گروه اجتماعی: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: تاکنون در کشور ۳۳ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شناسایی شده است و متاسفانه 3 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی گویا اظهار داشت: تمام افرادی که به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند، تحت درمان قرار گرفتند و آخرین موارد شناساییشده مربوط به استان مازندران است که هر دو بیمار وضعیت باثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانیها درباره آنها رفع شده است. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: وضعیت شیوع این بیماری در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته و شیوع این بیماری در این فصل از سال کاملا طبیعی است. هر ساله تقریبا همین تعداد به تب کریمه کنگو مبتلا میشوند اما امسال حساسیتها و توجهات نسبت به این بیماری افزایش یافته است. وی شیوع بیماری تب کریمه کنگو را بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب کریمه کنگو عمدتا بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا میشوند. گویا خاطرنشان کرد: افرادی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند از طریق گزش کنهای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلودهای گزیده شدهاند که قبلا روی بدن دام قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشا (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام شناسایی شدهاند. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند اما زمانی که فرد بدون رعایت نکات بهداشتی اقدام به ذبح دام کند یا وقتی دام در کنار خیابان به فروش رسیده و همان لحظه ذبح میشود، خطرات زیادی برای مردم ایجاد میشود. وی تصریح کرد: دامی که ذبح میشود باید ۲۴ ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشا (اعضای داخلی بدن) دام از بین برود و قابل استفاده باشد که در غیر این صورت، فردی که بدن دام را تمیز میکند یا گوشت آن را خرد میکند، ممکن است به طور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شود. گویا ضمن تاکید بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمیشود، افزود: بر خلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمیشود و گوشت یا جگری که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر میرساند. وی در پایان یادآور شد: یکی از راههای پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو این است که افرادی که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی اندک اصلاح کنند.