گروه اجتماعی: مسؤول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت از تعطیلی 1144 مرکز متخلف بهداشتی در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد.
مهندس سیدرضا غلامی درباره اهم اقدامات بهداشت محیط در برنامه سلامت ماه مبارک رمضان، گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان ۳۹ هزار و ۲۳۳ مرکز تهیه و توزیع زولبیا و شیرینی سنتی و ۱۲ هزار و ۳۶۹ مرکز تهیه آش و حلیم مورد بازدید ماموران بهداشت محیط قرار گرفته است. غلامی افزود: تعداد بازدیدهایی که از سایر مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی حساس صورت گرفت ۱۷۶ هزار و ۲۱۹مورد بوده و در مجموع تعداد کل بازدیدهای انجام شده ۲۲۷ هزار و ۸۲۱ مورد است. وی بر سلامت مواد اولیه تهیه غذاها تاکید کرد و گفت: اینکه مواد اولیه تهیه غذاها از نظر مرغوبیت و سلامت چه وضعیتی داشته باشند، اهمیت زیادی دارد، لذا سلامت این مواد نیز مورد سنجش قرار گرفت و ۴۸ هزار و ۴۸۶ مرکز از لحاظ عوامل محیطی و سلامت روغن، نمک و نیز از نظر بررسی آلودگی سطوح با تجهیزات پرتابل بازرسی مورد سنجش قرار گرفت. غلامی ادامه داد: یکی از وظایف کارشناسان بهداشت محیط در مراکـز بهداشتی و درمانی، کلرسنجی و PHسنجی آب شرب به صورت روزانه است، لذا از ابتدای ماه رمضان تعداد ۱۹۲ هزار و ۳۷۵ مرکز از نظر کلر آزاد باقیمانده آب مورد سنجش قرار گرفت و
۱۷ هزار و ۵۲۴ مورد نیز از نظر نمونهبرداری میکروبی آب بررسی شد. مسؤول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص خاطرنشان کرد: سنجشها و بازدیدها در مراحل بعد از تهیه غذا نیز ادامه دارد، بنابراین ۱۰ هزار و ۲۱۳ مورد نمونهبرداری مواد غذایی از سطح عرضه را در برنامه داشتیم. وی گفت: بنابر بازرسیها، ۲۰۸ هزار و ۱۴۴ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی کشف و ضبط و معدوم شده است. غلامی تصریح کرد: با توجه به امکان اطلاعرسانی تخلفات از سوی مردم،
۲ هزار و ۷۴۵ مورد از مراکز متخلف بهداشتی معرفی شده به مراجع قضایی ارجاع داده شد و هزار و ۱۴۶ مرکز متخلف بهداشتی تعطیل شد. وی گفت: تعداد ۲ هزار و ۳۵۵ مورد نیز بازدید مشترک با سازمانها و دستگاههای ذیربط از جمله سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، نیروی انتظامی و سازمان دامپزشکی داشتهایم.