printlogo


کد خبر: 177154تاریخ: 1396/3/31 00:00
والدین: سند لو رفتن سؤالات را داریم
گره کور سرنوشت سؤالات امتحان نهایی

گروه اجتماعی: ماجرای سختی سوالات امتحان نهایی چندین بار مطرح شده است که در پی آن دانش‌آموزان نیز اعتراض‌های فراوانی را داشتند اما اعتراض به لو رفتن سوالات امتحان نهایی از سال گذشته قوت گرفت و امسال ظهور پررنگ‌تری داشت. به گزارش فارس، امتحانات نهایی از اهمیت زیادی برای اکثر دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برخوردار است، چرا که بخشی از سرنوشت دانشگاهی دانش‌آموزان به آن بستگی دارد و تأثیر نمره این امتحانات در کنکور می‌تواند سرنوشت یک دانش‌آموز را تغییر دهد. ماجرای سختی سوالات امتحان نهایی چندین بار مطرح شده است که در پی آن دانش‌آموزان نیز اعتراض‌های فراوانی داشتند اما اعتراض به لو رفتن سوالات امتحان نهایی از سال گذشته قوت گرفت و امسال ظهور پررنگ‌تری داشت. وقتی ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی شکل گرفت، 2 مساله مطرح شد؛ اول اینکه عده‌ای به دنبال کلاهبرداری از دانش‌آموزان هستند و دوم اینکه واقعا سوالات امتحانی به فروش برسد. هرچند چند نفر از کسانی که به بهانه فروش سوالات امتحان نهایی از دانش‌آموزان کلاهبرداری می‌کردند، دستگیر شدند اما موضوع فروش واقعی سوالات امتحانی نیز مطرح بود؛ موضوعی که با طرح آن، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش از پاسخگویی خودداری کرد و به هیچ عنوان پاسخگوی رسانه‌ها نبود. رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از نرسیدن شکایت از سوی آموزش‌وپرورش درباره فروش سوالات اصلی به پلیس فتا خبر داد و گفت: تنها گردانندگان 3 کانالی که مدعی فروش سوالات اصلی امتحانات نهایی بودند شناسایی و با تلاش پلیس دستگیر شدند.
والدین: مدرک داریم
مادر دختر دانش‌‌آموزی که برای پیگیری شکایت فرزندش به مرکز سنجش آموزش‌وپرورش آمده است، گفت: دیگر لازم نیست دانش‌آموزان ارزشیابی شوند چون با این رویه هیچ تفاوتی بین دانش‌آموز درسخوان و دانش‌آموز تنبل وجود ندارد.
وی ادامه داد: دختر من 3 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابد و بعد از لو رفتن سوالات و دسترسی دانش‌آموزان به سوالات اصلی امتحان نهایی، اعتمادش را از دست داده است. مادر یک دانش‌آموز دیگر بیان داشت: دانش‌آموزان بسیاری قبل از ساعت 7 صبح به سوالات اصلی دسترسی داشتند و بعضا گروهی آن را مطالعه می‌کردند و اینکه می‌گویند در نهایت نیم ساعت قبل از امتحان سوال لو رفته است، درست نیست. یکی دیگر از والدین که به نمایندگی از دیگران صورتجلسه‌ای آماده کرده و به دنبال ملاقات با عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش است، اظهار داشت: موفق به ملاقات با رئیس مرکز نشدم اما با یکی از معاونان او صحبت کردم اما آنها این قضیه را لو رفتن نمی‌دانند. وی افزود: در مرکز سنجش آموزش و پرورش به من گفتند اکثر سوالات منتشر شده تقلبی و با قصد اخاذی بوده است و سوالات اصلی در نهایت یک ربع قبل از امتحان در زمان کپی کردن در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.
صورتجلسه برخی والدین
این مادر ادامه داد: اما من مدارکی دارم که سوالات اصلی و واقعی شب قبل از امتحان در دسترس دانش‌آموزان بوده است و چند درس را هم در حوزه امتحان نهایی صورتجلسه کردیم و واقعی بودن سوالات به تایید رئیس حوزه امتحانی هم رسید و بسیاری از آنها خیلی بیشتر از نیم ساعت قبل از آغاز امتحان لو رفته بود.
دامنه اعتراضات نسبت به لو رفتن سوالات به حضور دانش‌آموزان در مقابل وزارت آموزش‌وپرورش هم رسید. این دانش‌آموزان درخواست داشتند تأثیر 25 درصدی امتحانات نهایی در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها برداشته شود و متولیان امر دقت بیشتری در حراست از این امانت داشته باشند. میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز مخالفت با شیوه برگزاری امتحانات نهایی به شکل متمرکز، اظهار داشت: در دانشگاه برای دریافت مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که اهمیت آن از مدرک دیپلم بسیار بالاتر است چنین روندی طی نمی‌شود و در کشوری به وسعت ایران تأمین امنیت سوالات امتحانات نهایی بسیار سخت است و امکان لو رفتن سوالات وجود دارد. علاوه بر این طفره رفتن آموزش‌وپرورش از قبول مسؤولیت در این مساله قابل توجه است و حتی متولیان این مساله طی روزهای مطرح شدن شائبه لو رفتن سوالات، تنها به تکذیب بسنده کردند. نکته قابل توجه دیگر برنامه‌ریزی شده بودن لو رفتن سوالات اصلی است، چرا که آموزش‌وپرورش مسؤول حراست از آن است و لو رفتن آن چند ساعت پیش از امتحان نشان دهنده برنامه‌ریزی افرادی برای این کار است. امیدواریم لو رفتن سوالات امتحان نهایی امسال تجربه آخر باشد و آموزش‌وپرورش با سعه صدر و دقت از بروز چنین مشکلاتی که موجب سلب اعتماد دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌شود، جلوگیری کند.


Page Generated in 0/0072 sec