گروهبینالملل: امروز سهشنبه سالروز یورش «سپر جزیره» به بحرین بهمنظور سرکوب انقلابیون است و علاوه بر آن، رژیم حاکم بر این کشور تصمیم دارد آیتالله عیسی قاسم، رهبر معنوی انقلاب این جزیره را محاکمه کند، در حالی که پیش از این، برگزاری تظاهرات گسترده مردمی در دفاع از آیتالله، باعث شد که دولت محاکمه وی را به زمان دیگری موکول کند. در همین راستا، علمای بحرینی با صدور بیانیهای از مردم خواستند که به سمت منزل شیخ عیسی قاسم رهسپار شوند. همچنین هزاران بحرینی همانند 9 ماه اخیر که در برابر منزل شیخ عیسی قاسم در الدراز و به دفاع از رهبر خود تحصن میکردند، از چند روز پیش، در مناطق مختلفی از جمله در شهرک المصلی، الدیه، النویدرات، کرزکان، البلاد القدیم، أبوصیبع، الشاخوره، سار و السنابس به نشانه حمایت از آیتالله عیسی قاسم و استمرار سیاستهای ظالمانه آلخلیفه و همچنین اعلام آمادگی برای مشارکت در برنامههای سالروز اشغال بحرین توسط عربستان (لشکرکشی سپر جزیره به بحرین) تظاهرات برگزار کردند. همزمان مخالفان بحرینی از بامداد دیروز دست به نافرمانی مدنی زدهاند، این حرکت انقلابی در محکومیت یورش نیروهای سپر جزیره به این کشور برگزار میشود. براین اساس، ائتلاف 14 فوریه و نیروهای انقلابی، هفته گذشته در فراخوانی خواستار نافرمانی مدنی شد و از مردم خواست از حضور در کلاسهای درس مدارس و دانشگاهها خودداری کنند. این در حالی است که نیروهای امنیتی بحرین از روز گذشته تعدادی از جوانان را در نقاط مختلف کشور بازداشت کردند. شبکه 14 فوریه گزارش داد که چندین نفر نیز در ستره بازداشت شدند. از سوی دیگر، اتحادیه علمای مسلمین در عراق، روز گذشته بیانیهای در حمایت از آیتالله عیسی قاسم و محکومیت محاکمه وی صادر کردند. در این بیانیه آمده است: «ما به حکومت بحرین درباره ادامه این راه و روش خودسرانه هشدار میدهیم. ملت غیور بحرین با جان خود و تا حد شهادت از آیتالله عیسی قاسم دفاع کنند». اتحادیه علمای مسلمین در عراق همچنین از دولت بغداد خواسته است مستقیما یا از طریق عربستان سعودی در این قضیه دخالت کند.
شیوههای جدید سرکوب بحرینیها
رژیم آلخلیفه در کنار اعدام، شکنجه، تبعید و زندان از سلب تابعیت و محاکمه غیرنظامیان در دادگاه نظامی به عنوان شیوههای جدید برای سرکوب اعتراضهای مردمی در بحرین استفاده میکند. در
4 سال گذشته و در پی قیامهایی که در سال 2011 برای مطالبه دموکراسی صورت گرفت از 352 شهروند بحرینی سلب تابعیت شده است. مرکز حقوق بشر بحرین اعلام کرد: مقامات بحرینی از سلب تابعیت به عنوان حربهای برای مجازات فعالان و مخالفان و حتی علیه کودکان استفاده میکنند و طی 4 سال گذشته از بیش از 350 شهروند بحرینی در پی آغاز قیام مردمی در بحرین سلب تابعیت شده است. از سوی دیگر، سازمان دیدهبان حقوق بشر با اشاره به سلب تابعیت 133 شهروند بحرینی در سال گذشته به دلیل انتقاد از دولت در رسانههای خبری و سایتهای اجتماعی، درباره افزایش سلب تابعیت شهروندان بحرینی ابراز نگرانی کرد.