گروه اجتماعی: رئیس سازمان حج و زیارت با هدف بررسی آخرین وضعیت اعزام، اسکان و تغذیه ۸۶ هزار زائر ایرانی که قرار است در فاصله مرداد تا شهریورماه عازم مکه و مدینه شوند، تهران را به مقصد عربستانسعودی ترک کرد.
به گزارش تسنیم، حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت به منظور آخرین رایزنیها و بررسی وضعیت مسکن و سایر تمهیدات اندیشیده شده عازم عربستانسعودی شد. در این سفر 2 روزه که با هدف هماهنگی بیشتر با مسؤولان حج عربستان انجام گرفته است، محمدی آخرین بررسیها برای سفر باعزت حجاج ایرانی را مدنظر قرار میدهد. رئیس سازمان حج و زیارت همچنین قرار است از مسکن، هتلهای زائران ایرانی و روند خدمترسانی به آنان که در حج تمتع 96 انجام میگیرد نیز بازدید به عمل آورد. هفته قبل داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس نیز اظهار کرده بود: رئیس سازمان حج و زیارت برای بررسی آخرین وضعیت اعزام حجاج به عربستان و تضامینی که سعودیها برای برگزاری این فریضه الهی به ایران دادهاند عازم عربستان خواهد شد. گفتنی است، سرپرست حجاج ایرانی در همایش آموزشی زائران استان تهران اظهار کرده بود: منازل حجاج ایرانی در شهرهای مدینه و مکه اجاره شده و خوشبختانه همه تمهیدات برای تغذیه و مسکن زائران ایرانی اندیشیده شده است؛ حتی 25 درصد منازل حاجیان نیز جدیدالساخت است و خیال حجاج بابت این موضوع نیز راحت باشد. وی ادامه داده بود: با توجه به تفاهمنامهای که میان 2 کشور انجام گرفته است شرایط برای سفر عزتمندانه زائران فراهم شده است، حتی طی 2 روز آینده حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت برای پیگیری آخرین تمهیدات و شرایط پذیرایی از زائران به عربستانسعودی سفر خواهد کرد. اما رئیس سازمان حج و زیارت نیز در روزهای گذشته درباره توافقنامه 2 کشور و روند اجرایی شدن آن اظهار کرده بود: مذاکرات ایران با عربستان در زمینه برگزاری مراسم حج حدود 2 ماه بعد از اینکه نخستین کشور با عربستان وارد مذاکره شد، انجام گرفت و این مساله خود به خود فراهم کردن زمینه ارائه خدمات به زائران را مشکلتر کرد؛ توافق برای حضور زائران ایرانی حدود یک ماه و حضور همکاران برای تامین مسکن، تغذیه و سایر امکانات یک ماه دیگر زمان برد. رئیس سازمان حج و زیارت گفته بود: با مذاکراتی که انجام شد،
35 درصد به زائران حج تمتع امسال ایران اضافه شد، به این معنا که سهمیه 64 هزار نفری ما به 86 هزار و 500 نفر رسید، بنابراین دایره خدمترسانی به این زائران نیز توسعه بیشتری یافته است؛ امسال هتلهای رزرو شده برای حجاج ایرانی به مراتب از سالهای گذشته وضعیت بهتری دارد و کشورمان دارای تعدد هتل در عربستان شده است؛ البته شرایط اسکان زائران در مکه هم بهتر از مدینه است. بنابر توافق انجام شده میان سازمان حج کشورمان و وزارت حج عربستانسعودی، امسال بیش از 86 هزار نفر از زائران کشورمان در فاصله مرداد تا شهریورماه برای بهجا آوردن اعمال حج عازم عربستان خواهند شد؛ همه پروازها از طریق هواپیمایی ایران و عربستانسعودی و از 20 ایستگاه پروازی در کشور انجام میگیرد.
آغاز بارگیری اقلام دارویی ایران برای حج
علاوه بر این رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در زمان بارگیری اقلام دارویی ایران برای حج به تشریح جزئیات فعالیت این سازمان برای حج امسال پرداخت. سیدعلی مرعشی پس از بارگیری اقلام پزشکی ارسالی به عربستان، اظهار کرد: بعد از اینکه اعزام حجاج به عربستان قطعی شد، بخشهای مختلف از جمله بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت هلالاحمر، برنامهریزی فشردهای را انجام دادند. وی افزود: با توجه به اینکه امسال دیرتر از گذشته اعزام زائران به حج مسجل شد، به همین دلیل ما چندین ماه زمان را از دست دادیم و مجبور بودیم فشردهتر کار کنیم. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر اظهار کرد: در حال حاضر خرید داروها انجام شده است و برای این کار مصارف دارویی سالهای قبل را در نظر داشتیم و با توجه به اینکه امسال افزایش 22 هزار نفری زائران را داشتیم، این ظرفیت را نیز در نظر گرفتیم. همچنین تیمهای پزشکی هم آماده شدند تا در اختیار مدیران کاروانها قرار بگیرند. امسال نزدیک به 600 کاروان داریم و مجموعا 360 پزشک در محلهای اسکان سرویس داده میشوند و به ازای هر 3-2 کاروان، یک پزشک کارهای پزشکی را انجام میدهد. مرعشی درباره جزئیات اعزام زائران عنوان کرد: تا امروز تقریبا پرونده پزشکی 70 هزار زائر ثبت و تعیین صلاحیت شد. ما بیش از 2200 زائر بالای 80 سال در حج امسال داریم که باید از آنها مراقبتهای ویژهای صورت بگیرد.
سلامت پزشکی 400 زائر تأیید نشد
وی درباره افرادی که صلاحیت آنها برای اعزام به حج تایید نشده است، گفت: حدود 400 زائر در معاینات از نظر جسمی رد صلاحیت شدند که البته آنها حق اعتراض دارند. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر درباره نحوه ارسال داروها به عربستان نیز گفت: داروها پس از بارگیری به فرودگاه امام میرود و با توجه به اینکه هنوز پرواز مستقیم به عربستان نداریم، داروها به دوبی منتقل میشود و پس از آن به صورت غیرمستقیم به فرودگاه جده میرود. مرعشی اضافه کرد: روز سهشنبه کارشناسان ما نیز به مدینه اعزام میشوند تا هم داروها را ترخیص کنند و هم اقدام به باز کردن بیمارستان هلال و بررسی وضعیت دستگاهها کنند.
وی درباره جزئیات محمولهای که بارگیری شد، گفت: در محموله امروز که از نظر وزنی 60 تن است، بیش از 350 قلم دارو و تجهیزات مصرفی، 2 دستگاه اتوکلاو، 2 دستگاه دیآر و دستگاههای دیگری مانند شوک الکتریکی و... ارسال خواهد شد. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر با اشاره به اینکه محموله دیگری از ایران به عربستان فرستاده نخواهد شد، تصریح کرد: ما فقط یک مجوز برای ارسال دارو و یک زمان مشخص داریم. در حال حاضر در آن زمان هستیم و همچنین بنا داریم بخشی از داروها مانند سرمها را در عربستان خریداری کنیم.