printlogo


کد خبر: 179899تاریخ: 1396/5/26 00:00
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا:
مجوزی برای فعالیت شرکت‌های هرمی داده نشده است

گروه اجتماعی: رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا گفت: در حالی‌که از نظر قانون فعالیت شرکت‌های هرمی ممنوع است این شرکت‌ها در ترفند جدیدی تلاش دارند تحت عناوینی مثل بازاریابی شبکه‌ای فعالیت کنند.
سرگرد مهدی شکیب با بیان اینکه این روزها شرکت‌های هرمی در شبکه‌های اجتماعی فعالیت گسترده‌ای دارند و تحت عنوان بازاریابی شبکه‌ای کاربران شبکه‌های اجتماعی را فریب می‌دهند، اظهار کرد: شرکت‌های هرمی با استفاده از شعارها و تبلیغات بازاریابی شبکه‌ای فعالیت می‌کنند در حالی‌که هیچکدام از این شرکت‌ها بازاریابی شبکه‌ای نیستند و حتی مجوزی در این باره برای فعالیت ندارند. وی با بیان اینکه این شرکت‌ها با در اختیار گذاشتن کالاهای کم‌ارزش یا کالاهای مجازی مثل پول مجازی، سکه‌های طلا و... هزینه‌های زیادی را از اعضای خود طلب می‌کنند، گفت: شرکت‌های مزبور همان فعالیت هرمی را دنبال کرده، این نوع عملکرد آنها برای رد گم کردن است و برای توجیه عملکرد غیرقانونی خود دلایلی واهی مثل تامین سرمایه در قالب تعاونی و تضمین همکاری برای فعالیت بیشتر را مطرح می‌کنند. سرگرد شکیب افزود: کاربران به‌راحتی می‌توانند لیست شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای را در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت مشاهده کنند و اگر شرکتی در این لیست نبود مطمئن شوند این شرکت فعالیت هرمی دارد.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا گفت: احتمال وقوع تخلف حتی در شرکت‌های دارای مجوز بازاریابی شبکه‌ای نیز وجود دارد؛ از این رو کاربران باید مراقب باشند و در صورتی که احساس کردند از سوی این شرکت‌ها به فعالیت شرکت‌های هرمی سوق داده می‌شوند از ادامه همکاری و فعالیت خودداری کنند.
وی تاکید کرد: هموطنان باید دقت داشته باشند همه شرکت‌های فعال تحت عنوان شرکت‌های هرمی بر اساس  قانون فاقد مجوز هستند. این مقام مسؤول در ادامه با بیان اینکه شرکت‌های هرمی برای توسعه فعالیت خود بیشتر به دنبال نوجوانان و افراد بیکار هستند، به خانواده‌ها تأکید کرد بشدت مراقب فعالیت سایبری فرزندان خود باشند تا آنها در دام شرکت‌های هرمی گرفتار نشوند، چرا که در پی زیان‌های مالی مجازات‌های قانونی نیز با توجه به ممنوعیت فعالیت شرکت‌های هرمی برای اعضای آن وجود دارد. رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا با اشاره به اخبار منتشر شده درباره همکاری شرکت‌های هرمی با پلیس فتا نیز تاکید کرد: اخباری از قبیل  همکاری پلیس فتا با برخی شبکه‌های هرمی و اعطای مجوز فعالیت به آنها که در فضای مجازی منتشر شده، صحت نداشته و کذب است. وی ادامه داد: برخی از این شرکت‌ها در سایت یا پل‌های ارتباطی خود در فضای مجازی با درج لوگوی پلیس فتا یا آدرس سایت‌های متفرقه در فرم‌های معرفی خود با عنوان سایت پلیس فتا سعی دارند فعالیت خود را قانونی جلوه داده و از عنوان پلیس فتا برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت‌های غیرقانونی خود سود ببرند و در نهایت اقدام به فریب کاربران کرده و از آنها کلاهبرداری کنند.
شکیب با بیان اینکه پلیس فتا به هیچ عنوان مجوزی برای فعالیت شرکت‌های هرمی نداده است، گفت: حتی دستگاه‌های دیگر نیز با توجه به غیرقانونی بودن فعالیت این شرکت‌ها هیچگونه مجوزی برای فعالیت شرکت‌های هرمی نمی‌دهند.
وی ضمن هشدار به شرکت‌های هرمی که تحت هر عنوانی فعالیت کرده و از نام یا نشان پلیس فتا سوءاستفاده می‌کنند، گفت: براساس ماده ۵۵۶ قانون مجازات اسلامی ایران «هر کس بدون مجوز و به صورت علنی لباس‌های رسمی مأموران نظامی یا انتظامی جمهوری اسلامی ایران یا نشان‌ها، مدال‌ها یا سایر امتیازات دولتی را بدون تغییر یا با تغییر جزئی که موجب اشتباه شود مورد استفاده قرار دهد در صورتی که عمل او به موجب قانون دیگری مستلزم مجازات شدیدتری نباشد مجازات خواهد شد و در صورتی که از این عمل خود سوءاستفاده کرده باشد به هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
 


Page Generated in 0/0192 sec