گروه اجتماعی: مسؤول کمیته مسکن حج با بیان اینکه امسال زائران ایرانی ۵ شب و ۶ روز در مدینه و ۲۷ تا ۲۸ شب در مکه اقامت خواهند داشت، گفت: تاکنون ۲۸ هتل در مکه برای زائران ایرانی اجاره شده و در مدینه نیز هیچ مسکنی خارج از منطقه مرکزی نیست.
به گزارش فارس، حسین اسماعیلی گفت: با توجه به اینکه تعدادی از مسکنهای در نظر گرفته شده برای زائران ایرانی، مجوزهای لازم را دریافت نکردهاند، سفر رئیس سازمان حج و زیارت به عربستان انجام شد تا مسکنهای دیگری جایگزین شوند و در حال حاضر نیز تمام هتلهای مورد نیاز زائران در مکه و مدینه تامین شده است. به گفته مسؤول کمیته مسکن حج، تاکنون 28 هتل در مکه برای زائران ایرانی اجاره شده و در مدینه نیز هیچ مسکنی خارج از منطقه مرکزی نیست و 86 هزار زائر در یک منطقه متمرکز هستند. در مکه نیز هتلها در همان مناطقی که سالهای گذشته اجاره میشد، تامین شده است. وی افزود: امسال زائران ایرانی 5 شب و 6 روز در مدینه و
27 تا 28 شب در مکه اقامت خواهند داشت. مسؤول کمیته مسکن حج همچنین درباره تامین پروازهای زائران اظهار داشت: تاکنون برای جابهجایی 20 هزار زائر ایرانی با هواپیماهای سعودی و 43 هزار زائر با هواپیماهای ایرانی توافق شده و تامین باقی ظرفیت و پروازهای سعودی نیز این هفته قطعی میشود. اسماعیلی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه ایران دیر هنگام وارد صحنه شد و جزو آخرین بعثههایی بود که به مذاکره با وزارت حج عربستان دعوت شد اما مسکن مکه و مدینه به نحو احسن اجاره شد و امیدواریم در حمل و نقل و تغذیه نیز مشکلی نباشد. با این وصف و با توجه به شرایطی که در عربستان مشاهده میکنیم، پیشبینی میشود حجی بدون مساله و مشکل داشته باشیم.
تمهیدات هلالاحمر برای جلوگیری از شیوع وبا
علاوه بر این سخنگوی هلالاحمر درباره هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر احتمال شیوع وبا در مناسک حج گفت: جمعیت هلالاحمر درباره این مساله و بیماریهایی که زمینه اپیدمی دارند تمهیدات لازم را در نظر گرفته است.
سیدحمید جمالالدینی درباره آخرین اقدامات مرکز حج و زیارت هلالاحمر، پس از آغاز صدور روادید از سوی عربستان اظهار کرد: تیم پزشکی ما آماده اعزام به عربستان بود و با توجه به اینکه صدور روادید آغاز شده است، 570 نفر عضو تیم پزشکی بر اساس برنامه قبلی، در هفته اول مرداد اعزام میشوند. اسامی این افراد به سفارت اعلام شده و کار صدور روادید در جریان است. همچنین در هفته جاری دوره همافزایی این پزشکان نیز انجام میشود. سخنگوی جمعیت هلالاحمر افزود: داروهای مورد نیاز نیز خریداری شده است و انشاءالله مجوز صدور داروها هم صادر میشود و بزودی این داروها به عربستان انتقال پیدا میکند. وی درباره اینکه چه افرادی اجازه شرکت در حج را ندارند، گفت: بیمارانی که دچار آسیبهای جدی مانند آسیبهای قلبی و کلیوی و اختلالات روانی هستند اجازه حضور در حج را ندارند. جمالالدینی درباره هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره احتمال شیوع بیماریهایی مانند وبا در حج گفت: ما هر سال متناسب با شیوع بیماریها با هماهنگی وزارت بهداشت تمهیدات لازم را برای پیشگیری در نظر میگیریم. بخشی از اقدامات را مدیران و پزشکان کاروانها باید انجام دهند و بخشی را هم ناظران جمعیت هلالاحمر و سازمان حج و زیارت انجام میدهند. همچنین برای بیماریهایی که زمینه اپیدمی دارند هم تمهیدات لازم اندیشیده شده است. سخنگوی هلال احمر اضافه کرد: با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی و ایجاد آمادگی میان حجاج، از آنها میخواهیم در دورههای خودامدادی و دیگرامدادی شرکت کنند.