عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس معتقد است، همه چیز برای مقابله با کوهخواری روشن و مشخص است اما ظاهرا مسؤولان اجرایی قصد دیدن و برخورد با این پدیده را ندارند. محمدعلی پورمختار در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به گسترش پدیده کوهخواری در کشور گفت: قوانین کافی برای مقابله با پدیده کوهخواری وجود دارد و مشکل در این زمینه عدم اجرا و نظارت بوده یا سوءاستفادههایی که با دور زدن قانون صورت میگیرد. نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه چیز برای مقابله با کوهخواری روشن و مشخص است، افزود: محدودیتها، ممنوعیتها و روشهای اخذ مجوز در مقررات وجود دارد، لذا دستگاههای مسؤول بویژه وزارت جهاد کشاورزی، شهرداریها، وزارت کشور و سایر وزارتخانههایی که خدماترسان هستند، باید برای جلوگیری از این پدیدهها تلاش کنند.
راهاندازی گشتهای جلوگیری از کوهخواری توسط وزارت جهاد کشاورزی
پورمختار با اشاره به متولیان جلوگیری و برخورد با پدیده کوهخواری ادامه داد: اگر محدوده کوه در حوزه منابع طبیعی باشد وزارت جهاد کشاورزی مسؤول جلوگیری و برخورد بوده اما اگر در داخل حریم شهرها باشد، مسؤولیت جلوگیری و برخورد با شهرداری است، لذا تمام قوانین و مقررات برای برخورد با کوهخوارها تعریف و مشخص شده است. وی با بیان اینکه اقداماتی برای مقابله و جلوگیری از کوهخواری انجام شده است، یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی گشتهایی راهاندازی کرده تا از پدیده کوهخواری جلوگیری شده و در صورت مشاهده با آنها برخورد شود اما متاسفانه به دلیل فراوانی این اتفاق و کمبود امکانات ناظران، برخورد اصولی برای جلوگیری از پدیده کوهخواری انجام نمیشود.
عدهای قصد دیدن پدیده کوهخواری و گسترش آن را ندارند
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه آمار دقیقی از پدیده کوهخواری در دست نیست، افزود: با یک عبور و گشت در حریم کوهها میتوان شاهد تغییر هفتگی حریم کوهها و گسترش و پیشروی پدیده کوهخواری در این مناطق بود، نمایندگانی که مسؤولیت اجرایی ندارند نسبت به این مسائل حساس شده و مشاهده میکنند چه اتفاقی در حال رخ دادن است اما چگونه یک مسؤول اجرایی نمیبیند؟ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ندیدن یا قصد برای ندیدن توسط مسؤولان محل تردید و علامت سوالهای متعددی است که باید شفافسازی شود.