در پی شدت گرفتن درگیریها میان معترضان خشمگین فلسطینی با نظامیان صهیونیست و خودداری فلسطینیها از عبور از گیتهای رژیم صهیونیستی برای ورود به مسجدالاقصی و برگزاری نماز جماعت پشت دروازههای مسجدالاقصی، سرانجام رژیم صهیونیستی بامداد سهشنبه اعلام کرد به جای گیتها، اقدام به نصب دوربینهای مداربسته میکند. اما با شدت گرفتن اعتراضات و ادامه مخالفت فلسطینیها و واکنشهای بینالمللی به این اقدام رژیم صهیونیستی و تبدیل شدن این ماجرا به انتفاضهای اسلامی در برابر صهیونیسم، سرانجام رژیم صهیونیستی تسلیم شد و رادیو ارتش این رژیم در خبری فوری اعلام کرد از نصب دوربین بر دروازههای مسجدالاقصی منصرف شده است. روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارونوت نیز گزارش داد، به دنبال افزایش دامنه اعتراضها در سراسر دنیا، کابینه اسرائیل رای داده است که دوربینها هم مقابل ورودیهای مسجدالاقصی نصب نمیشوند. انتفاضه مسجدالاقصی پس از آن شکل گرفت که رژیم صهیونیستی به بهانه عملیات استشهادی 3 فلسطینی در مسجدالاقصی، درهای این مسجد را به روی مسلمانان بست و از سرگیری ورود به این مسجد را به عبور از گیتها منوط کرد. هلالاحمر فلسطین، دوشنبه در گزارشی اعلام کرد از آغاز درگیریهای اخیر در مسجدالاقصی 5 فلسطینی شهید و بیش از یکهزار فلسطینی زخمی شدهاند.
دهها زخمی در درگیریهای سهشنبه
بامداد سهشنبه درگیری فلسطینیان با نظامیان رژیم صهیونیستی از سرگرفته شد و در جریان این درگیری دهها فلسطینی در مقابل دروازه الاسباط در شهر قدیمی قدس زخمی شدند. نمازگزاران فلسطینی بامداد دیروز هم در ورودیهای مسجدالاقصی نماز اقامه کردند تا بر اعتراض خود به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی حتی پس از برداشتن گیتهای امنیتی برای ممانعت از اقامه نماز در مسجدالاقصی تاکید کنند. اگر چه مسؤولان رژیم صهیونیستی پس از روزها اعتراض و مقاومت مردم فلسطین مجبور به برداشتن گیتهای امنیتی در ورودیهای مسجدالاقصی شده بودند ولی اقدام به نصب دوربینهای پیشرفته امنیتی کرده بودند و فلسطینیان به این اقدام صهیونیستها هم اعتراض داشتند. فلسطینیان تأکید دارند رژیم اشغالگر هیچ سلطهای بر مسجدالاقصی ندارد و وضعیت حاکم بر این مکان مقدس باید به قبل از آغاز تنش و درگیریها در قدس اشغالی بازگردد. شیخ محمد حسین، مفتی قدس اعلام کرد موضع مراجع دینی قدس ثابت است و آنها خواستار رفع همه اقدامات امنیتی رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی هستند. وی افزود: برداشته شدن گیتهای امنیتی از ورودیهای مسجدالاقصی تفاوتی در وضع موجود ایجاد نکرده و شرایط عادی برقرار نشده است. پیش از این نیز نیکلای ملادنف، فرستاده سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه در نیویورک خواستار راهحلی برای پایان دادن به بحران اخیر در بیتالمقدس شده بود. نیکلای ملادنف گفته بود: «این بینهایت مهم است که راهحلی برای بحران جاری تا جمعه این هفته پیدا شود». او خاطرنشان کرده بود، اگر نماز جمعه این هفته در روز ۲۸ ژوئیه بدون پیدا کردن یک راهحل برگزار شود خطرات تشدید خواهد شد. ملک عبدالله دوم، شاه اردن که کشورش براساس قرارداد صلح منعقدشده در سال ۱۹۹۴ با رژیم اسرائیل، متولی اماکن مقدس مسلمانان در بیتالمقدس است در تماسی تلفنی با نتانیاهو خواست تدابیر امنیتی جدید لغو شود. او به نخستوزیر این رژیم گفت زمینههای بحران جاری باید از میان برداشته شود.
معامله سیاسی اردن و رژیم صهیونیستی
رسانهها دوشنبه از سفر رئیس سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی(شاباک) به اردن جهت حل بحران دیپلماتیک با این کشور خبر دادند. به نوشته وبگاه «عروتص شوع» رئیس شاباک برای آن به اردن فرستاده شد تا بهجای اردنیها، خود شخصا درباره حادثه مرتبط با سفارتخانه این رژیم در «امان» تحقیق کند و نتایج را با اردن به اشتراک بگذارد. نداف آرگامان بعد از بازگشت از اردن به جلسه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی رفته و درپی آن بود که نتانیاهو طی تماس تلفنی با «عبدالله دوم» شاه اردن، برای حل بحران به توافق رسیدند. بر این اساس، برداشته شدن ردیابهای فلزی و دوربینهای مداربسته نصب شده در ورودیهای مسجدالاقصی بخشی از گزارش این مقام اطلاعاتی به کابینه امنیتی بوده است. پس از این اتفاقات بود که کارکنان سفارتخانه رژیم صهیونیستی به اراضی اشغالی بازگشته و کابینه نتانیاهو نیز برداشته شدن ردیابها و دوربینها را تصویب کرد. روز یکشنبه یکی از اعضای حفاظت سفارتخانه رژیم صهیونیستی در امان با ادعای حمله یک اردنی با چاقو- که گفته میشود مساله شخصی بوده- به سمت 2 نفر تیراندازی کرده و هر دوی آنها را به قتل رساند.