printlogo


کد خبر: 173237تاریخ: 1395/12/22 00:00
در افتتاحیه خانه شعر و ادب سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران مطرح شد
«پروین» را کشتند!

خانه شعر و ادب سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران طی مراسمی افتتاح شد.  به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، ویژه‌برنامه «ستاره آسمان ادب» به مناسبت سالروز تولد پروین اعتصامی و همراه با بزرگداشت 3 بانوی شاعر فقید طاهره صفارزاده، مهدیه الهی‌قمشه‌ای و سپیده کاشانی و نکوداشت سیمین‌دخت وحیدی روز جمعه ۲۰ اسفند ماه در خانه شعر و ادبیات برگزار شد. همچنین در این مراسم خانه شعر و ادبیات افتتاح شد. محمود صلاحی، رئیس و امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی- هنری و شاعران و نویسندگانی مانند محمدعلی بهمنی، ناصر فیض، عبدالجبار کاکایی، مرتضی امیری‌اسفندقه، افشین یداللهی، علیرضا قزوه، مهدی محقق، محمدرضا سهرابی‌نژاد، بهروز یاسمی، مهدخت معین، پرویز بیگی‌حبیب‌آبادی، لیلا کردبچه، میلاد عرفان‌پور، علیرضا بدیع و... در این نشست حضور داشتند.
روایت سنگری از قتل پروین
محمدرضا سنگری، پژوهشگر حوزه ادبیات از حضور در این نشست ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: این برنامه در پاسداشت پروین اعتصامی برگزار می‌شود که ۳۵ سال بیشتر زندگی نکرد. من اعتقاد دارم او را کشتند و دلایل قطعی برای این موضوع وجود دارد. پروین اگر 5 سال دیگر فرصت زندگی پیدا می‌کرد، امروز می‌توانستیم بگوییم یک مولوی یا سعدی دیگر داریم. وی ادامه داد: در آستانه ولادت زنی شاعر هستیم که یک کتاب دارد و آن هم در دست ما نیست و آن کسی نیست جز حضرت فاطمه‌زهرا(س). ابوبصیر از شاگردان امام صادق(ع) می‌گوید به دیدار امام رفتم و سوال کردم شیعیان می‌گویند پیامبر(ص) به امیرالمؤمنین(ع) یک میلیون شاخه علمی آموخت، آیا تمام علم همین بود؟ امام فرمود نه، تمام علم آن چیزی بود که نزد مادرمان بود. کتاب مادرمان حضرت زهرا(س) در ۷۵ روز متوالی نوشته شد و 3 برابر قرآن کریم یعنی ۱۸۱۲ صفحه حجم دارد. این کتاب قانون آخرالزمان است و روزی که امام زمان(عج) ظهور کند، این کتاب را خواهد گشود.
صفارزاده روحی بزرگ داشت
علیرضا قزوه نیز در این نشست و در سخنانی یاد شاعر تازه درگذشته، احمد عزیزی را گرامی داشت و گفت: خاطره‌ای از خانم صفارزاده نقل می‌کنم. یک بار به ایشان گفتم شما مرا یاد مادرم می‌اندازید و از آن به بعد محبت مادرانه ایشان همیشه شامل حال من بود. طاهره صفارزاده زن بزرگی بود، در فرهنگسرای ارسباران دعوتشان کردیم و آمدند شعر خواندند. آنجا من یک شعر درباره حوادث ۱۱ سپتامبر خواندم و بعد ایشان همان شعر را ترجمه کردند و در آمریکا مردم با خواندن این شعر تظاهرات کردند. وی اضافه کرد: ایشان روح بزرگی داشت و الان هم آثار مهمی از ایشان به جای مانده است که بخوبی قدرش دانسته نمی‌شود. من گلایه زیاد دارم، مشکلات شاعران را می‌بینم و امیدوارم به داد شاعران برسیم. خیلی از شاعران بیمه ندارند و محتاج نان شب‌شان هستند، هوای آنها را داشته باشید.
خانه‌ای برای تربیت نسل جدید شاعران
محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران نیز با خوشامد به حاضران در مراسم گفت: در اراضی عباس‌آباد به همت شهردار تهران ظرف مدت ۱۰ سال چند مجموعه فرهنگی بزرگ ساخته شده است، یکی از این مجموعه‌ها باغ کتاب تهران است و بزودی افتتاح می‌شود. باغ‌موزه دفاع‌مقدس، آسمان‌نما، پل طبیعت و... هم داریم و این مجموعه به نام خانه شعر و ادبیات امروز افتتاح شد و خواستیم این افتتاح با نام شاعر بزرگ، پروین اعتصامی باشد. رئیس سازمان فرهنگی- هنری تصریح کرد: بانوان هنرمند ایرانی بخوبی شناسانده نشده‌اند و باید کار بیشتری در این حوزه انجام دهیم. اینجا قرار است خانه‌ای برای شما شاعران باشد و برای تربیت نسل جدید شاعران مؤثر واقع شود. این ساختمان هدیه‌ای برای بالندگی شعر و ادبیات است. صلاحی با اشاره به جایگاه والای پروین اعتصامی گفت: مرحوم پروین اعتصامی با وجود عمر کوتاهش، تأثیر شگرفی بر ادبیات فارسی گذاشت و وظیفه ماست که از ایشان تجلیل کنیم و شاعران دیگر را هم بشناسیم و در زمان حیات‌شان قدرشان را بدانیم. مجموعه خانه شعر توسط شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد برای فعالیت‌های حوزه ادبیات ساخته و تحویل سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران شده است و ویژه‌برنامه «ستاره آسمان ادب» نخستین برنامه رسمی در این مجموعه بود.


Page Generated in 0/0064 sec