طلا 6 دلار افزایش یافت
با کاهش ارزش دلار و با توجه به اینکه سرمایهگذاران در انتظار سخنرانی جانت یلن، رئیس فدرال رزرو هستند تا سرنخهایی درباره چشمانداز سیاست پولی آمریکا به دست بیاورند، قیمت طلا در معاملات دیروز به 59/1250 دلار رسید.
به گزارش فارس، هر اونس طلا با 87/5 دلار افزایش 59/1250 دلار فروخته شد. طلا روز دوشنبه به 46/1236 دلار، کمترین قیمت 6 هفته گذشته رسیده بود. قیمت طلا روز دوشنبه با افزایش سفارشات، به کمترین میزان در نزدیک به 6 هفته گذشته رسید.
کاهش ۲۰ درصدی تولید لوازم خانگی
عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی تولید لوازم خانگی در ۳ ماه ابتدایی امسال، گفت: اکنون نزدیک ۴۰ درصد ظرفیت صنعت لوازم خانگی فعال است. محمدرضا فریوری در گفتوگو با فارس گفت: بازار لوازم خانگی در 3 ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل افت داشته است. وی ادامه داد: در 3 ماه ابتدایی امسال، میزان تقاضا برای خرید لوازم خانگی 20 تا 30 درصد افت داشته و در چنین شرایطی به دلیل وجود مشکل نقدینگی در واحدهای تولیدی، صنعتگران اقدامی برای حفظ تولید خود بالاتر از میزان تقاضای بازار نکرده و در نتیجه میزان تولید نیز با کاهش 20 تا 30 درصدی همراه بوده است. وی با اشاره به سیاست انقباضی بانکها در ارائه تسهیلات به بخش تولید، گفت: دستورالعملهای مربوط به پرداخت تسهیلات معمولاً با تاخیر اجرا میشود و در حال حاضر نیز دریافت تسهیلات برای صنعتگران با مشکلات مختلفی روبهرو است. فریوری ادامه داد: سال گذشته اعتباری بابت پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط اختصاص پیدا کرد اما تا جایی که ما اطلاع داریم صنایع لوازم خانگی کوچک از این تسهیلات برخوردار نشدهاند. وی کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و برابر شدن آن با نرخ تورم را به عنوان یک راهکار مهم در رفع مشکلات اقتصادی بنگاههای تولیدی و رونق تولید عنوان کرد و گفت: راهحلهای مقطعی و کوتاهمدت مانند اختصاص کارت اعتباری خرید کالا فقط یک مسکن خواهد بود و تأثیر طولانیمدت ندارد. وی با بیان اینکه در 3 ماهه ابتدایی سال گذشته حدود 50 درصد ظرفیت کارخانههای لوازم خانگی فعال بود، گفت: این میزان امسال با افت 20 درصدی مواجه شده و هماکنون حدود 40 درصد ظرفیت این صنعت فعال است.
صندوق بیمه محصولات کشاورزی کارایی چندانی ندارد
قائممقام خانه کشاورز گفت: با توجه به آنکه بودجه محدود صندوق بیمه کشاورزی جوابگوی حوادث غیرمترقبه این بخش نیست، از اینرو اصلاح ساختار بیمه امری ضروری است. عنایتالله بیابانی، قائممقام خانه کشاورز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی کارایی چندانی ندارد، اظهار داشت: با توجه به آنکه بودجه محدود صندوق بیمه کشاورزی جوابگوی حوادث غیرمترقبه این بخش نظیر خشکسالی، توفان، سیل و... نیست، از اینرو اصلاح ساختار بیمه امری ضروری است. وی با اشاره به ضرورت نهادینه کردن فرهنگ بیمه افزود: اگر بخشی از حمایتهای بودجهای به بیمه محصولات کشاورزی با نرخ پایین اختصاص یابد، همه کشاورزان خواهان بیمه محصولات خود خواهند بود. بیابانی ادامه داد: وابستگی صندوق بیمه به بودجه محدود بانک کشاورزی موجب شده در صورت بروز حوادث غیرمترقبه، تأخیر در پرداخت غرامت نگرانیهایی برای کشاورزان ایجاد کند.