printlogo


کد خبر: 179952تاریخ: 1396/5/28 00:00
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خبر داد
استفاده از مواد فاسد در غذا‌های ارزان‌قیمت
هشدار درباره بسته‌بندی‌های غیرمجاز

گروه اجتماعی:‌در غذاهای ارزان‌قیمت از مواد غذایی بی‌کیفیت، فاسد و فضولات گوشت استفاده می‌شود و ارائه آن بدون بسته‌بندی دارای علامت‌ استاندارد، غیرقانونی است.
محمدحسین عزیزی درباره رشد قارچ‌گونه غذاهای ارزان قیمت در سطح شهر به میزان گفت: چند کارگاه و کارخانه معتبر در شهر تهران وجود دارد که تحت نظارت وزارت بهداشت و سایر ارگان‌های مربوط اقدام به تولید غذاهای ارزان‌قیمت با بهای 4 و 5 هزار تومان می‌کنند. این در حالی است که این کارگاه‌ها کاملا تحت نظارت‌های دولتی فعالیت می‌کنند و کیفیت مواد غذایی مصرفی کنترل می‌شود. وی افزود: حجم مواد غذاهای ارزان‌قیمت تولیدشده در این کارخانه‌ها کمتر از میزان مواد غذافروشی‌هاست و با جایگزینی مواد ارزان‌قیمت مانند سویا به‌جای گوشت، هزینه تهیه غذا را کاهش می‌دهند، بنابراین مصرف‌کنندگان نباید توقع غذایی با کیفیت بالا و مواد غذایی پرحجم را از این غذاها داشته باشند. رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: برخلاف کارخانه‌های معتبر، بسیاری از غذافروشی‌های سطح شهر با تبلیغاتی گسترده مبنی بر فروش غذای ارزان، مردم را به خرید غذا ترغیب می‌کنند، این در حالی است که برخلاف قوانین وزارت بهداشت، بسته‌بندی‌های این اغذیه‌‌فروشی‌ها دارای استاندارد و آرم‌های مرسوم نبوده و در برخی مواقع با استفاده از مواد غذایی بی‌کیفیت، تاریخ‌گذشته و فضولات گوشت، اقدام به پخت غذاهای ارزان می‌کنند. وی اذعان داشت: متأسفانه نبود نظارت‌ کافی از جانب سازمان‌های دولتی و کمبود بودجه، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی منجر به افزایش بی‌قانونی در تولید غذاهای ارزان‌قیمت شده است، در حالی که با برخورد قانونی نسبت به اینگونه مغازه‌ها که به‌طور وسیعی تبلیغات می‌کنند، می‌توان تا حدی از گسترش تولید اینگونه مواد غذایی غیرمعتبر جلوگیری کرد. عزیزی عنوان کرد: روزانه شاهد بنرهایی با محتوای پیتزا
4 هزار تومان و کباب 3 هزار تومان هستیم که قطعاً می‌توان گفت کیفیت مواد مصرفی در این غذاها بسیار پایین بوده و به‌جای استفاده از مواد غذایی تاریخ روز، از مواد فاسد و بی‌کیفیت مانند برنج‌های ارزان خارجی استفاده می‌شود و با اضافه کردن چربی و ادویه و فضولات گوشت به غذاهایی مانند کباب، مردم را گول می‌زنند. وی گفت: غذاهای ارزان از بهداشت و سلامت کافی برخوردار نیست و به شهروندان توصیه می‌شود تحت هیچ شرایطی از این مواد استفاده نکنند، چرا که مصرف غذاهای بی‌کیفیت با مواد غذایی نامعتبر و جایگزین می‌تواند منجر به ایجاد انواع مسمومیت‌ها، میکروب‌های روده، آلرژی و تحریک هورمون‌های بدن شود و سلامت افراد را به خطر بیندازد. رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: سازمان‌های دولتی با کمک انجمن‌های تخصصی و نهادهای مردمی باید نسبت به این اقدامات غیرقانونی در سطح شهر آگاهانه برخورد کنند و با افزایش نظارت بازرسان، از فعالیت غیرقانونی این اغذیه‌فروشی‌ها جلوگیری شود.


Page Generated in 0/0077 sec