گروه اجتماعی: نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس برگزاری حج امسال را منوط به ابراز نظر مجدد شورایعالی امنیت ملی دانست و گفت: نمایندگان شورا به عربستان رفته و موضوع حج را بررسی کردهاند.
حجتالاسلام احمد سالک، نایبرئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به الزام بازنگری در توافقات صورتگرفته با عربستان درباره اعزام حجاج به سرزمین وحی، به تسنیم گفت: تاکنون کمیسیون جلساتی با نماینده مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت و رئیس این سازمان داشته و موضاعات مرتبط با حج را بررسی کرده است. وی ادامه داد: در جلساتی که با مسؤولان حج داشتهایم همواره بر مساله امنیت حجاج تاکید داشتهایم که در همین زمینه مسؤولان سازمان حج و زیارت توضیحاتی ارائه کردهاند. نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه عربستان خواستههای ایران را برای اعزام حجاج به سرزمین وحی پذیرفته، افزود: البته مذاکرات با طرف عربستانی از زمانی شکل گرفت که موضوع در شورایعالی امنیت ملی مطرح و موافقتهای لازم انجام شد. سالک به تغییرات صورت گرفته در راس حاکمیتی عربستان اشاره کرد و گفت: مسؤولان سازمان حج و زیارت معتقدند تعهدات نهادهای زیرمجموعه حاکمیتی عربستان منافاتی با تغییرات حاکمیتی ندارد اما درباره این موضوع جدید باید شورایعالی امنیت ملی نظر دهد. وی برگزاری حج امسال را منوط به ابراز نظر مجدد شورایعالی امنیت ملی دانست و گفت: مسؤولان شورایعالی امنیت ملی به عربستان سفر کرده و موضوع حج را بررسی کردهاند و اکنون باید در این زمینه اظهارنظر کنند.
زائران نباید «بدرقهکننده» داشته باشند
علاوه بر این نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه زائرانی که امسال به حج تمتع اعزام میشوند، به هیچوجه نباید بدرقهکننده داشته باشند، گفت: حداقل ۴۸ ساعت پیش از اعزام، بار زائران باید به فرودگاه منتقل شود. حجتالاسلام سید علی قاضیعسکر در دیدار با مقامات شرکت فرودگاهی ایران پیش از بازدید از پایانههای حجاج در فرودگاه امام خمینی(ره) اظهار کرد: زائرانی که امسال به حج تمتع اعزام میشوند، به هیچ وجه نباید بدرقهکننده داشته باشند. وی افزود: با توجه به شرایط فرودگاهها، اصلاً امکانی برای حضور بدرقهکنندگان وجود ندارد، برای همین با استانها هماهنگ شده که بدرقه پیش از اعزام به فرودگاه و در مساجد و تکایا انجام شود. نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: طبق تمهیدات صورت گرفته، از شرکت فرودگاهها درخواست میشود، حداقل 48 ساعت پیش از اعزام بار زائران به فرودگاه منتقل و تدابیر لازم انجام شود، چرا که مقداری نگران شیطنتهایی هستیم که ممکن است از آن بیاطلاع باشیم. حجتالاسلام قاضیعسکر همچنین از پلیس فرودگاه درخواست کرد زمان لازم را برای توجیه زائران نسبت به حمل مواد مخدر انجام دهد و در زمان مقتضی، توصیههای بهداشتی به زائران ارائه شود. وی در ادامه درخواست کرد برای انگشتنگاری زائران سریعتر هماهنگی لازم را انجام دهند، چرا که به حوادث احتمالی در عربستان کمک میکند. نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: ما واقعا نگرانیهایی داشتیم که از اول سال هم مرتباً پیگیر بودیم تا سرانجام این اتفاق میمون و مبارک رخ داد البته فضای مسمومی در جامعه پیش آمده که نگرانیهایی را در پی داشته اما در حال کاهش است. قطعا در فرودگاه مسافر استرسهایی دارد که باید کمک شود کاهش یابد. حجتالاسلام قاضیعسکر در ادامه با تأکید بر لزوم افزایش ظرفیت فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) اظهار کرد: هماکنون یک میلیون و 200 هزار زائر ایرانی به عراق اعزام میشوند که جمعیت آنها پس از تأمین امنیت در عراق و سطح موصل در حال افزایش است. وی تصریح کرد: طبق آمار، در اربعین نیز بیش از 2میلیون زائر به عراق اعزام شدهاند که اگر جمعیت عمره را بالغ بر دستکم یکمیلیون زائر در نظر بگیریم، لازم است ظرفیت این فرودگاه افزایش یابد و ایدهای که در سالهای قبل برای ایجاد پایانه خرید در کنار فرودگاه مطرح شده بود اجرا شود. گفتنی است، بیش از 86 هزار نفر از زائران کشورمان مرداد ماه امسال به حج تمتع 96 اعزام خواهند شد.