printlogo


کد خبر: 173039تاریخ: 1395/12/17 00:00
انتقاد مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام از بی‌تدبیری دولت در تنظیم بازار
گوشت در بازار رها شده: 47 هزار تومان!

گروه اقتصادی: ناتوانی دولت در تنظیم بازار کالاهای اساسی چون گوشت، برنج، شکر و... آن هم در ایامی که میزان تقاضا بیش از هر زمان دیگر افزایش می‌یابد موجب شده قیمت‌ها به‌صورت واقعی دیده نشود. مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام در این‌باره گفت: متاسفانه در برخی نقاط قیمت گوشت تا ۴۷ هزار تومان هم رسیده است. این گرانی‌ها به دلیل ناهماهنگی‌هایی است که میان متولیان تنظیم بازار وجود دارد. صدرالله دولت تصریح کرد: دولت ظاهرا در این راستا اقداماتی انجام داده است ولی گرانی گوشت همچنان در بازار وجود دارد به طوری که متاسفانه در برخی نقاط قیمت گوشت تا ۴۷ هزار تومان هم می‌رسد. وی در گفت‌وگو با نسیم‌آنلاین، درباره دلایل گرانی گوشت در ماه‌های گذشته اظهار کرد: دلیل اصلی گرانی گوشت، کمبود تولید و عرضه نسبت به میزان تقاضا در فصل زمستان است، زیرا پرمصرف‌ترین فصل برای مصرف گوشت فصل سرما و زمستان است. وی افزود: از طرف دیگر کم‌تولیدترین فصل برای تولید گوشت هم فصل زمستان است. بنابراین دلیل اصلی گرانی گوشت عدم تعادل بین عرضه و تقاضاست. دولت باید از قبل پیش‌بینی این مساله را می‌کرد و ذخیره‌های گوشت منجمد خود را جمع‌آوری می‌کرد تا در شبکه‌های توزیع عرضه شود.
اقدامات دولت نتوانسته جلوی گرانی گوشت را بگیرد
مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام بیان کرد: به نظر می‌رسد حجم گوشت ذخیره شده برای تنظیم بازار به حدی نبوده است که بتواند به نیاز بازار پاسخ دهد. دولت ظاهرا اقداماتی انجام داده ولی گرانی گوشت همچنان وجود دارد و این اقدامات نتوانسته جلوی گرانی گوشت را بگیرد به طوری که متاسفانه در برخی نقاط قیمت گوشت تا 47 هزار تومان هم رسیده است. دولت خاطرنشان کرد: در حال حاضر گوشت گرم از خارج یا از طریق استان سیستان‌وبلوچستان وارد بازار می‌شود ولی حجم آن به حدی نیست که پاسخگوی نیاز مازاد بازار باشد یا بتواند بر افزایش قیمتی که اتفاق افتاده تاثیرگذار باشد. گوشت به همان قیمت 33 هزار تومانی که آقای جهانگیری در تلویزیون اعلام کردند به میزان اندکی در حال عرضه شدن است، اما این میزان عرضه نمی‌تواند جلوی گوشت گرانی را که امروز در اکثر مراکز فروش تهران وجود دارد بگیرد.
افزایش تعرفه واردات گوشت بر گرانی‌های اخیر تأثیر دارد
وی با انتقاد از افزایش تعرفه واردات گوشت عنوان کرد: شهریور ماه دولت تعرفه واردات گوشت منجمد را بالا برد و اخیرا هم در موج کاهش تعرفه واردات کالاهای اساسی همچنان تعرفه واردات گوشت را بالا نگه داشته، بنابراین این مساله توانسته قیمت گوشت را تحت تاثیر قرار دهد. تصمیم‌گیرندگان حاضر در دولت باید درباره چرایی عدم پایین آوردن تعرفه گوشت پاسخ دهند. مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام درباره دلیل گرانی‌های اخیر کالاهای اساسی گفت: گرانی‌های اخیر به دلیل ناهماهنگی‌هایی است که میان متولیان تنظیم بازار وجود دارد چون تنظیم بازار یک موضوع چندوجهی است. همه دستگاه‌ها باید متناسب با وظیفه‌ای که دارند با هم هماهنگ باشند و وظیفه خود را انجام دهند تا تنظیم بازار محقق شود.
مسؤولان در 3 سال اخیر از تنظیم بازار غفلت کردند
دولت تصریح کرد: در 3 سال اخیر به دلیل رکودی که بر بازار حاکم بوده، مسؤولان تا حدودی خیال‌شان نسبت به گران نشدن کالاهای اساسی راحت بوده است. همین طرز تفکر باعث شد آنها از غول بازار غافل شوند و به یکباره قیمت یک کالا مانند گوشت قرمز از دست‌شان خارج شده و می‌بینیم که آنها زورشان نمی‌رسد قیمت آن را مدیریت کنند. وی درباره نوسانات قیمت مرغ هم گفت: نوسانات قیمت مرغ مانند گوشت قرمز نبوده و در همان 1000 تومان تغییر کرده که البته برای کالای پرکششی مانند مرغ نوسانات 1000 تومانی در قیمت‌ها امری طبیعی بوده و به منافع مصرف‌کننده آسیب چندانی وارد نمی‌کند.
قانون انتزاع قابلیت اجرایی نداشت و نباید اجرا می‌شد
مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به قانون انتزاع عنوان کرد: یکی از اشکالات اساسی قانون انتزاع این است که ابزارهای حلقه آخر که همان توزیع است در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست و زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کنند، بنابراین قانون انتزاع قابلیت اجرایی نداشت و نباید اجرا می‌شد. دولت اظهار کرد: نمی‌توان حلقه آخر توزیع را به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کرد. در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت خودش مسؤول نظارت است، چون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان زیر نظر این وزارتخانه فعالیت می‌کند. وزارت جهاد کشاورزی هم چنین تشکیلاتی ندارد.
وزارت صنعت تنظیم بازار را به طور کلی رها کرده
وی با انتقاد از وزارت صنعت گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت نظارت خود بر قیمت کالاهای اساسی را تقریبا رها کرده و مانند سایر کالاها با آنها برخورد می‌کند که همین مساله باعث شده هیچ نظارت ویژه و اساسی روی گرانی گوشت نداشته باشد. نمی‌توان ابزار نظارتی را از وزارت صنعت گرفت و به وزارت جهاد کشاورزی داد، بنابراین قانون انتزاع از ابتدا قانون غلط و غیرقابل اجرایی بود.
گوشت از این بیشتر گران نمی‌شود
مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام درباره شرایط احتمالی بازار گوشت شب عید هم بیان کرد: رکود عمیقی بر اقتصاد کشور حاکم است و مصرف‌کننده توان افزایش بیشتر قیمت گوشت را ندارد و امکان اینکه مصرف‌کننده ما بتواند گوشت را گران‌تر از این بخرد، وجود ندارد. بنابراین شب عید امسال گوشت از این گران‌تر نخواهد شد. دولت گفت: در حال حاظر قیمت گوشت در اکثر نقاط تهران بسیار گران شده و من تعجب می‌کنم که آقای روحانی گرانی گوشت را قبول نمی‌کنند!


Page Generated in 0/0062 sec