printlogo


کد خبر: 177279تاریخ: 1396/4/3 00:00
دولت برنامه اصولی برای بازار سرمایه ندارد
افت 2500 واحدی شاخص بورس در یک ماه

گروه اقتصادی: شاخص بورس در خردادماه امسال حدود ۲۵۰۰ واحد کاهش یافت و ارزش معاملات در این ماه نسبت به ماه قبل نصف شد. بنا بر این گزارش، در آخرین ماه بهار امسال تعداد 13306 میلیون اوراق بهادار به ارزش 37107 میلیارد ریال در بیش از 858 هزار دفعه مورد مبادله قرار گرفت که به ترتیب 59، 3/55 و 6/40 درصد کاهش را نسبت به اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد. همچنین در خرداد امسال تعداد 8 میلیون برگه اوراق بدهی به ارزش 7629 میلیارد ریال معامله شد. این درحالی است که در این مدت تعداد 77 میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از 798 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت. این گزارش می‌افزاید: شاخص بورس نیز با 2458 واحد افت معادل 3 درصد کاهش را در ماه گذشته به ثبت رساند و در ارتفاع 78 هزار و 736 واحد قرار گرفت. شاخص بازار اول هم در این مدت با 1948 واحد افت به رقم 54237 واحد و شاخص بازار دوم با 4068 واحد کاهش به عدد 176808 واحد رسید که به ترتیب با 5/3 و 2/2 درصد افت مواجه شد. به گزارش تسنیم، این در حالی است که شاخص بورس در جریان معاملات هفته پایانی بهار امسال با ۷۳۰ واحد کاهش معادل 9/0 درصد افت را به ثبت رساند و به رقم 78736 واحد رسید. شاخص بازار اول هم در این مدت با 630 واحد کاهش به رقم 54237 واحد و شاخص بازار دوم با 909 واحد کاهش به عدد 176808 واحد رسید که به ترتیب با 149/1 و 51/0 درصد کاهش مواجه شد.
تداوم ریزش شاخص‌ها و آفتی به نام دولت بی‌تفاوت
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دلایل افت شاخص و نیز حجم و ارزش معاملات بورس طی ماه‌های اخیر گفت: دولت یازدهم برنامه و توجه خاصی به بازار سرمایه نداشت و حالا معامله‌گران منتظرند ببینند آیا این بی‌تفاوتی در دولت دوازدهم هم ادامه خواهد داشت. امین خانلو در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به افت شاخص و نیز حجم و ارزش معاملات بورس در آخرین ماه بهار امسال گفت: یکی از دلایل این افت را باید سنت هر ساله بازار سرمایه در فصل برگزاری مجامع شرکت‌ها در خرداد و تیرماه عنوان کرد که موجب می‌شود معامله‌گران با احتیاط بیشتری اقدام به معامله در بورس کنند. این کارشناس بازار سرمایه افزود: در این مدت شرکت‌ها همزمان با برگزاری مجامع، اقدام به انتشار عملکرد و گزارشات خود می‌کنند، بنابراین به این دلیل سهامداران ترجیح می‌دهند با فروش سهام خود یا عدم خرید سهام، از آسیب گزارشات منفی در امان باشند که این موضوع موجب افت حجم و ارزش معاملات در فصل مجامع شده و در خرداد امسال نیز این موضوع در بورس قابل مشاهده است. وی اضافه کرد: از سوی دیگر به دنبال تقسیم سود سهام در مجامع، نماد معاملاتی شرکت‌ها در زمان بازگشایی با افتی بیش از سود تقسیمی همراه می‌شود، بنابراین سهامداران ترجیح می‌دهند پیش از برگزاری مجامع شرکت‌ها اقدام به فروش سهام خود کنند تا از این آسیب در امان باشند. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: همچنین براساس قانون تجارت شرکت‌ها ملزم هستند 8 ماه پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود، این سود را به حساب سهامداران واریز کنند، این در حالی است که به طور معمول سود تقسیمی مجامع یا به دست سهامداران نمی‌رسد یا اینکه با تاخیر زیادی به حساب سهامداران واریز می‌شود که از این جنبه نیز سهامداران ترجیح می‌دهند پیش از برگزاری مجامع شرکت‌ها اقدام به فروش سهام خود کنند. وی همچنین با اشاره به اینکه از دی‌ماه سال 92 تاکنون بازار سرمایه به دلایل مختلف با افت فرسایشی همراه بوده است، گفت: عمده دلایل این موضوع را باید رکود حاکم بر اقتصاد کشور دانست که بر صنایع و وضعیت سودآوری شرکت‌ها اثر منفی گذاشته است. وی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از دلایل کاهش حجم و ارزش معاملات بورس در این روزها این است که هنوز مواضع اقتصادی دولت دوازدهم بویژه در زمینه خروج اقتصاد از رکود مشخص نیست و این موضوع نیز بر معاملات بورس اثر منفی گذاشته است. وی افزود: از سوی دیگر دولت یازدهم برنامه و توجه خاصی به بازار سرمایه نداشت و حالا معامله‌گران بورس منتظرند ببینند آیا این بی‌تفاوتی در دولت دوازدهم هم ادامه خواهد داشت یا نه؟
امروز؛ انجام نخستین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه
نخستین عرضه اولیه بازار سهام در سال ۹۶، امروز شنبه در فرابورس ایران انجام می‌شود. بنا بر این گزارش، تعداد 250 میلیون سهم شرکت سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی ساختمان خلیج‌فارس که در گروه پیمانکاری صنعتی، زیرگروه سایر فعالیت‌های پیمانکاری قرار دارد به عنوان نخستین عرضه اولیه بازار سهام در سال 96، امروز در بازار دوم فرابورس ایران عرضه می‌شود. براساس این گزارش، در این عرضه اولیه نیز از روش ثبت سفارش (بوک‌بیلدینگ) استفاده می‌شود و دامنه قیمتی ثبت سفارش این سهام 1000 تا 1030 ریال اعلام شده است. همچنین سقف دامنه قیمتی ثبت سفارش این شرکت در روز عرضه اولیه 1030 ریال بوده و به قیمت اسمی سهام آن نزدیک است. شرکت عمران سرمایه‌ آپریک خزر با دارا بودن 98 درصد، سهامدار عمده این شرکت است و 2 درصد سهام باقی مانده متعلق به 3 شرکت‌ دیگر با نام‌های صنعت محور دانوش، وزین سازان آریا سام و سرمایه‌سازان دانوش منطقه آزاد انزلی و همچنین یک سهامدار خرد است. همچنین شرکت سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی ساختمان خلیج‌فارس با سرمایه 2 هزار و 500 میلیارد ریال، سود هر سهم خود را برای سال مالی 96 رقم 141 ریال اعلام کرده است. به باور کارشناس، رونق عرضه‌های اولیه در کنار تدابیری از جمله کاهش کارمزد معاملات و نیز رفع موانع توقف طولانی‌مدت نمادهای معاملاتی از جمله راهکارهایی است که برای بهبود نسبی وضعیت کنونی بورس پیشنهاد می‌شود.


Page Generated in 0/0088 sec