دکتر مهرداد بذرپاش میگوید اعتماد به جوانان حلقه مفقوده برای بهبود کیفیت مدیریت در کشور است و در صورت اعتماد به جوانان، شاهد اتفاقات مهمی در صحنه مدیریت اجرایی کشور خواهیم بود.
بذرپاش در برنامه دستخط که شامگاه پنجشنبه از شبکه 3 سیما پخش شد، درباره وضعیت جوانگرایی در دولتها گفت: در دولت سابق، باز شدن حلقه مدیریتی بیشتر رخ داد. یعنی چهرههای جدیدی رخنمایی و ظرفیتهای جدیدی به کشور معرفی شد. البته برای ما جوانگرایی خودش اصالت ندارد بلکه اثر کار است که موضوعیت پیدا میکند. یعنی فینفسه کار دست جوانان باشد برای این میگوییم بهتر است که نتیجهاش بهتر است.
رئیس سازمان ملی جوانان در دولت دهم افزود: ممکن است اشتباهاتی در گذشته باشد و انتقاداتی هم وارد میشود و همه هم میتوانیم اذعان کنیم ولی در نهایت یک کارگاه ساخت مسکن راه افتاد یا خیر؟ یک کارگاه ساخت ورزشگاه در کشور راه نیفتاد؟ رشد علمی ما که حرف من بذرپاش نیست، به گواه مراکز دادههای رسمی یا مراکز اصلی که این رشدها را اعلام میکنند، این کار انجام شد. فینفسه بذرپاش موضوعیت نداشت، اعتقاد من این است که بذرپاش حاصل یک اعتماد حداقلی بود. مدیرعامل اسبق سایپا ادامه داد: همانند بذرپاش میلیونها جوان در کشور هستند که براحتی میتوانند صدها برابر امثال بذرپاش موفقتر ظاهر شوند و تنها نیاز به اعتماد است. حلقه مفقوده، اعتماد است. حلقه مفقوده، قدرتطلبی یک عده جماعت بزرگتر است. بذرپاش تصریح کرد: این همه دانشجو و دکتر کجا باید استفاده شوند؟ با دست خود ناخواسته ناامیدی در عمق جامعه ایجاد میکنیم. احساس میکنند فرصتی برای اینها وجود ندارد. عضو شاخص کمیسیون برجام در مجلس نهم در ادامه به وضعیت اقتصادی کشور در پسابرجام اشاره و تصریح کرد: من نمیخواهم بگویم هیچ گشایشی در هیچ بخشی صورت نگرفته است، منتها این گزاره شرطی که اصلیترین مشکلات اقتصادی کشور به خاطر تحریمهای ناشی از هستهای بود که ما فکر کردیم با برجام این حل شده است و حالا اقتصاد کشور شکوفا میشود، این آدرس غلطی است. بله! ما باید توافق میکردیم ولی اینکه اقتصاد را کامل به هستهای گره بزنیم و بگوییم اصرار ما بر هستهای باعث مشکلات اقتصادی شد، به نظرم الان همه دارند قضاوت میکنند. وی افزود: یکی از ایرادات وارده این بود که انتظار کاذب ناشی از برجام را چرا این اندازه بالا میبرید؟ دو سال و نیم بازار را معطل نگه داشتیم و نه کسی خرید و نه کسی فروخت. خریدار گفت ارزان میشود و فروشنده گفت گران میشود. آرام آرام رکود عمیق بیسابقه را در کشور پایهگذاری کردیم. نمیگویم تنها دلیل این بود، ولی این یکی از دلایل بود. انتظار کاذب ایجادشده در بازار تاثیرگذار بود. حالا 10 برابر پولی که ناشی از برجام بخواهد احتمالا آزاد شود، ما نیازمند تزریق نقدینگی به تولید و اقتصاد هستیم تا بتوانیم به شرایط 2 سال قبل بازگردیم. چه کسی باید پاسخ رکود بیسابقه تاریخ اقتصاد ایران را بدهد؟
عضو هیاترئیسه مجلس دهم در ادامه این گفتوگو درباره تبعیض و شکاف طبقاتی گفت: 4 دهه از انقلاب میگذرد. انقلاب در بسیاری از بخشها رسوخ کرده است. در اقتصاد ما اما خیلی رسوخ نکرده است. یکی از نشانههای این موضوع، حقوق نجومی است. مسؤولی از اختیارات خود استفاده میکند و 200-100 میلیون حقوق برمیدارد. میگوید قانونی هم هست. این مسؤول اصلا متوجه هست که در فلان منطقه کرمانشاه، فلان نقطه محروم خوزستان و فلان روستای محروم ایلام یا فلان روستای بوشهر چه خبر است؟
وی افزود: یکی از گیرهای ما همین آمدن آدمهاست. ما 5 تا برنامه توسعه گذراندیم! اطراف شهرکرد، یاسوج، اصفهان، مشهد، تبریز، ارومیه و همین اطراف تهران ببینیم برنامه توسعهای که در سازمان مدیریت تدوین کردیم چه میزان در روستا نشسته است؟ برنامه توسعه را تدوین کردیم ولی برای بوشهر راهآهن نگذاشتیم، بوشهری که به بندر وصل است. ما باید برگردیم و رونق روستا را در دستور کار خود قرار دهیم. اینکه پول را در روستا هزینه کنیم اتلاف منابع نیست، سرمایهگذاری محض است. نوسازی بافتها، ساخت مدرسه، مسجد و راهها و اصلاح راه روستایی همه سرمایهگذاری است. اثر مستقیم خود را در اقتصاد نشان میدهد.