قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز همچنان در مرز ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در نوسان است و نتیجه آن شده که قشر متوسط به پایین جامعه باید این کالای اساسی را از سفره خود حذف یا جایگزین کند. طبق گزارشهای میدانی فارس از سطح پایتخت قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گرم گوسفندی بین 41 تا 43 هزار تومان است. البته این رقم برای قطعهبندیهای خاص از جمله ران بین 48 تا 50 هزار تومان است. قیمت گوشت بستهبندی هم به مراتب بالاتر است و تا رقم کیلویی 57 هزار تومان هم میرسد. علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره وضعیت بازار گوشت قرمز میگوید: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن در روزهای پایانی ماه که قدرت خرید قشر کارمند کاهش مییابد، بازار راکد است، ولی در کنار آن عرضه دام داخلی هم به طور کلی کم شده است. وی اضافه میکند: داشتههایمان کفاف نیاز داخل را نمیدهد و مسؤولان در صدد هستند تا کسری موجود را از طریق واردات تأمین کنند. ملکی به جلسهای که در استانداری تهران برای تنظیم بازار گوشت برگزار شده اشاره و خاطرنشان میکند: با هماهنگی سازمان دامپزشکی و بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قرار است از کشورهایی همچون استرالیا، رومانی و نیوزیلند که کیفیت گوشت آن برای مردم امتحان خود را پس داده و با ذائقه ایرانی همخوانی دارد، گوشت گرم گوسفندی وارد شود. در عین حال منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام زنده هم میگوید: یکی از مشکلاتی که در واردات گوشت گرم گوسفندی وجود دارد، آن است که از مجموعه یکهزار لاشهای که روزانه توزیع میشود، شاید 500 لاشه به فروش برسد و وقتی گوشت بیش از یکی، دو روز بماند، سازمان دامپزشکی طبق پروتکلهای بهداشتی اجازه منجمد کردن این گوشتها را نمیدهد و باید آن را معدوم کرد. وی ادامه میدهد: پیشنهاد ما این است که اجازه دهند دام به صورت زنده وارد و کشتار شود. در این صورت میتوان بره نر وارداتی را با قیمت کیلویی 13 هزار تومان جلوی در کشتارگاه تحویل داد که در این صورت قدرت نگهداری محصول هم بیشتر میشود و قطعاً با کاهش قیمت هم روبهرو خواهیم بود. خبرنگار فارس گفت این نگرانی وجود دارد که در صورت ورود دام زنده بیماریهای دامی به داخل کشور وارد شود که پوریان پاسخ داد تمام دامهای منطقه آسیای میانه که در نقاط مرزی کشتار و وارد کشور میشوند، سالم بوده و عاری از هرگونه بیماری هستند، چرا که کلاً این منطقه دارای سلامت دام است. یکی از شهروندان درباره گرانی گوشت میگوید: از وقتی قیمت گوشت قرمز افزایش یافته، تا حد امکان سعی کردهایم مصرف پروتئین خود را به سمت گوشت سفید مثل مرغ و ماهی سوق دهیم و در نهایت ماهانه یک کیلوگرم گوشت قرمز و بستهبندی برای تهیه برخی غذاها خریداری میکنیم که در نهایت 50 هزار تومان برای ما هزینه دارد.