نخستین نشست خبری صالحیامیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. او در این نشست به سوالات برخی خبرنگاران حاضر پاسخ داد. به گزارش «وطن امروز»، نخستین نشست رسانهای سیدرضا صالحیامیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سهشنبه 26 بهمنماه در سالن شورای فرهنگ عمومی برگزار شد. صالحیامیری همچنین در بخشی از این نشست به ماجرای کنسرتها اشاره کرد و ادامه داد: موسیقی در کشور ما دارای مرز مشخصی است. یک درصد موسیقی در کشور ما اجرای کنسرت است و این یک درصد نباید صدر مطالبات باشد. وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره عدم ارسال آثار به موزه هنرهای معاصر از سوی وزارت ارشاد گفت: در این مورد خاص قرار بود یک گالری در موزه هنرهای معاصر برپا شود. برای برپایی این گالری یک ابهام حقوقی مطرح شد؛ از این منظر بعد از حضور بنده در وزارتخانه مکاتبهای با دولت انجام شد که تقاضا کردیم این موضوع مورد بررسی قرار گیرد، اکنون در دستور کمیسیون فرهنگی دولت است اگر کمیسیون فرهنگی تصویب کرد و به تصویب دولت برسد ما نسبت به ارسال آثار اقدام خواهیم کرد.
بودجه تئاتر در سال آینده 2 برابر میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اظهار نظر متناقضش درباره رقم بودجه تئاتر و اینکه رقم واقعی بودجه تئاتر چقدر است، گفت: تئاتر هنر بسیار اصیلی است که تاریخ طولانی دارد، اصحاب تئاتر در ایران طیف گستردهای هستند و نسل جدید نوعی بازگشت به تئاتر دارد. براساس گزارش معاونت هنری، در شبهای گذشته هر شب 120 تا 140 تئاتر روی صحنه رفته است که توجه جدی به مساله تئاتر را میطلبد. در سال 91 میزان اجرای تئاتر در سالنهای تهران متوسط 20 اجرا در شب بود، اکنون به 90 تا 100 اجرا نیز رسیده است. این گرایش نسل جدید به تئاتر سیاست تقویت این حوزه را به ما دیکته میکند؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم بودجه تئاتر را با اولویت اساسی در سال 96،
2 برابر کنیم.
تشکیل کمیتهای برای بررسی نقدها و حواشی جشنواره فیلم فجر
صالحیامیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه زمانی اسناد و مدارک مالی ۲ دوره اخیر جشنواره فیلم فجر در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد و با توجه به اینکه شرکتهای خصوصی بدون برگزاری هر نوع مزایدهای به جشنواره فیلم فجر وصل شدهاند، گفت: من یک ابلاغیه به سازمان سینمایی دادهام تا درباره همه اقدامات مالی و حتی غیرمالی جشنواره فیلم فجر، شفافسازی کنند. وی تأکید کرد: از نظر من شفافیت امور یک ضرورت است و این ابلاغ را در همین راستا به آنها دادهام. مردم محرمترین افراد هستند و باید اطلاعرسانی شفافی برای آنها انجام گیرد و هیچگونه ابهامی در این زمینه برای من قابل پذیرش نیست. وزیر ارشاد در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: اگر چه امسال جشنواره خوبی برگزار کردیم ولی لازم است در سالهای آتی در ساختار و شکل برگزاری جشنواره فیلم فجر تغییراتی ایجاد کنیم تا هر چه بیشتر با تحولات سینما همراه شویم. صالحیامیری با اشاره به برخی نقدهایی که به جشنواره فیلم فجر امسال شده بود، گفت: برخی افراد با طرح مسائل فرعی کام مردم را تلخ کردند ولی ما همچنان تأکید داریم همه امور باید به سمت حرفهای شدن برود. ما در این راستا نقش خانه سینما را در جشنواره فیلم فجر تقویت میکنیم و همچنین با ایجاد سازمان نظام هنری، امور را به صنوف میسپاریم. وی با تأکید بر اینکه هیچکس در نظر و عملکرد هیأت انتخاب و داوری سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر دخالت نداشته است، عنوان کرد: هیأت داوران و انتخاب جشنواره از چهرههای فرهیختهای بودند که در مجموع از بین ۱۷۵ فیلم بلند، ۳۳ فیلم به بخش مسابقه و ۱۱ فیلم به بخش خارج از مسابقه راه یافت. در چنین رقابتی طبیعی است که عدهای برنده نشوند و نباید خیلی نسبت به انتخابها حساسیت به خرج داد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عدالت در داوری جشنواره فیلم فجر یک اصل بود، افزود: من به عنوان وزیر ارشاد هیچ نوع مداخلهای در کار هیأت انتخاب و داوری نداشتم و حتی تا الان با آنها صحبت هم نکردهام ولی از آنها دعوت کردهام هفته آینده هیأتهای داوری و انتخاب، برگزیدگان و عوامل اجرایی جشنواره فیلم فجر دور هم جمع شوند تا از آنها تجلیل به عمل آوریم. باز هم تأکید میکنم من هم تا شب اختتامیه مطلع نبودم چه کسانی برنده سیمرغ هستند. صالحیامیری تصریح کرد: ما کمیتهای تعیین کردهایم که امروز با منتقدان جشنواره فیلم فجر جلسه میگذارد تا مسائل مشخص شود. البته ما مرز بین نقد و تخریب را جدا کردهایم. البته باید بگویم برخی نقدها غیراخلاقی بود و عدهای تلاش کردند تا تشویش ایجاد کنند. وی درباره تعیین سخنگو نیز گفت: همه معاونان ما سخنگوی خود هستند و باید سخنگو باشند. وزارت ارشاد با 22 حوزه تخصصی نمیتواند یک سخنگو داشته باشد.