درگذشت سیدجمالالدین اسدآبادی اندیشمند و مبارز مسلمان (1275 ش)
روحانی مجاهد، سیدجمالالدین اسدآبادی در سال 1217ش (1254ق) در اسدآباد همدان در خانوادهای روحانی چشم به جهان گشود. پس از فراگیری مقدمات در زادگاه خود، برای ادامه تحصیل به قزوین، تهران و نجف اشرف رفته و از محضر شیخ انصاری و ملاحسینقلی همدانی استفاده برد. در سال 1232 ش به دستور شیخ انصاری عازم هند شد تا مردم آن دیار به ویژه مسلمانان را علیه استعمار انگلستان بسیج کند. او در این راه متحمل رنج فراوان شد و در راستای این هدف به کشورهای عثمانی، مصر، فرانسه، افغانستان، انگلستان، عراق و ایران سفر کرد. از آنجا که سید، خود بنیانگذار اتحاد ملل اسلامی و وحدت شیعه و سنی بود، تعمداً ملیت خود را مخفی نگه میداشت. پس از قتل ناصرالدین شاه توسط میرزا رضا کرمانی که از مریدان سیدجمالالدین بود، فشار روی سید افزایش یافت و به زندان افتاد. سرانجام سیدجمالالدین به دستور سلطان عثمانی مسموم شد و 19 اسفند 1275ش برابر با 5 شوال 1314 در 58 سالگی بدرود حیات گفت.
درگذشت آیتالله سیدمجتبی موسوی لاری، نماینده ولیفقیه در لار (1391ش)
مرحوم آیتالله سیدمجتبی موسوی لاری در سال ۱۳۱۴ شمسی در شهر لار متولد شد؛ تحصیلات ابتدایی و مقدمات علوم اسلامی را در لار فرا گرفت و در سال ۳۲ برای ادامه تحصیلات علوم اسلامی راهی قم شد و در آنجا نزد اساتید و علمای حوزه علمیه قم تحصیلات خود را دنبال و از محضر بزرگان حوزه استفاده کرد. در سال ۱۳۵۷ به دعوت یکی از سازمانهای اسلامی آمریکا و همچنین ادامه معالجات سفری به آن دیار کرد و ضمناً با صاحبنظران در زمینه ضرورت نشر مسائل اعتقادی اسلام به زبانهای خارجی به مشاوره و گفتوگو پرداخت و سپس به انگلستان و فرانسه رفت و پس از بازگشت به نوشتن یک سلسله مقالات ایدئولوژی اسلامی در مجله سروش پرداخت؛ این مجموعه مقالات که اصول عقاید اسلامی را در بر میگرفت، تحت عنوان مبانی اعتقادات در اسلام در 4 جلد کتاب که شامل توحید، عدل، نبوت، امامت و معاد بود انتشار یافت. کتب یادشده تاکنون به زبانهای انگلیسی، روسی، فرانسه، اردو و اسپانیولی ترجمه شده و بعضی از مجلدات آن نیز به زبانهای ژاپنی، بلغاری، رومانیایی، چینی، بنگالی و آلمانی ترجمه شده است. مرحوم آیتالله موسوی لاری در قم دفتری به نام «دفتر گسترش فرهنگ اسلامی خارج از کشور» تأسیس کرد که بعداً بهعنوان «مرکز نشر معارف اسلامی در جهان» تغییر نام یافت. این مرکز به نشر آثار اسلامی بویژه آثار ترجمه شده ایشان پرداخت؛ اقدامی با هدف گسترش تعالیم اسلامی و مفاهیم قرآنی در اقصی نقاط دنیا. کتب منتشر شده از سوی این مرکز تبلیغاتی برای درخواستکنندگان مشتاق و تشنگان حقایق اسلامی اعم از افراد یا هزاران مؤسسه و مدرسه و گروهها و جمعیتهای اسلامی از سراسر جهان به صورت اهدایی ارسال میشود که ثمرات و نتایج خدمات اسلامی و فرهنگی این مرکز در روشن ساختن اذهان انبوه عظیمی از مردم جهان نسبت به حقایق نورانی اسلام و جذب افراد بسیاری از غیرمسلمانان به سوی اسلام ضمن هزاران نامه دریافتی از ملیتهای مختلف مردم انعکاس یافته و میلیونها نفر را تغذیه فکری و معنوی کرده است. ایشان پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد شنبه، ۱۹ اسفندماه، در بیمارستان امام رضا(ع) لار دارفانی را وداع گفت.
اختراع تلفن توسط «الکساندر گراهام بل» مبتکر شهیر اسکاتلندی(1876م)
الکساندر گراهام بل، مخترع آمریکایى در آغاز استاد ناشنوایان و افراد لال بود. او فکر اختراع وسیلهای را در سر میپروراند که به وسیله آن بتوان بین دو نفر از راه دور، ارتباط برقرار کرد. فکر اصلی اختراع تلفن از اینجا شروع شد که بل دستگاه سادهای را دید که 2 جعبه از یک باتری برق گرفته و هنگامی که کسی در یکی از جعبهها حرف میزد در جعبه دیگر ارتعاشاتی برمیخاست که به وسیله سوزن منعکس میشد. بل تشخیص داد اگر تعداد سوزنها زیاد شود، ارتعاشات صوتی به صورتی واضحتر انعکاس خواهد یافت. سرانجام بر اثر تلاش بسیار، نخستین مکالمه آزمایشی تلفنی بین الکساندر گراهامبل و دستیارش واتسون در دهم مارس 1876م با موفقیت انجام شد و تحولی بزرگ در وسایل ارتباطی به وجود آمد.