printlogo


کد خبر: 173429تاریخ: 1395/12/25 00:00
گوشت گوسفندی در سال جاری 10هزار تومان گران شد
کسی گوشت قرمز نمی‌خرد!

گروه اقتصادی: در حالی که گوشت قرمز به دلیل قیمت بالای خود در حال خروج از سبد خانوار طبقه متوسط و ضعیف جامعه است و حتی برخی را به سمت خرید استخوان‌های بی‌خس شده از گوشت برده، قصابی‌ها نیز با توجه به تغییر طبقه مراجعه‌کنندگان در حال تغییر شکل و لوکس شدن هستند. به گزارش تسنیم، افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مصرف و خروج این محصول از دسترس قشر متوسط و ضعیف جامعه، در حال تغییر سبک عرضه این محصول  و تبدیل‌شدن آن به کالایی لوکس است. هر کیلوگرم گوشت گوسفندی که در سال جاری افزایش قیمت بیش از 10 هزار تومانی را تجربه کرده است، با توجه به کیفیت و قطعه درخواستی مشتری تا 63 هزار تومان (راسته گوسفندی) قیمت دارد و به‌صورت شقه و با استخوان نیز 31 هزار و 500 تومان تا 37 هزار تومان در سطح شهر تهران به فروش می‌رسد. یکی از قصابی‌های میدان میوه و تره‌بار شهرداری تهران که با توجه به داشتن قیمت مصوب، گوشت  را به قیمت کمتری به فروش می‌رساند و به‌مراتب مشتری بیشتری در مقایسه با مغازه‌های سطح شهر دارد، می‌گوید: از اینکه بسیاری از مردم نمی‌توانند گوشت بخرند من به‌شخصه شرمنده‌‌ام، از طرفی نیز این امر باعث شده است که از میزان فروش و تعداد مشتریان ما بشدت کاسته شود. وی می‌افزاید: بعد از گرانی و افزایش قیمت گوشت قرمز بارها شاهد این بوده‌ام که مردم به قصابی آمده و با دیدن قیمت‌ها کمی غر زده و رفته‌اند. این قصاب می‌گوید: هر روزه افراد آبرودار زیادی به دلیل قیمت بالای گوشت قرمز نمی‌توانند این محصول را بخرند، به همین دلیل به سمت  خرید قلم گوساله و استخوان‌های بر جامانده از گوشت بی‌خس شده گوسفندی می‌روند. یکی از فروشندگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای غرب تهران نیز می‌گوید: بسته‌های گوشت کوچک‌تر و تعداد مشتریان کمتر شده است هرچند که هنوز مشتریانی هستند که بدون توجه به قیمت گوشت اقدام به خرید می‌کنند. وی می‌افزاید: فروش استخوان‌های بی‌خس شده در فروشگاه ما نیز وجود دارد و مردم ظرف مدت کمی تمام استخوان‌هایی که  از صبح از گوشت جدا کرده‌ایم را خریداری می‌کنند. یکی از مشتریان این فروشگاه که در حال خرید این استخوان‌های بی‌خس شده  است، می‌گوید: آقا گوشت گران شده است! به‌ هر حال ما نیز باید نیاز خود را از این محصولات تأمین کنیم. وی می‌افزاید: هر بسته 2 تا 3 کیلویی از این استخوان‌ها را 13 هزار تومان خریداری و  برای پخت آبگوشت استفاده می‌کنم. بنا بر این گزارش در حالی که قیمت گوشت قرمز بویژه گوسفندی بشدت در ماه‌های گذشته افزایش یافته و  سر به فلک کشیده بود، یکی از اقداماتی که دولت برای کاهش قیمت گوشت در بازار مصرف انجام داد، واردات دام زنده از مرز شرقی کشور و از کشوری مانند پاکستان بود. این دام‌ها بعد از ورود به کشور در منطقه صفر مرزی تحت نظارت دامپزشکی ایران کشتار شد  و به داخل کشور آمد. گوشت حاصل‌شده از این دام‌های پاکستانی - معروف به زابلی - بخش قابل‌توجهی از بازار کشور را در اختیار خود گرفته، هرچند که امکان تشخیص آن برای مصرف‌کنندگان دشوار است و در حالی ‌که حسن رکنی، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی همواره دم از تأمین گوشت قرمز از دام تولید داخل می‌زد و مشکلات را به گردن سازمان حمایت می‌انداخت، بازار مصرف پر از گوشت‌های پاکستانی شده که گوی رقابت را از همتای داخلی ربوده است. رکنی آبان ماه سال جاری اعلام کرده بود «در آینده‌ای نزدیک در تولید گوشت قرمز خودکفا خواهیم شد» و پیش‌بینی تولید گوشت قرمز در سال جاری را حدود 820 هزار تن خوانده بود. بنا بر این گزارش نرخ روز انواع گوشت قرمز در نقاط مختلف شهر تهران متفاوت است اما در میادین میوه و تره‌بار که قیمتی مصوب و به‌‌مراتب کمتر از متوسط قیمت سطح شهر دارد به‌ این شرح است: هر کیلوگرم گوشت گوسفندی به‌صورت شقه در میادین میوه و تره‌بار 31 هزار و 500 تومان، ماهیچه گوسفندی 48 هزار تومان، گردن گوسفندی 36 هزار تومان، راسته گوساله 39 هزار تومان، قلوه‌گاه گوساله 23 هزار و 400 تومان، قلوه‌گاه بی‌استخوان گوسفندی 24 هزار و 400 تومان، کف دست گوسفندی 44 هزار و 700 تومان، ران گوساله 36 هزار و 700 تومان، خورشتی گوساله 35 هزار تومان، چرخ‌کرده 26 هزار تومان و ماهیچه گوساله 36 هزار و 700 تومان.
هیچ کمبودی وجود ندارد!
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه قیمت این نوع گوشت طی 2 هفته اخیر هزار تومان کاهش یافته است، گفت: دام به اندازه کافی در بازار وجود دارد و کمبودی نداریم. علی‌اصغر ملکی در گفت‌وگو با مهر وضعیت بازار گوشت را آرام توصیف کرد و اظهار داشت: طی یک الی 2 هفته اخیر قیمت گوشت گوسفندی حدود هزار تومان کاهش یافته است. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره اینکه چه پیش‌بینی برای وضعیت بازار در روزهای آینده دارید؟ تصریح کرد: ما طی روزهای آینده هیچ تغییری در شرایط بازار حس نخواهیم کرد و هر اتفاقی که باید می‌افتاد، افتاده است؛ از روز چهارشنبه (امروز) مردم کم‌کم تهران را ترک می‌کنند و شهر خلوت می‌شود. ملکی با بیان اینکه دام به اندازه کافی وجود دارد، گفت: ما هیچ کمبودی در این زمینه نداریم ضمن اینکه بازار هم رونقی ندارد.  
بنا به این گزارش، علاوه بر گرانی گوشت افزایش قیمت این کالا در پایتخت و چسبنده بودن قیمت آن بعضا به دلیل زیاده‌خواهی دلالان است، چرا که هفته گذشته خبرهایی حاکی از آنکه گوشت مازاد تازه گوسفندی به دلیل عرضه بیش از نیاز در سردخانه‌ها منجمد و نگهداری می‌شود، منتشر شد. همچنین دلالان در این حوزه به‌رغم آنکه باید تفاوت 5 هزار تومانی بین شقه گوسفندی و گرد و ران باشد، همچنان گرد و ران گوسفندی را کیلویی 45 هزار تومان و با 10 هزار تومان فاصله قیمت از شقه گوسفندی به فروش می‌رسانند.
 


Page Generated in 0/0077 sec