این برنامه در جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «این برنامه نواقصی داشته است. البته جشنواره هم نواقص زیادی داشته است و به طور کلی جشنواره‌ها همواره با مشکلاتی مواجه هستند. اما نکته‌ای که وجود دارد برنامه «هفت» در این دوره از جشنواره فیلم فجر از حضور و بیان همه نوع نظرات سینماگران استفاده کرد و بی‌طرف بود. برنامه هفت در طول جشنواره، صدای سینماگران بود و بسیاری از فیلمسازان و دست‌اندرکاران سینما طی تماس‌هایی از رویکرد برنامه «هفت» تشکر کرده‌اند. این برنامه در پایان نیز از هیات داوران جشنواره برای حضور در برنامه دعوت به عمل آورد که آنها در برنامه حاضر نشدند. البته آقای ایوبی، رئیس محترم سازمان سینمایی به برنامه تشریف آوردند و از عملکرد سازمان متبوع و جشنواره دفاع کردند».
مدیر اجتماعی شبکه 3: به جای پاسخگویی پروپاگاندا ایجاد شد
مدیرگروه اجتماعی شبکه 3 سیما درباره خبرهایی مبنی بر تعطیلی برنامه سینمایی «هفت» یا تغییر مجری آن به دلیل مطالبی که درباره جشنواره فیلم فجر ارائه کرد، توضیح داد. به گزارش مهر، ناصر کریمان، مدیر گروه اجتماعی شبکه 3 سیما درباره برنامه سینمایی «هفت» که در زمان سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر به شکل ویژه‌برنامه روی آنتن رفت و انتقادهای بعضی از مدیران سازمان سینمایی و سینماگران نسبت به این برنامه عنوان کرد:
اظهار نظر کردن درباره برنامه آزاد است ولی این اظهارنظرهای شخصی در روند برنامه‌سازی ما تاثیری ایجاد نمی‌کند.تلاش می‌شود در روند سینمایی نقدها منصفانه و کارشناسی باشد و باید ظرفیت نقد هم در همه ما وجود داشته باشد. ممکن است گفته شود برنامه «هفت» ایرادهایی دارد ولی این برنامه تلاش می‌کند روندی را که در حوزه سینمای کشور وجود دارد مورد ارزیابی قرار دهد و مدیران هم می‌توانند در این روند برنامه‌های خود را اطلاع‌رسانی کنند. مدیرگروه اجتماعی شبکه 3 سیما درباره اینکه شنیده شده ممکن است برنامه «هفت» تعطیل یا دچار تغییر در ساختار شود، اظهار کرد: تعاملی باید بین دستگاه‌ها برقرار شود و آن ارائه اطلاعات صحیح و درست است. به طور مثال اگر ما بخواهیم برنامه‌ای برای نوروز داشته باشیم برای آمادگی ذهنی مخاطب باید از اطلاعات دقیق استفاده کنیم اگرنه بدون تبلیغات بخش‌هایی از این برنامه‌ها دیده نمی‌شود و آن وقت نمی‌توان انتقاد کرد که چرا دیده نشده است. در مقوله سینما هم ما تلاش کردیم مدیران سینمایی در برنامه «هفت» حضور پیدا کنند و در طول جشنواره سی‌وپنجم فجر از داوران دعوت شد تا اطلاع‌رسانی‌های لازم را داشته باشند اما این تعامل کمرنگ است. به هر حال آقای ایوبی و وزیر محترم ارشاد اظهار نظرهایی می‌کنند ولی باید دید تا چه حد کارشناسی است. وی با اشاره به رویکرد «هفت» تصریح کرد: یک سوال ما از مدیران درباره برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت در حوزه سینما بوده است. این انتقاد وجود دارد که چرا فیلم‌های تلخ تولید می‌شود و البته شاید دغدغه‌ای در پشت آن وجود دارد که ما نمی‌دانیم و می‌خواهیم مسؤولان از سیاست‌گذاری‌های خود بگویند. با این حال به جای پاسخگویی پروپاگاندایی ایجاد شد که بخشی از آن به ضعف‌های موجود در این حوزه مربوط است.
 


Page Generated in 0/0074 sec