printlogo


کد خبر: 179159تاریخ: 1396/5/12 00:00
بزرگداشت مرحوم حبیب‌الله کاسه‌ساز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد
فقدان مدیر هنری موفق انقلابی

مراسم بزرگداشت زنده‌یاد حبیب‌الله کاسه‌ساز با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عزت‌الله ضرغامی، حسن بیادی، محمدحسن قدیری‌ابیانه، ناصر شفق و همچنین خانواده زنده‌یاد کاسه‌ساز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد. به گزارش مهر، در ابتدای این مراسم محسن رضایی با اشاره به درگذشت حبیب‌الله کاسه‌ساز اظهار داشت: امیدوارم این فریادهای مظلومیت‌خواهی ملت ایران که حبیب‌های ایران مسؤولیتش را بر دوش گرفته‌اند بعد از درگذشت آنها ادامه پیدا کند. رضایی افزود: من ارتباط زیادی در دوران سپاه و بعد از آن که از سپاه بیرون آمدم با کاسه‌ساز داشتم. او معمولا درباره بسیاری از فعالیت‌های سینمایی و فعالیت‌های دفاع‌مقدسی سراغ من می‌آمد و من می‌دیدم که او به نوعی با فداکاری نمی‌خواهد زندگی خود را از صف دفاع‌مقدس و ۸ سال جنگ جدا کند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ریشه همه این عزیزان در کربلا است. کربلا چشمه فیاضی شده است که تاریخ را توسط حبیب‌ها آبیاری می‌کند. پرچمی که خیلی‌ها فکر می‌کردند در عاشورا به زمین افتاده است نسل به نسل به پا می‌شود و هنرمندان آن را به دست می‌گیرند.
مایه آبروی بچه انقلابی‌ها بود
در این مراسم عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما با اشاره به خاطرات خود با زنده‌یاد حبیب‌الله کاسه‌ساز عنوان کرد: من سال‌ها با کاسه‌ساز محشور بودم. او هم مدیر فرهنگی خیلی خوبی بود و هم زمانی که به عرصه هنر آمد و در زمینه تهیه‌کنندگی فعالیت کرد فرد موثری در عرصه سینما و تلویزیون شد و در این عرصه درخشید. وی گفت: ما افراد کمی را داریم که از حوزه مدیریت به حوزه هنر بروند و مرحوم کاسه‌ساز از جمله مصادیقی بود که در هر دوی این حوزه‌ها موفق عمل کرد. ضرغامی تصریح کرد: زمانی که من به حوزه سینمایی وزارت ارشاد وارد شدم او به عنوان فردی قوی فعالیت داشت. اداره کل تولید و فنی یکی از بخش‌های سینمایی بود که به لحاظ توزیع امکانات خوب عمل کرد و باعث شد چرخ سینما هم به‌خوبی بچرخد. او بعد از مدتی مسؤولیت جدید و مهم‌تر گرفت که اداره کل نظارت و ارزشیابی سینما بود. کاسه‌ساز حداقل ۱۰ اثر سینمایی و تلویزیونی داشت که در همه آنها خوب و موفق بود. او جزو مدیران موفق و مایه آبروی بچه‌های انقلابی و حزب‌اللهی بود. وی بیان کرد: محتوا و کار خوب برای کسی که از دنیا رفته همچون باقیات‌الصالحات است. کسی که اثر یک فیلمساز خوب و ارزشمند را ببیند مادامی که رویش اثر بگذارد خیرش به سازنده می‌رسد.
ماجرای مرگ مشکوک کاسه‌ساز
قدیری‌ابیانه دیگر سخنران مراسم بود که در این مراسم از زنده‌یاد کاسه‌ساز سخن گفت و بیان کرد: کاسه‌ساز مردم را با سینما آشتی داد، او پدر فیلم‌های دفاع‌مقدس و حتی فراتر از آن بود. کاسه‌ساز هم هنرمند بود و هم بلد بود از هنر سینما و دوربین در جهت اسلام و انقلاب استفاده کند. قدیری‌ابیانه با اشاره به مستند «ادواردو آنیلی» اظهار کرد: من مستند دیگری سراغ ندارم که اینقدر روی افراد اثر گذاشته باشد. بسیاری می‌گفتند در حالی که دین را کنار گذاشته بوده‌اند اما با دیدن این مستند دوباره به دین خود بازگشته‌اند. وی با اشاره به حمایت‌های سرافراز در زمان حضورش در معاونت برون‌مرزی صداوسیما گفت: کاسه‌ساز به‌خاطر ساخت این مستند مورد تهدید قرار گرفت. من احتمال ترور بیولوژیک او را دادم. به هر حال امروز ترور بیولوژیک کاری ندارد. با مقداری پودر در آب و غذای یک فرد موجب می‌شوند که او سرطان بگیرد. سلحشور و طالب‌زاده نیز به همین شکل دچار ترور بیولوژیک شدند. قدیری‌ابیانه که از دوستان کاسه‌ساز بود، بیان کرد: باقی افراد در حوزه هنر نیز باید بدانند که در معرض توطئه هستند چرا که کار هنرمندان ما کمتر از کار دانشمندان هسته‌ای نیست. وی در پایان سخنانش اظهار کرد: اگر فیلم یا سریال «ادواردو آنیلی» نیز ساخته شود می‌تواند عامل تشرف بسیاری به اسلام باشد. اگرچه وزارت امور خارجه دوره اصلاحات با پخش این مستند از صداوسیما مخالف بود و معتقد بود به روابط بین ایران و ایتالیا آسیب می‌زند. در این مراسم مستندی نمایش داده شد که در آن دوستان و خانواده زنده‌یاد حبیب‌الله کاسه‌ساز از این تهیه‌کننده سینما سخن گفتند.


Page Generated in 0/0069 sec