printlogo


کد خبر: 177738تاریخ: 1396/4/15 00:00
گزارش «وطن امروز» از رونمایی «با صبر، زندگی» تازه‌ترین مستند وحید فراهانی
امید به نسل جدید روایت فتح

گروه فرهنگ و هنر: مدتی پیش بود که یک حادثه عجیب و ناباورانه در بحبوحه جنگ سوریه، بیش از تمام رویدادهای سال‌های گذشته، دل انسانیت را به درد آورد. مردم شهر‌های فوعه و کفریا بعد از 2 سال و نیم مقاومت در محاصره کامل، آزاد شده بودند و در حالی که بسیاری از مردان اهالی این شهر‌ها کشته شده بودند، زنان و کودکان در قالب اتوبوس‌هایی در حال خارج شدن از شهر بودند که در میانه راه اتوبوس‌ها توقف کرده و خودرویی پر از چیپس‌های رنگارنگ و به ظاهر خوشمزه در کنار اتوبوس‌ها حضور می‌یابد تا کودکان به همین واسطه دور خودرو جمع شوند. پس از تراکم کودکان ناگهان خودرو منفجر شده و چندین انفجار دیگر باعث شد تا طعم آزادی ساعتی بیش به طول نکشد. وحید فراهانی که مستند  «با مرگ زندگی» را ساخته بود و این مستند روایتی از آزادسازی شهرهای نبل و الزهرا را نشان می‌داد، تصمیم گرفته بود تا این‌بار جشن آزادی فوعه و کفریا را نیز روایت کند که این حادثه دلخراش رخ داد. مستند «با صبر، زندگی» در حالی که بنا بود راوی جشن و سرور و غرور باشد، تنها حامل درد و رنجی بود که قلب هر موجود زنده‌ای را به طپش وا می‌دارد. به گزارش «وطن‌امروز»، به همین مناسبت آیین رونمایی از مستند «با صبر، زندگی» ساخته وحید فراهانی در سینما فلسطین با استقبال پرشور مخاطبان برگزار شد. در این جلسه که خانواده شهدای مدافع حرم حضور داشتند فیلم به نمایش درآمد و با استقبال بسیار زیاد تماشاگران مواجه شد. بعد از اتمام نمایش فیلم پرویز شیخ طادی کارگردان سینما، اصغر بختیاری مسؤول موسسه روایت فتح، وحید فراهانی کارگردان مستند «با صبر، زندگی» و امیررضا مافی نویسنده مستند روی صحنه آمدند و درباره این کار سخن گفتند.
هنوز قلبم درد می‌کند
پرویز شیخ‌طادی به‌عنوان نخستین سخنران اظهار کرد: بعد از دیدن چنین فیلمی حرف زدن بسیار دشوار است، چون قلب به حدی درد می‌گیرد که برای رسیدن به آرامش باید اندکی صبر کرد. من از زمانی که فیلم آغاز شد با آن همراه شدم و به سوریه سفر کردم؛ با خانواده عزیزانی که در این سرزمین سختی‌های فراوان کشیدند همراه شدم اما می‌دانم این درد قابل تسکین برای آن مردم سرزمین نیست اما وظیفه خود می‌دانم که به آنها بگویم ملت ایران آنها را در این مقاومت تنها نخواهد گذاشت. وی افزود: من فیلم داستانی می‌سازم برای همین شاید کمی داستان‌سرایی در کارم وجود داشته باشد اما در مستند شرافت و صداقتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت برای همین خواهش می‌کنم فیلمسازان این حوزه همیشه پاکی مستند را فراموش نکرده و حقایق را بیان کنند؛ همانند کاری که فراهانی در فیلم« با صبر، زندگی» انجام داد.
«مقاومت» اولویت ما باقی خواهد ماند
در بخش بعدی این مراسم اصغر بختیاری، مسؤول موسسه روایت فتح تاکید کرد: امیدوارم مسیری که موسسه روایت فتح در پیش گرفته با جدیت ادامه پیدا کند، چون وظیفه ماست آنچه را که بر مردم سوریه گذشته تصویر کنیم. البته تاکید کنم که پرداختن به موضوعات مقاومت همیشه اولویت ما باقی خواهد ماند و ما به صورت جدی آن را پیگیری خواهیم کرد. وی ادامه داد: شهید مرتضی آوینی علمدار جریانی بود که امروز فیلمسازانی نظیر وحید فراهانی آن را ادامه می‌دهند، برای همین به تمام مستند‌سازانی که در این حوزه فعال هستند توصیه می‌کنم موضوعات اینچنینی را به صورت جدی مدنظر قرار دهند تا گوشه‌ای از آنچه که رخ داده را به مردم جهان نشان دهند.
افتخار می‌کنم زیر پرچم آوینی هستم
وحید فراهانی، کارگردان این فیلم سینمایی نیز تاکید کرد: از روی خانواده شهدای مدافع حرم خجلم چون نتوانستم به طور کامل رشادت و جانبازی مدافعان حرم را نشان دهم. البته این را هم بگویم که ایثار آن بزرگان به اندازه‌ای بزرگ است که در قالب فیلم نمی‌گنجد و من امید دارم که در آینده با کارهای بعدی جبران آنچه را که از دست رفته، بکنم. وی ادامه داد: این فیلم همانند دیگر آثاری که درباره عراق و سوریه ساخته شده با لطف ائمه بوده و ما به طور آشکار از الطاف حضرت زینب(س) در این کار بهره بردیم. وی با بیان اینکه راه سوریه هم‌اکنون برای فیلمسازان باز است، گفت: در گذشته برای رفتن به سوریه مشکلات فراوانی داشتیم اما امروز آن موانع از بین رفته و ما می‌توانیم در این حوزه کار کنیم برای همین فیلمسازان باید در حد توان خود تلاش کنند تا گوشه‌ای از آنچه در سینمای مستند رخ می‌دهد را نشان دهند. فراهانی با بیان اینکه افتخار می‌کند زیر پرچم شهید آوینی ادامه راه می‌دهد، گفت: متاسفانه ما در نشان دادن آنچه در سوریه رخ می‌دهد ضعیف هستیم چون وقتی کارهای مشابه غربی را می‌بینم افسوس می‌خورم که چرا آنها اینگونه باید در این زمینه کار کنند. آنهایی که حقایق را به طور واقع نشان نمی‌دهند بلکه آنچه را که می‌خواهند تصویر می‌کنند. وی با بیان اینکه در سخت‌ترین شرایط کار را جلوی دوربین برده، گفت: برای ساخت مستند «با صبر، زندگی» ما رنج بسیاری کشیدیم برای همین شاید کمی ارزش هنری کار نادیده گرفته شود اما مطمئنم در تجربیات آینده این مشکل حل خواهد شد.
«با صبر، زندگی»، تلنگری برای خودمان است
امیررضا مافی، نویسنده این مستند نیز در سخنانی تصریح کرد: کاری که تماشا کردیم بسیار گویاست، این اثر به ما یادآوری می‌کند که کودکان سوریه چگونه قربانی جنایت غربیان و مزدوران وابسته به آنها هستند. آنها برای رسیدن به منافع پوچ‌شان حتی از جان کودکان نیز چشم‌پوشی نمی‌کنند، برای همین ساخت چنین کارهایی الزامی است تا دنیا به آگاهی بیشتری در این زمینه رسد. وی افزود: «با صبر، زندگی» تنها تلنگری برای مردم دنیا نیست بلکه تلنگری برای خود ما نیز است چون باید بدانیم در مقابل تمام کودکان سوریه و عراق مسؤول هستیم و نباید هیچ‌گاه رنجی را که بر آنها رفته فراموش کنیم، البته قبول دارم که شاید اطلاع‌رسانی کافی در این زمینه صورت نمی‌گیرد برای همین از مسؤولان امر تقاضا می‌کنم با حمایت‌های خود به سینماگران علاقه‌مند در این حوزه، زمینه‌ساز تولیدات بیشتر در زمینه سوریه و عراق شوند.
کودکان سوری، قربانی شهروندان درجه یک آمریکا هستند
در ادامه این برنامه حاجی‌بابایی، نماینده مجلس با تشکر از عوامل مستند «باصبر، زندگی» درباره محتوای این مستند گفت: اتفاقاتی که در این منطقه می‌افتد و 120 کودک کشته می‌شود کسی باور می‌کند؟ یعنی شما فکر می‌کنید اگر قرار باشد به شما بگویند این کار را انجام دهید اصلا تصور می‌کنید بتوانید چنین کاری را انجام دهید؟ اما چه اتفاقی می‌افتد که یک کسی این کار را انجام می‌دهد؛ نخستین بارش هم نیست، آخرین بارش هم نخواهد بود، یعنی آن مجموعه‌ای که این کار را انجام دادند نه اولین بارشان است نه آخرین بار. به آنها آموخته‌اند که اگر شما بکشید بزرگ می‌شوید، این تفکر را به‌راحتی نمی‌توان از ذهن آنها بیرون کرد. به آنها آموخته‌اند که شما با این حرکت جاودانه می‌شوید، با این حرکت می‌مانید و مصرف آنها هم همان لحظه است. این نماینده مجلس با اشاره به تولیدکنندگان این تفکر در دنیا، افزود: کسانی که این تفکر را تولید می‌کنند کسانی هستند که به همه کسانی که در دنیا آزادانه زندگی می‌کنند ایراد می‌گیرند و اشکال وارد می‌کنند. یک موقع بحث این است که واقعا کسی یا کشوری دنبال این هستند که با آمریکا دعوا داشته باشند. درست برعکس آن چیزی که اینها فکر می‌کنند مردم سوریه با آمریکا دعوا ندارند، آمریکا با مردم سوریه دعوا دارد. آمریکا برای اینکه شهروندانش شهروندهای درجه یک باشند و بقیه دنیا شهروند درجه 2، در سوریه این اقدامات را انجام داده است. حالا این شهروند درجه یکش نیاز به نفت دارد، نیاز به زمینش دارد، نیاز به مردمش دارد، نیاز به قدرتش دارد؛ یکباره 500 میلیون دلار به عربستان سعودی سلاح می‌فروشد و 500 میلیون دلار پول هم می‌گیرد، هم سلاح‌هایش را می‌فروشد هم جوان‌هایش مشغول کار می‌شوند. آمریکا یک روز اراده بکند داعش نیست. عربستانی‌ها یک موقع با ما مذاکره کردند گفتند شما اگر این کار‌ها را برای ما انجام دهید ما در مدت 24 ساعت داعش را از بین می‌بریم، یعنی به کلی سیمش را می‌کشیم. ابزار است، ابزاری که استفاده می‌کند و جالب است کودکانی که کشته می‌شوند فدایی و قربانی خیلی‌ها هستند، خواسته یا ناخواسته. این نماینده مجلس با اشاره به تحرکات تکفیری‌ها گفت: آنها دوست دارند در تهران بجنگند، دوست دارند در اهواز، اصفهان و خیابان‌های ما بجنگند، هر چقدر هم پول بخواهد هزینه می‌کنند. این حرکتی که دارد شکل می‌گیرد و آنها دارند دنبال می‌کنند به این معناست که واقعا ایران دارد به یک قدرت و یک قطب فکری تبدیل می‌شود، این مهم است. ما الان در دنیا 2 قدرت فکری داریم؛ آمریکا  و ایران قدرت فکری هستند، دیگر بحث نظامی‌گری نیست. سوریه برای ما تنگه احد است، تنگه احدی که در جنگ پیامبر یک عده را گذاشت آنجا و فرمود ما داریم می‌جنگیم شما هر کاری کردید آنجا را رها نکنید، اگر آنجا را رها کنید ما را محاصره می‌کنند و از بین می‌برند و شهدای حرم آنجا را رها نکرده‌اند تا الان و به همین دلیل امنیت ما کامل است. آنجا رها شود صد‌ها هزار از این جوانانی که از اروپا و جاهای گوناگون جمع و تحت عنوان داعش وارد کردند، اینها کسانی هستند که آماده این حرکات هستند. یکی،دو بار آمدند در ایران کار‌هایی انجام دادند و بازگشتند. خانواده‌های شهدای مدافع حرم  که از میهمانان ویژه این برنامه بودند، در پایان این برنامه از عوامل مستند «باصبر، زندگی» تقدیر کردند.


Page Generated in 0/0065 sec