پخش مناظره ضبط شده یعنی نامحرم دانستن مردم
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در واکنش به پخش مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری به صورت ضبطشده گفت: معنای این کار نامحرم دانستن مردم است. حجتالاسلام نصرالله پژمانفر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مردم انتظاراتی دارند و نباید مردمی را که در آستانه انتخاب هستند از این حق محروم کنیم، اظهار کرد: زمانی که مردم به صورت مستقیم پیگیر برنامهها هستند انگیزه آنها برای حضور پرشورتر در انتخابات افزایش میباید و قطعا چنین مصوباتی تاثیر منفی بر مشارکت مردم خواهد داشت. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: این مصوبه هیچ نقطه مثبتی ندارد و موجب نارضایتی مردم خواهد شد.پژمانفر با اشاره به برگزاری مناظرات سالهای گذشته عنوان کرد: مناظرهها به سبب اینکه حرفها صریح با مردم گفته میشود خوب است اما نباید از مرز اخلاق بگذرند، اهمیت مناظرههای زنده در این است که مردم متوجه میشوند این حرفها، حرفهای پشت ویترین و تشریفاتی نیست. رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد مناظرهها باید زنده باشد، چرا که این انتظار مردم است.
جهانگیری ستاد انتخاباتی تشکیل نمیدهد
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت حسن روحانی تصمیمی برای تشکیل ستاد انتخاباتی ندارد و سعی میکند همان نامزد پوششی حسن روحانی باقی بماند.
به گزارش «وطنامروز»، این برای نخستینبار در تاریخ برگزاری انتخابات ریاستجمهوری است که رئیسجمهور وقت برای حضور در انتخابات، نیازمند حضور یک نامزد پوششی است. نکته جالب اینجاست که این نامزد نیز از درون دولت انتخاب شده تا در مناظرات انتخاباتی که اکنون با رای دولتیها قرار است به صورت ضبطی پخش و احتمالا بخشهایی از آن نیز حذف شود، در حضور رئیس دولت، از عملکرد دولت در برابر منتقدان دفاع کند! هر چند جریان دولت تنها به پیروزی در انتخابات با تعبیه نامزد پوششی میاندیشد اما افکار عمومی این اقدام را نوعی توهین به ملت تلقی میکنند. بویژه اینکه جهانگیری بنایی برای رقابت در انتخابات ندارد. اما اکنون با افزایش انتقادات به این رویه دولت، حامیان آن به دنبال بهانهتراشی درباره چرایی حضور جهانگیری در انتخابات هستند. محمد نعیمیپور، عضو حزب اتحاد ملت ایران درباره دلیل نامزد شدن جهانگیری گفته است: دلیل کاندیدا شدن جهانگیری این بود که شاید عدهای درصدد ردصلاحیت روحانی باشند، بنابراین ما در جریان اصلاحات به این نتیجه رسیدیم شخصی همسو با روحانی نامزد شود. او افزود: آقای جهانگیری کار بزرگمنشانهای انجام داد و احتمال دارد کنارهگیری کند. نعیمیپور تاکید کرد: کاندیدا شدن جهانگیری اثری بر فرآیند دولت ندارد و به نظر نمیرسد جهانگیری ستادی تشکیل دهد.
کاندیدای پوششی اعتراف به ناتوانی و نداشتن عملکرد است
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در رابطه با ورود برخی افراد به عنوان کاندیدای پوششی به عرصه انتخابات، گفت: گذاشتن کاندیدای پوششی در کنار رئیسجمهور خودش نوعی اعتراف به ناتوانی و نداشتن عملکرد است. سیدمحمد حسینی در نشست «ضرورت مشارکت در انتخابات» در جمع دانشجویان با اشاره به اینکه عملکرد ضعیف دولت باعث سرخوردگی بخشی از مردم شده است، تصریح کرد: متأسفانه در سالهای اخیر برخی نیروهای محروم جامعه دچار سرخوردگی شدند که باید با آنها هم صحبت کرد و گفت کنار کشیدن و نیامدن پای صندوق رای فایدهای ندارد. وی ادامه داد: امروز نظرسنجیها نشان میدهد کمترین میزان حضور مربوط به شهر اهواز و خوزستان است و این هم به دلیل بیتوجهیهای مسؤولان است در زمانی که مشکلاتی برای آنها پیش آمد. حسینی در پاسخ به سوالی در رابطه با ورود برخی افراد به عنوان کاندیدای پوششی به عرصه انتخابات، گفت: بعد از انقلاب سابقه نداشته است یک دولت مستقر برای دور بعدی بگوید چند نفر با عنوان کاندیدای حمایتی کمک من کنند، تاکنون اینگونه بوده که خود فرد یک کارنامه 4 ساله
دارد و با افتخار از آن دفاع میکند و برایش فرقی نمیکند طرف مقابل چند نفر باشند، حتی در دوره اصلاحات رئیسجمهور وقت هم چنین کاری انجام نداد. وی خاطرنشان کرد: گذاشتن کاندیدای پوششی در کنار رئیسجمهور خودش نوعی اعتراف به ناتوانی و نداشتن عملکرد است.