گروه اقتصادی: با وجودی که رئیس جمهور بارها از خروج اقتصاد کشور از رکود خبر داده است اما مشاور ارشد اقتصادی وی خروج از رکود را نیازمند مدت زمان 7 ساله میداند. مسعود نیلی، همهکاره دولت در اقتصاد است و پشت پست مشاورت اقتصادی روحانی، ایدههای اقتصادیاش را عملیاتی میکند. نیلی مسؤولیت ندارد و هیچگاه مورد سوال قرار نمیگیرد اما کارشناسان میگویند دستورات اقتصادی او در کشور توسط مدیران روحانی اجرایی میشود! و حالا پرسش این است: بالاخره از رکود خارج شدیم یا نشدیم؟ این سوالی است که این روزها ذهن کسانی را که سخنان رئیسجمهور و مشاور اقتصادیاش را دنبال میکنند، درگیر کرده است. به گزارش نسیمآنلاین، مسعود نیلی، مشاور اقتصادی حسن روحانی در پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع یا همان ایدرو پس از مدتها سکوت، از جدیدترین تحلیل خود نسبت به شرایط اقتصادی کشور رونمایی و اعلام کرد خروج از رکود در اقتصاد کشور 7 سال دیگر اتفاق خواهد افتاد!
دوست صمیمی محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیسجمهور با حملهای دوباره به دولت گذشته تاکید کرد اقتصاد ایران در سالهای فعالیت دولتهای نهم و دهم به چنان رکودی فرو رفته که برای خروج از آن باید 10 سال صبر کنیم، بنابراین با توجه به اینکه از این 10 سال مورد نظر فقط 3 سال گذشته است، بنابراین برای خروج از رکود باید 7 سال صبر کنیم! این اظهارات در شرایطی بر زبان مشاور اقتصادی رئیسجمهور جاری شد که روحانی در 1500 روز گذشته بویژه در روزهای مبارزات انتخاباتی خود بارها و بارها روی خروج اقتصاد کشور از رکود تاکید کرده و حتی معتقد بود اقتصاد ایران وارد دوره رونق شده است. رئیسجمهور از سال 93 تا به حال هر زمانی که میخواست در زمینه اقتصادی سخن بگوید اعلام میکرد اقتصاد ایران از رکود عبور کرده و این اتفاق به دلیل عملکرد دولت متبوعش است! او حتی رقبای خود را در دوران مبارزات انتخاباتی سرزنش میکرد که چرا از رکود اقتصادی صحبت میکنند و دست به سیاهنمایی میزنند! اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور هم که در ایام انتخابات به عنوان کاندیدای پوششی روحانی در صحنه حاضر شده بود تاکید داشت با وجود رشد اقتصادی 12 درصدی که بانک مرکزی اعلام کرده، رکود از اقتصاد ایران رخت بسته است. با این وجود در تمام این مدت مسعود نیلی، مشاور اقتصادی روحانی ساکت بود و هیچ صحبتی درباره پابرجا ماندن رکود در اقتصاد کشور نمیکرد! به نظر میرسد این رفتار مشاور اقتصادی رئیسجمهور ناشی از یک نوع نگاه سیاسی به اقتصاد و مقوله خروج از رکود است. با توجه به اینکه حسن روحانی خودش تخصصی در زمینه اقتصاد ندارد، تمام مشاورههای اقتصادی خود را از مسعود نیلی میگیرد. نیلی هم ترجیح داده در 4 سال گذشته بویژه در ایام منتهی به انتخابات به روحانی تاکید کند اقتصاد ایران از رکود خارج شده، تا انتخابات تمام شود و آبها از آسیاب بیفتد، سپس جناب مشاور در آستانه تشکیل کابینه با خیال راحت در سخنرانیها و مصاحبههای خود از پابرجا ماندن رکود اقتصاد کشور تا 7 سال دیگر سخن بگوید.
در واقع تناقص میان سخنان روحانی و مشاورش بیش از همیشه حاوی مشاورههای غلطی است که مسعود نیلی، رفیق صمیمی محمد نهاوندیان به روحانی میدهد. حالا تعجبی ندارد که بعد از 4 سال وضعیت اقتصادی کشور به این شکل باشد و رکود به گواه اکثر کارشناسان و فعالان اقتصادی به اوج خود رسیده باشد. جالب اینجاست این اظهارات سخنان سال گذشته او را هم نقض کرده، زیرا مشاور اقتصادی روحانی سال گذشته در مصاحبه با یکی از خبرگزاریها تاکید کرده بود باقی ماندن اقتصاد ایران در رکود را قبول ندارد! همچنین صحبتهای نیلی، رشد اقتصادی 12 درصدی را که بانک مرکزی برای اقتصاد ایران در سال 95 برآورد کرده است هم زیر سوال میبرد! برخی حامیان دولت از ماههای گذشته تاکید زیادی روی این رشد اقتصادی داشتند و اعلام میکردند اقتصاد ایران با این رشد اقتصادی 12 درصدی یک رکورد جهانی از خود به جا گذاشته است! با این حال مسعود نیلی در آن دوران هم با توجه به سیاسیکاریهای مورد نظرش ترجیح داد، در این باره سکوت کند!