printlogo


کد خبر: 174910تاریخ: 1396/2/12 00:00
نگاهی به آثار انتشارات شهرستان ادب در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
یک شهرستان ادب در شهر آفتاب

گروه فرهنگ و هنر:‌ موسسه انتشارات شهرستان ادب با بیش از ۵۰ اثر در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت خواهد کرد. انتشارات «شهرستان ادب» در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با رمان‌ها و مجموعه شعرهای تازه شرکت می‌کند. به گزارش «وطن امروز»، این انتشارات که در حوزه ادبیات فعال است و تاکنون جوایز گوناگونی را در این زمینه کسب کرده است، بیش از 50 عنوان کتاب چاپ اولی در دست انتشار دارد که غالب آنها در نمایشگاه امسال عرضه خواهد شد. در ادامه به برخی از این آثار اشاره می‌کنیم.
***
رمان «باغ خرمالو»، نوشته هادی حکیمیان
«باغ خرمالو» در گونه ادبی رمان و خاص نوجوانان و در فضای شهریور سال 1320 نوشته شده است. این رمان، روایتگر استعفا و تبعید رضاشاه پهلوی به خارج از کشور است، زمانی که کشور در اشغال متفقین قرار دارد. در آن هنگام پهلوی دوم با خانواده سلطنتی به شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، یزد و بندرعباس سفر می‌کند و در این سفر چند نوجوان با آنان دیدار می‌کنند. نویسنده با نگارش «باغ خرمالو» در حقیقت شخصیت شکست‌خورده یک دیکتاتور را به تصویر کشیده است. این رمان در نهمین جشنواره داستان انقلاب اثر برگزیده شناخته شد. «باغ خرمالو» را هادی حکیمیان به رشته تحریر درآورده است.  
رمان«بی‌کتابی»،  نوشته محمدرضا شرفی‌خبوشان
رمان «بی‌کتابی» ماجرایی تاریخی را دستمایه خود قرار داده است که در دوران قاجار رخ داده است و عموم مردم از آن بی‌خبرند: مظفرالدین‌شاه کتابداری به نام «لسان‌الدوله» را به ریاست کتابخانه سلطنتی منصوب می‌کند اما او با خیانت در امانت، بخش عظیمی از این میراث غنی شامل هزاران نسخه نفیس خطی را به فروش می‌رساند. هر نسخه‌ و اوراقی از نسخ معروف در موزه‌های جهان است مربوط به این دوره است که این فرد از کتابخانه‌ها خارج کرده است. ماجرای به توپ بستن مجلس همزمان با این واقعه نیز از جمله محورهای داستان است. شخصیت اصلی داستان دلال کتاب است که در این اثر به کتابسازی، کتابداری و صحافی و برخی هنرهای مرتبط با کتاب مشغول است و مخاطب را با جزئیات تاریخ صنعت کتاب‌پردازی آشنا می‌کند. محمدرضا شرفی‌خبوشان، نویسنده و شاعر متولد 1357 و اهل ورامین است که پیش از انتشار رمان «عاشقی به سبک ون‌گوک»، مجموعه داستان «بالای سر آب‌ها» و رمان «موهای تو خانه ماهی‌هاست» را در زمینه‌ داستانی و همچنین مجموعه‌های «از واژه‌ها تهی» و «نامت را بگذار وسط این شعر» را در زمینه‌ شعر منتشر کرده بود.
رمان «شاه‌کشی»، نوشته ابراهیم اکبری‌دیزگاه
«شاه‌کشی» چنانکه از عنوانش نیز برمی‌آید درباره انقلاب است. نویسنده در این داستان به ماجرای انتقام پسری اهل شهر قم می‌پردازد که پدرش را در سال 1342 در فاجعه فیضیه از دست داده است. او که درس تاریخ خوانده است تصمیم می‌گیرد در زمان برگزاری جشن‌های 2500 ساله، شاه را در تخت جمشید ترور کند، چون او را مسبب مشکلات درون خانواده خویش می‌داند. او به کمک دایی خویش که مسؤول حفاظت محل جشن است به آنجا راه پیدا می‌کند. در «شاه‌کشی» تصویری از خانواده‌ای از هم پاشیده ارائه شده که تحت دیکتاتوری محمدرضا پهلوی زندگی می‌کرده‌اند. به گفته نویسنده، این اثر در واقع مرثیه‌ای برای زیستن در حکومت پهلوی است. رمان «شاه‌کشی» به قلم ابراهیم اکبری‌دیزگاه امسال روانه بازار کتاب شد و در نمایشگاه پاریس همزمان با نوروز رونمایی شد.
رمان «از امجدیه تا ویلا»، نوشته مجید اسطیری
«از امجدیه تا ویلا» در مقطع تاریخی رقابت‌های فوتبال جام ملت‌های آسیا در سال 1347 می‌گذرد. تیم فوتبال ایران با اسرائیل در فینال روبه‌رو و موفق شد این تیم را 2 بر یک شکست دهد. این مسابقات فوتبال بستری شد برای بروز اعتراضات گروه‌های مذهبی و انقلابی که با دست‌اندازی‌های اسرائیل بر سرزمین فلسطین و همچنین با سیاست‌های مزورانه اسرائیل در ایران و دیگر کشورها مخالف بودند. اوج این اعتراضات پس از پایان بازی ایران و اسرائیل بود که برای نخستین بار شادی مردمی پرشکوهی در خیابان‌های اطراف استادیوم امجدیه شکل گرفت. مبارزان که برای این فرصت برنامه‌ریزی قبلی داشتند توانستند جمعیت را از امجدیه تا خیابان ویلا هدایت کنند و با پرتاب کوکتل دفتر هواپیمایی ال عال اسرائیل را به آتش بکشند.
رمان «شب‌های بی‌ستاره»، نوشته مرضیه نفری
«شب‌های بی‌ستاره» به قلم مرضیه نفری در ژانر رمان و خاص نوجوانان نوشته شده است. این داستان 148 صفحه‌ای زندگی دختری کم سن و سال به نام ستاره را روایت می‌کند که غرق در نوجوانی خود است اما دلش می‌خواهد بزرگ شود. داستان در دوران جنگ تحمیلی و در شهر قم می‌گذرد. جنگ همچون میهمانی ناخوانده، بر زندگی خانواده ستاره تاثیر می‌گذارد. این دختر نوجوان، عاشق جوانی می‌شود که درگیر کارهای مسجد و پایگاه محله است و حواسش به ستاره نیست. در پشت جلد این رمان آمده است: «دست کشید به صورتش، رویم نمی‌شد نگاهش کنم. با صدای آرام، طوری که من هم به زور می‌شنیدم، گفت: «نامه‌تون رو خوندم. توش چیزی نبود که برسونم دست...» کاش زمین دهان باز می‌کرد و مرا می‌خورد. اگر برود به بابا بگوید من نامه داده‌ام چه؟ اگر آبرویم را ببرد؟» نویسنده این داستان، مرضیه نفری متولد سال 1359 دارای مدرک کارشناسی کتابداری است و پیش از این داستان‌های خود را در مجلاتی چون «زن روز» و «پیام زن» منتشر کرده است.
 رمان «وقت معلوم»، نوشته مهدی کفاش
شخصیت اصلی داستان «وقت معلوم»، مردی روحانی به نام فؤاد فریمان است که مشغول تحصیل در سطوح عالی حوزه علمیه است. در ابتدای «وقت معلوم»، او در زندانی با دیوارهای سفید و چراغ همیشه روشن سفید به هوش می‌آید. تنها راه ارتباطی با بیرون از اتاق، دریچه پایین در است که برای دادن غذا و گاهی دارو استفاده می‌شود. فؤاد حتی نمی‌داند چرا او را زندانی کرده‌اند. در ادامه این داستان پرپیچ و خم و به بهانه روایت زندگی این روحانی، ماجراهای مختلفی از تاریخ ایران پیش و پس از انقلاب روایت می‌شود. «وقت معلوم» را مهدی کفاش نوشته است که پیش از این آثاری چون «یکی بود... سه تا نبود» را روانه بازار کتاب کرده بود. وی از برگزید‌گان جشنواره داستان جوان تهران و بندرعباس بوده است.
رمان «نشانی روی آب و رِدِّ کبوترها»، نوشته زهره یزدان‌پناه قره‌تپه
رمان «نشانی روی آب و رِدِّ کبوترها» ماجرای خود را در دل حوادث مهم تاریخ معاصر از جمله انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و فتنه روز عاشورای سال 1388 روایت می‌کند و از طریق روایت تعزیه به واقعه عاشورا نیز می‌پردازد. داستان از پیرزنی به نام بی‌بی منظر، همراه شوهر بیمارش و تنها پسرش قاسم می‌گوید که همگی در آذربایجان زندگی می‌کنند. در کنار او، رزمنده میانسالی به نام اِلدار است که تعزیه‌دار روستا و شبیه‌خوان امام حسین(ع) است. زمستان سال 1350 غلامحسین، فرزند پیشنماز محل و دانشجویی مذهبی در تهران که در پخش اعلامیه‌های امام خمینی دست داشته است دستگیر می‌شود. نویسنده این رمان، زهره یزدان‌پناه قره‌تپه متولد 1342 در تهران، در حوزه تاریخ تحصیل کرده است. از جمله آثاری که وی تاکنون منتشر کرده است می‌توان به مجموعه داستان «قواره‌ای برای دو نفر» در حوزه دفاع‌مقدس و مجموعه «یک نگاه یک برداشت»، نقد کتب داستانی 8 نویسنده ایرانی و نیز «داستان لبنان» شامل سفرنامه او همراه اعضای انجمن قلم ایران به این کشور اشاره کرد. «ستاره من» زندگینامه داستانی «شهید محمدعلی رجایی» از جمله دیگر آثار این نویسنده است.
«در کلماتم باران می‌بارد»، سروده علیرضا قزوه
«در کلماتم باران می‌بارد»، تازه‌ترین مجموعه شاعر انقلاب علیرضا قزوه است. این کتاب شامل شعرهای سپید منتشر نشده او است. علیرضا قزوه متولد 1342 در گرمسار، از جمله نویسندگان شاعر برجسته حوزه انقلاب و دفاع‌مقدس شمرده می‌شود. اشعار او در قالب شعر سپید و غزل منتشر شده‌است.  
«سیاه‌مست سایه تاک»، سروده مرتضی امیری‌اسفندقه
«سیاه‌مست سایه تاک» تازه‌ترین مجموعه از قصاید مرتضی امیری‌اسفندقه، شاعر و مدرس ادبیات است. این اثر شامل 100 قصیده از اسفندقه است که برای قصیده‌هایش شهرت دارد و از جمله بابت انتشار مجموعه قصاید «چین کلاغ» جایزه کتاب سال را به دست آورده بود. او متولد 1345 تهران، بزرگ شده مشهد و تربیت یافته مکتب خراسان و همنشین انجمن‌های اخوان‌ثالث، محمد قهرمان و استاد احمد کمال است. اسفندقه در قالب‌های متفاوتی شعر گفته است اما قصیده‌هایش در زمانه احتضار این قالب، شهرت فراوانی یافته است. اسفندقه در زمینه تدریس شعر و ادبیات نیز سال‌ها سابقه دارد. آثار زیادی از این شاعر منتشر شده که از آن جمله می‌توان به کتاب‌های «بازوان مولایی»، «این شرح شرحه شرحه»، «قتیل قبیله»، «چین کلاغ» و «گزیده ادبیات فارسی شماره 34» اشاره کرد.
 «اجازه هست بگویم که دوستت دارم»، سروده محمود اکرامی‌فر
«اجازه هست بگویم که دوستت دارم» تازه‌ترین کتاب محمود اکرامی‌فر است که شامل گزیده غزل‌های عاشقانه و اجتماعی اوست. از جمله برخی شعرهای مشهور او که وارد فرهنگ شعری عامه مردم نیز شده است می‌توان به «چشم مخصوص تماشاست اگر بگذارند» و «یاعلی گفتیم و عشق آغاز شد» اشاره کرد که همه این شعرها و دیگر سروده‌های او در این گزیده آمده است. برخی اشعار تازه و منتشرنشده این شاعر نیز در مجموعه «اجازه هست بگویم که دوستت دارم» آورده شده است.
«محمود اکرامی‌فر» متولد 1338 روستای جوشقان اسفراین از شاعران برجسته آیینی است. از جمله آثار دیگر او می‌توان به «اصول ارتباط جمعی»، «گریه کردن کم آرزویی نیست»، «ما با سلیقه مردم پیر می‌شویم» و «این کتاب اسم ندارد» اشاره کرد.
«هفت‌سین در بهمن‌ماه»، سروده حمیدرضا شکارسری
«هفت‌سین در بهمن‌ماه» را سراینده اثر «نذر امام و انقلاب» کرده است. این مجموعه شعر سپید، چنان‌که از نام آن نیز برمی‌آید به امام خمینی و انقلاب اسلامی در بهمن‌ماه 1357 تقدیم شده است. اشعار این کتاب تاکنون منتشر نشده است.
حمیدرضا شکارسری که بابت سرایش اشعار سپید در میان علاقه‌مندان به ادبیات شناخته‌شده است متولد 1345 تهران، شاعر و منتقد ادبی و دانش‌آموخته لیسانس زمین‌شناسی است. نخستین شعرهایش را در سال‌های 1359 و 1360 با موضوع دفاع‌مقدس و جنگ سرود و نخستین مجموعه شعر خود را در سال 1375 با عنوان «باز جمعه‌ای گذشت» منتشر کرد. از جمله آثار شکارسری می‌توان به «چراغانی بی‌دلیل»، «از تمام روشنایی‌ها»، «پیرتر از خود»، «تروریست عاشق»، «هفتاد و دو قطره اشک عاشورایی»، «حماسه کلمات: نقد و بررسی 20 سال شعر دفاع‌مقدس» و «رد پا بر لبه تیغ» اشاره کرد.
«فرشته مهر»، سروده محمد قهرمان
محمد قهرمان، شاعر سرشناس خراسان را کمتر اهل ادبیات است که نشناسد. او علاوه بر قالب‌های مرسوم کلاسیک در تصنیف‌سرایی نیز دستی داشته است. شهرستان ادب با انتشار مجموعه «فرشته مهر» کوشیده است این وجه کمتر آشنای قهرمان را به اهالی ادبیات معرفی کند. محمد قهرمان متولد 1308 در روستای امیرآباد جنوب تربت‌حیدریه و درگذشته 1392 در مشهد است. او حقوق را در دانشگاه تهران خوانده بود اما هرگز دنبال کار حقوقی نرفت و فقط به شعر پرداخت. در سرودن غزل به سبک هندی علاقه‌ای فراوان داشت و سرانجام به یکی از شعرای به‌نام این سبک شد. او زبان بومی تربت‌حیدریه را نیز بخوبی می‌دانست و اشعار بسیاری به زبان محلی از او به جا مانده است. او صاحب تألیفات ارزنده‌ای از جمله چند مجموعه شعر است. در کارنامه او همچنین تصحیح و چاپ چند دیوان از شاعران مختلف به‌چشم می‌خورد. کتاب «روی جاده ابریشم شعر» سروده قهرمان در نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به‌عنوان اثر برگزیده در حوزه شعر معرفی شد. محمدرضا شفیعی‌کدکنی درباره محمد قهرمان می‌گوید: «حتی ملک‌الشعرای بهار آن خصوصیت یک شاعر محلی را به‌صورت کامل، آنگونه که قهرمان دارد، ندارد».
 «عشق سوزان است»، سروده مهدی جهاندار
«عشق سوزان است» از مجموعه شعرهای ویژه‌ای است که امسال شهرستان ادب منتشر کرده است. شاعر این مجموعه، مهدی جهاندار، متولد اصفهان، از 2 دهه پیش میان علاقه‌مندان شعر و بویژه غزل عاشقانه شهرت بسیاری داشته اما تاکنون علاقه‌ای به چاپ آثار خود در قالب غزل نشان نداده بود. «عشق سوزان است» در حقیقت شامل مجموعه غزل‌ها و نیز مخمس‌های جهاندار است که غالبا مضامین عاشقانه و آیینی داشته است. عنوان اثر نیز از یکی از شعرهای مشهور جهاندار گرفته شده است: «عشق سوزان است بسم‌الله الرحمن الرحیم».
«راه‌بندان»، سروده میلاد عرفان‌پور
«راه‌بندان» چنانکه از نام آن برمی‌آید به موضوعات مرتبط با شهر توجه نشان داده است اما همچون سایر کتاب‌های عرفان‌پور از نظر مضمون دارای تنوع است و تنها به موضوعات اجتماعی محدود نمی‌شود و بویژه علاقه‌مندان به رباعیات عاشقانه در این مجموعه اشعار جالب توجهی خواهند یافت. سروده‌های جمع‌آوری شده در «راه‌بندان» پیش از این در جایی منتشر نشده بود. عرفان‌پور را برخی منتقدان «احیاگر قالب رباعی در دهه 80 خورشیدی» نام داده‌اند. میلاد عرفان‌پور متولد 1367 شیراز شاعر سرشناس انقلاب است. شهرت او بابت سرودن در قالب‌های سنتی بویژه رباعی است. او تاکنون برنده یا نامزد جایزه‌های معتبر ادبی از جمله قلم زرین و جشنواره شعر فجر بوده است.
«کلیدها، گفت‌وگوهایی پیرامون شعر و زندگی»، اثر نزار قبانی، ترجمه انسیه‌سادات هاشمی
«کلیدها، گفت‌وگوهایی پیرامون شعر و زندگی» اثر نزار قبانی متولد 1923 درگذشته 1998، شاعر برجسته سوری و ادبیات عرب است. از جمله بن‌مایه‌های شعر او زن، عشق، و مذهب است. مرگ خواهر، همسر و پسر جوانش در شعر و سرایش او تاثیری عمیق گذاشته است. اما بیش از همه شهر دمشق الهه الهام‌بخش او بود. هنگامی که در لندن درگذشت وصیت کرد او را در دمشق به خاک بسپارند، جایی که «خلاقیت، شعر و الفبای گل یاس» را به او آموخت. مترجم این کتاب، انسیه‌سادات هاشمی متولد 1365 در شهر قم، خود شاعر است. او دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات عرب است و تاکنون علاوه بر تألیف، کتاب‌های «گنجشک‌ها ویزا نمی‌خواهند» اثر نزار قبانی و «پدیده زیباشناختی در قرآن کریم» اثر نذیر حمدان را از عربی به فارسی برگردانده است. «به رنگ درنگ» سروده دکتر محمد مرادی، مجموعه‌ای است در قالب غزل و با مضمون‌های عاشقانه، اجتماعی-سیاسی و آیینی. مرادی استاد ادبیات دانشگاه شیراز است که قبلا جایزه کتاب سال دانشجویی را نیز دریافت کرده بود. «مواجهه» سروده دکتر مهدی عابدی، شامل غزل‌های عاشقانه شاعر است که قبلا مجموعه غزل‌هایش با استقبال مخاطبان علاقه‌مند به سروده‌های عاشقانه روبه‌رو شده بود. «بهارخواب» سروده محمدحسین نجفی است که نخستین مجموعه شعر خود را منتشر می‌کند. بن‌مایه‌های این سروده‌ها را اشعار اجتماعی، عاشقانه و آیینی شکل می‌دهند. علاوه بر این آثار، انتشارات شهرستان ادب، امسال افتخار دارد نخستین مجموعه‌های برخی شاعران حاضر در اردوهای آموزش شعر آفتابگردان‌ها و نیز رمان‌های تازه تعدادی از اعضای دوره‌های مدرسه رمان خود را نیز روانه بازار نشر کند. در میان رمان‌های نویسندگان جوان مدرسه رمان، آثاری چون «تحریر دیوانگی» نوشته مهدی زارع، «شاخ دماغی‌ها» سیده عذرا موسوی، «آوازهای روسی» نوشته احمد مدقق، «وضعیت بی‌عاری» نوشته «حامد جلالی»، «به نام یونس» علی ارمین، «یک فصل در کوبیسم» نوشته اعظم عبدالهیان، «ابدی» نوشته مهدی صفری و رمان «سدا» اثری از پری رضوی، حضور دارد. «مرز ما عشق است» سروده سیدمحمدمهدی شفیعی، از جمله آثار تازه شاعران آفتابگردان‌هاست.  از دیگر مجموعه‌های شاعران شرکت‌کننده در آفتابگردان‌ها می‌توان «آیینه‌کاری سکوت» سروده نیلوفر بختیاری، «گشایش» سروده محمد شکری‌فرد، «روبه‌رو» سروده معین اصغری را عنوان کرد که همگی در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهند شد. نمایشگاه سی‌ام کتاب تهران، امسال با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از تاریخ 13 تا 23 اردیبهشت‌ماه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار خواهد شد. انتشارات شهرستان ادب، در سال 1393 موفق شد جایزه نشر برگزیده کشور را دریافت کند.


Page Generated in 0/0066 sec