گروه سیاسی: مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری دوره دوازدهم صبح روز پنجشنبه در حسینیه
امام خمینی(ره) با حضور مسؤولان نظام و شخصیتهای لشکری و کشوری و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد و رهبر حکیم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی را به ریاستجمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای در این حکم، انتخابات پرشور و رأی بالای شخصیت منتخب را نشانه تحکیم جمهوریت نظام خواندند و با تأکید بر اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی، به رئیسجمهور توصیه کردند: همت خود را متوجه استقرار عدالت و جانبداری از محرومان مستضعف و اجرای احکام اسلام ناب و تقویت وحدت و عزت ملی و توجه به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم کشور و صراحت در بزرگداشت ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی کنید.
متن حکم تنفیذ ریاستجمهوری که حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی آن را قرائت کرد، به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
خداوند متعال را سپاس میگویم که در آزمون سیاسی و اجتماعی بزرگ دیگری، ملت عظیمالشأن ایران را سرافراز فرمود و حضور مبارک آنان را در یکی از اساسیترین اقدامات ملی، گامی بلند در جهت حراست از عزت و امنیت کشور و ابهت نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار داد.
انتخابات پرشور و صفوف طولانی رأیدهندگان در سراسر کشور و نصاب درخشان شرکتکنندگان در انتخاب رئیسجمهور و آنگاه رأی بالای شخصیت منتخب، همگی نشانههای روشن از موفقیت نظام اسلامی در تحکیم و تثبیت جمهوریت و خصلت مردمی این نظام انقلابی است و این یکی از اساسیترین و مهمترین توانمندیهای بیشمار کشور اسلامی عزیز ما است که دستیابی به آرمانهای والای انقلاب را ممکن میسازد و آینده روشن کشور و ملت را نوید میدهد. اکنون با استمداد از هدایت و عنایت پروردگار و در سایه توجهات حضرت ولیاللهاعظم ارواحنا فداه و با تبرک و تفأل به همزمانی با ایام ولادت حضرت امام ابیالحسنالرضا علیهآلافالتحیه والثنا، اینجانب به پیروی از گزینش ملت ایران، رأی آنان را تنفیذ و دانشمند محترم جناب حجتالاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاستجمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و با دعا برای موفقیت ایشان، مؤکداً توصیه میکنم که این منصب خطیر را وسیلهای برای کسب رضای الهی و ذخیرهای برای هنگامه لقای پروردگار قرار دهند و همت خود را متوجه استقرار عدالت و جانبداری از محرومان مستضعف و اجرای احکام اسلام ناب و تقویت وحدت و عزت ملی و توجه به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم کشور و صراحت در بزرگداشت ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی نمایند و مطمئن باشند ملت غیور و شجاع، خدمتگزاران کشور را در دشواریها و در مقابله با زورگوییها و زیادهخواهیهای استکبار تنها نخواهد گذاشت.
لازم میدانم بار دیگر درباره اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی و توجه ویژه به موضوع اشتغال و تولید داخلی تأکید کنم و یادآوری نمایم که رأی ملت و تنفیذ آن موکول به حفظ و رعایت تعهد به صراط قویم و مستقیم اسلامی و انقلابی است.
در پایان یاد امام عزیز راحل را گرامی
میدارم و به روح مطهر ایشان و شهیدان این راه درود میفرستم. و السلام علی عبادالله الصالحین.
سیدعلی خامنهای
۱۲ مرداد 96
رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنانی با تبریک ایام میلاد حضرت امام رضا(ع)، تقارن مراسم تنفیذ با ایام ولادت آن حضرت را مایه برکت خواندند و با اشاره به اهمیت بالای جلسه خاطرنشان کردند: یکی از موارد اهمیت این مراسم، آغاز دوره مدیریتی جدید در کشور است که امید میرود رئیسجمهور محترم و مسؤولان همراه ایشان در دوره جدید، با ابتکارها و توانمندیهای بیش از گذشته، مطالبات مردم را برآورده و آنان را خرسند کنند.
ایشان دومین جنبه اهمیت بسیار زیاد جلسه تنفیذ را، «نقشآفرینی مردم در انتخاب مدیران تراز اول کشور» برشمردند و افزودند: این مراسم تنفیذ، دوازدهمین مراسم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که نشاندهنده تأثیرگذاری رأی و گزینش مردم است که این دستاورد بزرگ، به برکت انقلاب محقق شده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تشکیل 10 دوره مجلس شورای اسلامی، 5 دوره شورای اسلامی شهر و روستا و 5 دوره مجلس خبرگان، با رأی مردم از ابتدای انقلاب تاکنون گفتند: قبل از پیروزی انقلاب بهواسطه وجود دیکتاتوری، مردم هیچ نقشی در تعیین مدیران کشور نداشتند اما به برکت انقلاب اسلامی و عزم راسخ، ایمان عمیق، بصیرت بیپایان و شجاعت بینظیر مرد بزرگی همچون امام راحل، مردم از حاشیه به متن آمدند و صاحب اختیار شدند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: نسل جدید و جوانان کشور، دوران قبل از انقلاب را ندیدهاند اما نقشآفرینی مردم در حکومت، دستاورد عظیمی است که امام بزرگوار توانست با به حرکت درآوردن اقیانوس ملت، به سالها و قرنها حکومت سلطنتی و وراثتی و دخالت و سلطه بیگانگان پایان و جهت حرکت کشور و ملت را تغییر دهد. ایشان با تأکید بر اینکه مردم و مسؤولان باید به 4 دهه «مردمسالاری دینی و نقشآفرینی مردم در شؤون کشور و در انتخاب مسؤولان» افتخار کنند، گفتند: مسؤولانی که در دوره جدید مشغول بهکار خواهند شد، میراثدار 40 سال تلاش و ابتکار مسؤولان مختلفی هستند که زیربناهای علمی، عملی و فکری فراوانی را بهوجود آوردند که قبل از انقلاب مطلقاً وجود نداشت. رهبر انقلاب اسلامی این زیربناها را سکوهای پرش ملت بهسوی آینده خواندند و تأکید کردند: مسؤولان جدید و همراهان رئیسجمهور محترم، باید از 4 دهه تجربه و تواناییهای متراکم استفاده کنند و با افزودن بر این سرمایه ملی، آن را تحویل مدیران بعدی دهند.
حضرت آیتالله خامنهای تربیت نسلهای جدید با تفکر انقلابی و سرشار از انگیزه و آمادگی برای کار را یکی از برکات انقلاب اسلامی برشمردند و با توصیه به مسؤولان برای استفاده از این فرآورده عظیم افزودند: یکی دیگر از دستاوردهای 4 دهه مدیریت نظام جمهوری اسلامی، تعامل ملت ایران با دنیا و در عین حال مقابله جدی با نظام سلطه و ایستادگی در برابر ترفندهای بدخواهان بوده است.
ایشان در همین بخش خاطرنشان کردند: یکی از نکاتی که اصرار بر تکرار آن دارم تا از ذهنها فراموش نشود، غافل نشدن از «حضور و ترفند دشمن» است. رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هیچگاه نباید فراموش کنیم که دشمن، مشغول طراحی و دشمنی است اما در 4 دهه گذشته به فضل الهی، ملت و مسؤولان، آبدیدهتر شده اند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به وجود تحریمها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه در سالهای اخیر خاطرنشان کردند: اگرچه تحریمها مشکلاتی را بهوجود آورد اما موجب شد توجه ما به ظرفیتها و تواناییهای داخلی معطوف شود و از آنها استفاده کنیم و به همین علت امروز بهرغم خواست دشمن، ایران به مراتب قویتر و مقتدرتر از سالهای اول انقلاب است.
ایشان با اشاره به انواع ترفندها در طول سالهای گذشته افزودند: در این سالها، برخیها همچون مسؤولان فعلی آمریکا، به صراحت با ملت ایران دشمنی کردند و ترفند برخیها هم همچون دست چدنی در دستکش مخملی بود اما همه این طراحیها موجب شد اعتماد به نفس مردم و مسؤولان افزایش یابد و راههای مقابله با ترفندهای دشمن را بیابند. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی هیچ هراسی از ترفندهای بدخواهان ندارد و بهواسطه ظرفیتهای فراوان کشور، راههای مقابله با آن را میداند، گفتند: مسؤولان دولت جدید بدانند سکاندار چنین نظام پر ظرفیت و پر استعدادی هستند و باید با شناخت این استعدادها، از آنها بهرهبرداری شود.
حضرت آیتالله خامنهای دولتمردان جدید را به «تکیه بر هویت انقلابی، کار جهادی و بهرهمندی از حمایت مردمی و سرمایههای مادی و معنوی کشور» توصیه کردند و در بیان 3 جهتگیری دولت آینده افزودند: «پرداختن به مشکلات مردم بویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی» به عنوان اولویت اصلی، «تعامل گسترده با دنیا و ارتباطات وسیع با ملتها و دولتها» و «ایستادگی همراه با صلابت و قدرت در مقابل سلطهطلبان»، 3 جهتگیری اصلی است که باید بهطور همزمان در دستور کار دولت باشد.
رهبر انقلاب اسلامی، رژیم ایالات متحده آمریکا را متجاوزتر و وقیحتر از همه سلطهطلبان دانستند و تأکید کردند: 4 دهه فعالیت بینالمللی نشان داده است که هزینه تسلیم در برابر قدرتهای زورگو به مراتب بیشتر از هزینه ایستادگی در برابر آنها است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه «تسلیم»، ملتها را بیچاره و مسیر پیشرفت را به روی آنها مسدود میکند، افزودند: جمهوری اسلامی به توفیق الهی، هیچگاه در مقابل استکبار و نظام سلطه تسلیم نشده و بر سر خواستههای آنها سازش نکرده است و به برکت ایثار و فداکاری شهدا، امروز علاوه بر اقتدار و پیشرفت بیشتر، شعارهای خود را نیز برجستهتر کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه 10 توصیه به رئیسجمهوری محترم و همکاران ایشان، بیان کردند. «امانت دانستن مسؤولیت و امانتداری آن»، «اولویتبندی در برنامهریزیها و هزینهکردها بویژه تلاش برای ریشهکنی فقر و فساد» و «حرکت براساس برنامه ششم»، 3 توصیه اول حضرت آیتالله خامنهای بود.
ایشان در بیان توصیه چهارم گفتند: «اتحاد ملت» را مهم بشمارید و حفظ کنید و مراقب باشید التهابآفرینی و دودستگی مضر میان مردم ایجاد نشود. ایشان با اشاره به سلایق مختلف مردم خاطرنشان کردند: بگذارید مردم با سلایق مختلف، زندگی آرامی در کنار یکدیگر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در توصیه پنجم خطاب به رئیسجمهور و دولت آینده، گفتند: از نظرات مخالف آشفته نشوید، زیرا در کارها و وظایف سنگین، نقص وجود دارد و باید با پذیرش و تحمل انتقاد، اجازه دهید منتقدین، دیدگاههای خود را بیان کنند. ایشان در توصیه بعدی خود، دولتمردان را به رفتن به میان مردم و برقراری ارتباط بیواسطه با آنان سفارش کردند و در بیان توصیه هفتم، افزودند: قدر نیروهای مؤمن، انقلابی و پرانگیزه را بدانید زیرا همین نیروهای انقلابی هستند که در مشکلات، کشور را حفظ و سینه سپر میکنند. توصیه هشتم رهبر انقلاب اسلامی به مسؤولان، از یاد نبردن دشمنی دشمنان بود که گفتند: همواره در تصمیمگیریها و تعاملهای بینالمللی به یاد داشته باشید که دشمن همه توان خود را برای نابودی شما بهکار گرفته است و از هر بهانهای هم استفاده میکند.
حضرت آیتالله خامنهای به جنجالهای اخیر درباره پرتاب موشک ماهوارهبر به فضا اشاره کردند و افزودند: پرتاب این موشک ماهوارهبر، یک کار علمی و فنی و معمول و البته لازم برای کشور بود اما در همین موضوع نیز جنجال به پا کردند.
توصیه بعدی رهبر انقلاب به دولتمردان، لزوم کار قوی و جهادی و حسابشده در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و حفظ هویت اسلامی و انقلابی برای مقابله با ترفندها و بهانههای بدخواهان و پاسخ به آنها بود.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان دهمین و آخرین توصیه خود خطاب به مسؤولان گفتند: به خدا توکل کنید و به وعده نصرت الهی باور داشته باشید.
ایشان در پایان با تأکید بر اینکه نباید در مقابل دینستیزان و قانونشکنان آرام نشست، خاطرنشان کردند: بدانید که آینده متعلق به شماست.
در این مراسم همچنین آقای روحانی، رئیسجمهور در سخنانی با تبریک ولادت با سعادت امام رضا علیهالسلام، با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و رهاورد امام بزرگوار برای مردم یعنی خودباوری، عزت، استقلال و آزادی، افزود: برای ساختن آیندهای که تجلی آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت باشد، ناگزیر از اتکای بیشتر به توانمندیهای بیپایان ملت هستیم.
آقای روحانی «ریشهکنی فقر و فساد»، «مهار تورم»، «رشد اقتصادی»، «سربلند شدن ایران در محافل بینالمللی» و «دستیابی به بازار منطقه و جهان» را جزو حقوق مردم دانست و افزود: «رشد فضای آزاد و معنوی»، «دسترسی آسان به اطلاعات»، «برابری برابر قانون»، «داشتن آیندهای مطمئن»، «اظهار نظر و گفتوگو» و «در جریان امور کشور قرار گرفتن» نیز از حقوق مردم است.
رئیسجمهور با اشاره به امانتداری نظام در قبال آرای مردم، خاطرنشان کرد: مردم در این انتخابات با زبان رأی، دوباره با نظام، رهبری، دولت و منتخب خود، تجدید پیمان کردند و اکنون بار مسؤولیت بر دوش ما است.
آقای روحانی «مردمسالاری دینی» را از برکات جمهوری اسلامی خواند و گفت: بدون شک این دستاورد بزرگ، مرهون راهبری امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی است که با نگاه راهبردی و مشی پدرانه و با سعه صدر، بستر رشد فرزندان انقلاب با سلایق سیاسی مختلف را فراهم کردهاند.
رئیسجمهور «عدالت اجتماعی» و «رفع فقر» را از آرمانهای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: دولت یازدهم از طریق «بازگرداندن ثبات اقتصادی»، «کاهش تورم» و «افزایش خدمات عمومی» از جمله ایجاد بیمه همگانی و انجام طرح تحول نظام سلامت، قدمهای مهمی برداشت اما هنوز وضعیت فقر و نابرابری در کشور شایسته ملت و زیبنده جمهوری اسلامی نیست.
آقای روحانی هدف دولت دوازدهم را «ریشهکن کردن کامل فقر مطلق از جامعه ایران» و «ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی» خواند و افزود: رفع فقر در گرو ایجاد شغل است و ایجاد شغل و تولید ثروت، مستلزم سرمایهگذاریهای گسترده و دسترسی به بازار و فناوریهای پیشرفته است. رئیسجمهور اولویت اصلی دولت دوازدهم را «افزایش تولید و اشتغال» دانست و گفت: ما برنامه اقتصادی خود را بر مبنای سیاستهای کلی نظام بویژه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ و با هدف ایجاد یک انقلاب اقتصادی طراحی کردهایم.
آقای روحانی با تأکید بر لزوم تعامل با جهان، افزود: گذر از دشوارترین تحریمها با ترکیبی از «قدرت دیپلماسی» و «برخورداری از توان بازدارنده دفاعی» میسر شد.
رئیسجمهور برجام را نشانه حسننیت ایران برای تعامل جهانی دانست و گفت: اکنون با پشتیبانی ملت که حماسه بزرگ انتخابات را آفرید، بر تعامل سازنده و مؤثر با جهان در چارچوب قانون اساسی تأکید داریم.
آقای روحانی پایان انتخابات را آغاز فصل «همدلی و همکاری» خواند و افزود: وقت آن است که همه در سایه گفتوگو و انتخاب بهترین راهکارها و با استفاده از توان و ابتکار همه نیروهای خلاق، کارآمدی نظام را ارتقا بخشیده و رضایت مردم را به ارمغان آوریم.
همچنین وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ارائه کرد. آقای رحمانیفضلی مهمترین پیام حضور گسترده ملت در پای صندوقهای رای را اعتقاد به آرمانهای انقلاب اسلامی خواند و افزود: امنیت، سلامت، قانونمند بودن و مشارکت حداکثری، 4 مولفه مهم انتخابات اخیر بود. وزیر کشور با اشاره به اقدامات انجام گرفته به منظور صیانت از آرای مردم و تأمین امنیت انتخابات گفت: انتخابات ریاستجمهوری در ۶۲ هزار و ۳۸۱ شعبه اخذ رای در سراسر کشور و نیز در ۱۰۳ کشور جهان برگزار شد و در نهایت، شورای نگهبان صحت برگزاری انتخابات را بدون ابطال حتی یک صندوق از صندوقهای اخذ رأی تایید کرد.