کد خبر: 17535تاریخ: 1388/4/9 00:00
سایه روشن
اعلام آمادگی پدرخوانده مخملی ها برای کمک به اغتشاشگران
جین شارپ، پدرخوانده روشنفكران مخملی در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با خطاب قرار دادن اغتشاشگران اعلام كرد، آماده است به آنها كمك كند تا بتوانند بیشتر روی اعتراضات متمركز شوند. وی که در انقلابهای مخملی «گل رز» در گرجستان و «نارنجی» در اوکراین نیز کمک فراوانی به فعالان جنگهای روانی کرده است، با حمایت از اغتشاشگران اعلام كرد، آنها باید از روشهای متنوعی استفاده كنند و از دیگر روشها نیز بهره بگیرند و تنها به تظاهرات خیابانی قانع نشوند. پیتر آكرمان، شاگرد شارپ و یكی از بنیانگذاران مركز بینالمللی مناقشات غیر قهرآمیز در واشنگتن كه در سال 2005 در دوبی برای گروههای اپوزیسیون فعال ایران جلسات توجیهی برگزار كرده است نیز بر این باور است که اگر این حركت آنگونه تعریف شده است كه بیشتر به صورت اغتشاشات خیابانی علیه پلیس باشد، ممكن است به زد و خوردهای خشونت آمیز ختم شود یا ختم نشود كه این با شكست اپوزیسیون پایان خواهد پذیرفت.
شیرینکاریهای «شیرین» در اروپا
در حالی که مقامات ایران در چند روز گذشته مخالفت شدید خود با هرگونه مداخله کشورهای غربی در امور مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کردهاند، رئیس پارلمان اروپا در اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: «قصد داریم برای میانجیگری بین طرفین دعوا در ایران هیاتی را به این کشور اعزام کنیم؛ در این راستا نیز تماسهایی با رهبران سیاسی در پارلمان اروپا در جریان است تا برنامه این سفر تدوین شود». بر اساس این گزارش، تصمیم پارلمان اروپا برای اعزام هیاتی به ایران جهت بررسی اوضاع این کشور، پس از آن اتخاذ شد که شیرین عبادی اعزام هیاتی ویژه به ایران برای توقف آنچه رفتار خشونت بار با معترضان نامید را خواستار شد.
تأسیس سیستم امنیتی منطقهای
با مشاركت ایران
نخستوزیر سابق انگلیس كه به عنوان مشاور با دولت كویت همكاری میكند، از این كشور خواست برای تشكیل یك منظومه امنیتی بین كشورهای شورای همكاری خلیج فارس و با مشاركت ایران و عراق تلاش كند. تونی بلر، در گزارشی با عنوان «چشمانداز سال 2030 كویت»، به بررسی موقعیت كویت در بین كشورهای منطقه پرداخته و اعلام كرده كه راه پیشرفت و توسعه كشورهای منطقه، همكاریهای اقتصادی و امنیتی با مشاركت ایران و عراق است. در این گزارش آمده است: كشور كویت باید برای ایجاد ثبات و امنیت منطقهای، تلاش خود را برای تاسیس یك منظومه امنیتی با مشاركت ایران و عراق به كار گیرد زیرا ایجاد یك نهاد همكاری امنیتی میتواند نقش بارزی در ثبات و امنیت و همكاریهای اقتصادی كشورهای منطقه داشته باشد.