آثار رکود در اقتصاد باقی است
نایبرئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است دولت یازدهم خدماتی در حوزه اقتصاد داشته است اما موانع خارجی و داخلی مانع از تحقق برخی اهداف شد که از جمله آنها مسائل مربوط به بانکها بود که باعث شد بعضی برنامهها محقق نشود. علاء میرمحمدصادقی در گفتوگو با ایسنا، گفت: مشکلات اقتصادی مختلفی در دولت یازدهم وجود داشت که از جمله آن مساله رکود بود که به شکل بیسابقهای در بخشهای اقتصادی ایجاد شد و آثار آن هنوز هم وجود دارد. این رکود باعث شد بیکاری تشدید شود به طوری که امروز براساس آمارها ارقام بیکاری به چند میلیون میرسد. وی تصریح کرد: به نظر میرسد از یک سو فضای سیاست خارجی برای فعالیت دولت دوازدهم آرامتر شده است و از طرفی باید سعی شود مشکل رکود و بیکاری برطرف شود. از بین بردن رکود اقتصادی هم راهکارهای مختلفی دارد که یکی از آنها افزایش نقدینگی بنگاهها و تولیدکنندگان است. میرمحمدصادقی افزود: با این نرخهای فعلی که برای بهره بانکی تعیین شده است امکان اینکه کسی با این بهرهها بتواند کار تولیدی انجام دهد وجود ندارد، نتیجه کار تولیدی در شرایط فعلی ورشکستگی یا تعطیلی کارگاه خواهد بود و بعد هم به زندان رفتن مدیر واحد تولیدی، بنابراین باید چارهای اندیشید تا نقدینگی در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد مشروط بر آنکه تولیدکنندگان به اشتغال مشغول باشند. وی با اشاره به اهمیت موضوع قدرت خرید مردم گفت: راه افتادن تولید و ایجاد اشتغال باید همراه با تقویت قدرت خرید مردم باشد و توان مردم برای خرید افزایش پیدا کند. میرمحمدصادقی عنوان کرد: به هر حال بحرانهایی در اقتصاد ایجاد میشود که باید با چارهاندیشی صاحبنظران حل شود. دولت دوازدهم باید یک چارهاندیشی اساسی برای حل مساله اشتغال کند چرا که با این کار بخشی از وعدههای خود را جامه عمل خواهد پوشاند که باعث میشود مردم به آینده جامعه امیدوارتر شوند.
فروش سهام بانک رفاه به بازنشستگان تأمیناجتماعی
برنامه توسعه سهم تشکلها در شورایعالی تامین اجتماعی را در دستور کار داریم که به شکل لایحه نیز به مجلس ارسال شده است. در این لایحه سهم تشکلهای کارگری و کارفرمایی در شورایعالی تامین اجتماعی افزایش مییابد تا جز سهم نمایندگان دولت، 3 نماینده کارگری و 3 نماینده کارفرمایی در این شورا تصمیمگیری کنند. به گزارش ایسنا، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست تشکلهای کارگری و کارفرمایی و سازمانهای مردمنهاد از فروش سهام بانک رفاه به بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: فروش سهام بیمه ملت نیز به بازنشستگان کشوری آغاز شده و قرار است بهترین هلدینگها برای ارتقای وضعیت زندگی به بازنشستگان واگذار شود. وی افزود: تمام تلاش دولت در 4 سال اخیر این بود که شرایط بازنشستگان را بهبود بخشد اما متاسفانه نابرابری از گذشته بسیار بود و برای به حداقل رساندن آن به زمان طولانیتری نیاز داریم.
دریافت مالیات از ساخت و فروش ساختمان
با تصویب هیات وزیران، درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان (عرصه و اعیانی) در سال ۹۵ حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد خواهد بود. به گزارش تسنیم، دولت این تصمیم را با توجه به انقضای یک سال از تاریخ اجرای قانون مالیاتهای مستقیم و بهمنظور رفع مشکلات اجرایی ذینفعان موضوع اتخاذ کرد. همچنین بهموجب این تصمیم، ارزش روز زمین در زمان فروش ساختمان احداثشده از ارزش روز فروش ساختمان کسر و مابقی آن در درآمد مشمول مالیات لحاظ میشود. این تصمیم شامل ساختمانهایی خواهد شد که از اول سال 1395 پروانه ساختمانی اخذ کردهاند و شامل ساختمانهایی که تا پایان سال 1394 پروانه ساختمان اخذ شده و حتی اتمام ساختمان نیز بعد از سال 94 باشد، نمیشود و ساختمانهایی که پروانه ساخت آنها قبل از سال 1394 باشد، صرفا مشمول مالیات نقلوانتقال خواهد بود. این تصمیم شامل ساخت و فروش ساختمان در شهرهای کمتر از یکصد هزار نفر نخواهد بود. ضمنا درباره نقلوانتقال ساختمانهای نیمهتمام، مبلغ فروش هر مرحله بهعنوان بهای تمامشده خریدار مرحله بعدی محسوب و از درآمد ناشی از ساخت و فروش این املاک کسر میشود. درباره اعیان احداثشده در املاک موقوفه، ارزش زمین در محاسبه درآمد مشمول مالیات ناشی از ساخت و فروش املاک منظور نخواهد شد.