گروه اجتماعی: تنها با رعایت چند نکته در عادت غذایی و سبک زندگی میتوان فشار خون را به اندازه قابل ملاحظهای کاهش داد. به گزارش تسنیم، طبق بررسیها 30 درصد انسانها در سراسر جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند، پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه شده و میتواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی شود. خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی مانند دیابت افزایش مییابد. صفورا محبی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی درباره کاهش خطر پیشرفت فشار خون بالا با رعایت چند مورد ساده گفت: با کاهش مصرف نمک، فعالیت بدنی منظم، ثابت نگهداشتن وزن ایدهآل، رعایت رژیم غذایی متعادل و پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل میتوان بهمیزان قابل ملاحظهای از خطر پیشرفت فشار خون بالا کاست. محبی اضافه کرد: با مصرف غذاهای شور و پرنمک مقدار زیادی سدیم وارد بدن میشود، بهدنبال آن بدن مقدار زیادی آب جذب میکند تا بتواند سدیم اضافی را از خود خارج کند که این مساله باعث افزایش فشار خون در بعضی از افراد خواهد شد. محبی چند توصیه برای کنترل فشار خون کرد و گفت: از غذاهای متنوع استفاده کنید یعنی روزانه از مواد غذایی موجود در 5 گروه اصلی غذایی (نان، غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، تخممرغ) بهمقدار توصیهشده مصرف کنید. از غذاهای سرشار از فیبر نظیر نان و ماکارونی تهیهشده از غلات کامل و میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.