تندترین انتقادات دوحه از سعودی و کشورهای تحریمکننده
قطر: شورای همکاری خلیج فارس دیگر اعتبار ندارد
معاون نخستوزیر قطر ضمن ابراز امیدواری نسبت به موفقیتآمیز بودن میانجیگری کویت که با رهبری صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر این کشور انجام میشود، تاکید کرد که دوحه برای همزیستی و مواجهه با تمام احتمالات بحران خلیجفارس و محاصره اعمالشده بر آن آماده است.
به گزارش رایالیوم، عبدالله بن حمد العطیه گفت: «دوحه از بحران کنونی منطقه درسی سخت اما مفید گرفت و فهمید چگونه با اقتصاد و بازار خود تعامل کند و اینکه اعتماد ما به خودمان بیشتر از اعتمادمان به دیگران است. قطر هرگز به گذشته باز نخواهد گشت و یاد گرفته که به برادران خودش که این محاصره را تحمیل کردهاند، تکیه نکند». معاون نخستوزیر و وزیر سابق انرژی و صنعت قطر درباره تاثیر این بحران بر شورای همکاری خلیجفارس گفت: ما شورای همکاری را در سال ۱۹۸۱ میلادی تاسیس کردیم و از نظر من اعتبار این شورا به پایان رسیده است. او گفت: «کشورهای محاصرهکننده قطر اقدامات غیرعقلانی را علیه قطر انجام دادند و نشست اخیر قاهره در نطفه خفه شد. آنها در این کنفرانس درباره اقدامات آتی خود صحبت کردند و عجیب بود که یکی از وزرا در این نشست گفت، کل جهان مخالف قطر است و تمام کشورهای جهان میدانند که قطر کشوری تروریستی است. سوال این است که منظور او از جهان چیست؟ آیا جیبوتی، مالدیو، جمهوری سیشل و کشورهایی که رشوه بر موضعگیریهایشان تاثیر دارد، جهان مورد نظر او است؟ مسؤولانی عالیرتبه در این کشورها با من تماس گرفته و مخالفت خود را با قطعنامههای تحریم اعلام کردند و خواستار بخشش شدند و ما نیز نمیخواهیم آنها به دردسر بیفتند». العطیه در ادامه گفت: «امارات تا الان گاز قطر را تحریم نکرده است، چرا... زیرا ۳۰ درصد از تولید برقش بر پایه گاز قطر است، آنها براساس گرایش و میل خودشان و آنچه برایشان اهمیت دارد، تحریم میکنند. اگر ما کشوری تروریستی بودیم، چرا از ما گاز میخرید و صدها میلیون دلار به ما میپردازید؟» او همچنین در واکنش به سخنان عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات خواستههای تحریمکنندگان را که غرب و وزارت خارجه آمریکا از آنها سخن میگویند، غیرقابل اجرا دانست و سپس جایگاه عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی در کنفرانس قاهره را به عنوان نفر آخر صف تحقیر کرد.
پایان راهپیمایی «عدالت» علیه اردوغان
راهپیمایی «عدالت» که به ابتکار کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب جمهوریخواه خلق (CHP) در اعتراض به زندانی کردن انیس بربراوغلو، معاون این حزب در آنکارا آغاز شده بود، بعد از حدود 3هفته، روز گذشته به استانبول رسید. این راهپیمایی طی 23روز جمعیتی عظیم را در حاشیه دریای مرمره همراه خود کرد. قلیچداراوغلو در بیانیهای دولت ترکیه را به پایمال کردن عدالت، از بین بردن استقلال دستگاه قضایی و حاکمیت خودسرانه در سراسر کشور متهم کرده است.
خروج ارتش آلمان از اینجرلیک
به نوشته نشریه آلمانی اشپیگل، در پی تنش در روابط برلین و آنکارا، ارتش آلمان از یکشنبه برنامه خروج از پایگاه هوایی اینجرلیک به مقصد اردن را آغاز کرد. این در حالی است که اختلافات میان ترکیه و ناتو همچنان به قوت خود باقی است. براساس این گزارش، خروج نیروها به صورت مرحله به مرحله صورت میگیرد. ارتش آلمان حدود 260 نظامی را در اینجرلیک مستقر کرده است. هواپیماهای تورنادو و هواپیماهایی به منظور نظارت، از دیگر تجهیزاتی هستند که آلمان با خود به اینجرلیک آورده است.
آتشسوزی در کالیفرنیا
به دنبال آتشسوزی در مناطقی در کالیفرنیا صدها خانه تخلیه شد. براساس گزارش «آیتیوی»، مقامات اعلام کردند: اطلاعیهای برای تخلیه 250 خانه که ممکن است در خطر آتشسوزی قرار بگیرند صادر شد. پس از اعلام گزارشی مبنی بر اینکه کودکانی در میان شعلههای آتش گرفتار شدهاند، یک اردوگاه تابستانی در نزدیکی آتشسوزی منطقه «سانتا باربارا» در ایالت کالیفرنیا با ایمنی کامل تخلیه شد. این تخلیهها به دنبال ایجاد آتشسوزی روز شنبه در 3 منطقه کالیفرنیا صورت گرفت که درجه حرارت به 6/36 درجه سانتیگراد رسید.