printlogo


کد خبر: 179956تاریخ: 1396/5/28 00:00
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت اعلام کرد
افزایش انتقال بیماری ایدز از طریق روابط جنسی

گروه اجتماعی:‌ رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری ایدز از طریق رابطه جنسی در کشور در حال افزایش است، جدیدترین آمار مبتلایان به این بیماری را اعلام کرد.
پروین افسر کازرونی، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به ایدز به ایلنا اظهار کرد: تا اول فروردین سال ۹۶ تخمین زده می‌شود ۶۶۳۵۹ نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند که از میان‌ آنها ۳۴۹۴۹ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند که از این تعداد ۸۴ درصد مرد و ۱۶ درصد زن هستند. همچنین ۵۳ درصد از این تعداد بین ۲۱ تا ۳۵ سال هستند و از کل افراد شناسایی شده ۹۴۷۷ نفر فوت شده‌اند. وی به راه‌های انتقال ویروس ایدز به افراد شناسایی شده تا اول فروردین سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: 3/66 درصد از این افراد بر اثر استفاده از سرنگ مشترک و از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شده‌اند، همچنین 3/19 درصد از طریق رابطه جنسی، 5/1 درصد از طریق مادر به کودک و 7/0 درصد بر اثر خون و فرآورده‌های خونی مبتلا شده‌اند که البته راه انتقال از طریق فرآورده‌های خونی در سال‌های اخیر بشدت کاهش یافته است.
ایدز در بین زنان افزایش پیدا کرده‌ است
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به آمارهای مبتلایان به ایدز در ماه‌های ابتدایی سال ۹۶ خاطرنشان کرد: مبتلایان از ابتدای سال جاری تاکنون شامل ۳۰ درصد زن و ۷۰ درصد مرد هستند.
۳۹ درصد از این افراد از طریق اعتیاد تزریقی، ۴۱ درصد از طریق رابطه جنسی و ۳ درصد از طریق مادر به کودک مبتلا شده‌اند. وی افزود: همچنین مبتلایان به ایدز در سنین زیر ۱۵ سال ۳۷ درصد در کشور تخمین زده شده‌اند و از این تعداد نیز ۸۸ درصد به دوره مراقبت رفته‌اند، همچنین ۹۸ درصد از افرادی که به دوره مراقبت رفته‌اند در حال دریافت دارو هستند. در عمده کودکان زیر ۱۵ سال نیز بیماری از طریق مادر مبتلا که اطلاعی از وضعیت خود نداشته، منتقل شده است.
۶۰ درصد مبتلایان از بیماری خود بی‌اطلاعند
کازرونی با اشاره به آمار بیماران زنده مبتلا به ایدز خاطرنشان کرد: ۲۶۶۹۹ نفر افراد زنده مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند. در حقیقت ۳۴ درصد مبتلایان شناسایی شده‌اند و بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به ایدز هنوز از بیماری‌شان اطلاعی ندارند. از این تعداد در یک سال اخیر ۱۲ هزار و ۳۶۰ نفر به مراکز مشاوره مراجعه کرده‌ و تحت مراقبت و درمان قرار گرفته‌اند. همچنین از تعداد افرادی که به مراکز مشاوره مراجعه کرده‌اند ۹ هزار و ۸۸۰ نفر تحت درمان دارویی ضدویروس هستند.
اجرای برنامه ۹۰-۹۰-۹۰ برای کنترل HIV
وی درباره برنامه پیشگیری از بیماری ایدز با عنوان ۹۰-۹۰-۹۰ توضیح داد: بر اساس تعهدات بین‌المللی هدف نهایی کنترل ایدز یا HIV این است که تا سال ۲۰۳۰ همه‌گیری HIV کنترل و مهار شود. برای اینکه به این هدف نهایی برسیم تا سال ۲۰۲۰ لازم است ۹۰ درصد افرادی که مبتلا به ایدز هستند از بیماری خود مطلع باشند، همچنین ۹۰ درصد از افرادی که از بیماری خود آگاه هستند تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند و حجم ویروس در
۹۰ درصد افرادی که تحت مراقبت هستند به حدی برسد که دیگر قابلیت انتقال به فرد مقابل را نداشته باشند. رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه از ۳۴ درصد مبتلایان به ایدز که شناسایی شده‌اند ۵۰ درصد به برنامه‌های مراقبت درمان وصل شده‌اند، گفت:
۸۲ درصد از افرادی که به برنامه‌های مراقبت وصل شده‌اند، تحت مراقبت‌های درمانی و دارویی قرار گرفته‌اند. بر اساس چهارمین برنامه استراتژیک در راستای رسیدن به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰، بخش مراقبت درمان برای اجرای این طرح آماده شده و پزشکان، پرستاران و مشاوران برای این منظور آموزش دیده‌‌اند و مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری راه‌اندازی شده است. کازرونی تاکید کرد: درست است که HIV مانند برخی بیماری‌ها درمان قطعی ندارد اما وقتی درمان دارویی برای فرد مبتلا به ایدز آغاز می‌شود نه‌تنها سیستم ایمنی فرد تقویت می‌شود، بلکه باعث می‌شود فرد یک طول عمر معمولی داشته باشد. همچنین حجم ویروس در بدن او کاهش پیدا می‌کند و قابلیت انتقال را از دست می‌دهد.
بازنگری در دستورالعمل درمانی
وی با اشاره به اینکه دستورالعمل درمانی ایدز مورد بازنگری قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در دستورالعمل جدید پس از اینکه بیماری به‌طور قطع تشخیص داده شد، مرحله دریافت دارو برای آنها آغاز می‌شود، در حالی که در گذشته همه افرادی که بیماری‌شان به طور قطع تشخیص داده می‌شد دارو دریافت نمی‌کردند و افراد واجد شرایط برای دریافت دارو انتخاب می‌شدند اما در حال حاضر وقتی بیماری فردی تشخیص داده شد، تحت مشاوره قرار می‌گیرد تا پایبندی به درمان داشته باشد و درمان دارویی را نیز همزمان آغاز می‌کنیم. رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مراجعه افرادی که هنوز از بیماری‌شان مطلع نیستند، بسیار برای ما اهمیت دارد، تصریح کرد: مردم بدانند مراکز مشاوره و درمان بیماری‌های رفتاری مراکزی هستند که با رعایت رازداری و به صورت رایگان همه خدمات را ارائه می‌دهند و افرادی که فکر می‌کنند در معرض ابتلا بوده‌اند، می‌توانند برای انجام آزمایش به این مراکز مراجعه کنند.
افزایش انتقال بیماری از طریق رابطه جنسی
وی با اشاره به پیشگیری درباره این بیماری گفت: متاسفانه به دلیل عدم آگاهی، بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به ایدز هنوز از بیماری خود اطلاعی ندارند، از سوی دیگر روند انتقال این بیماری از طریق روابط جنسی در حال افزایش است. یکی از مهم‌ترین اقدامات، افزایش آگاهی نوجوانان و جوانان درباره خودمراقبتی و افزایش آگاهی والدین و بالا بردن مهارت فرزندپروری است تا بتوانند با برقراری ارتباط مناسب با کودکان از گرایش نوجوان و جوانان به رفتارهای پرخطر جلوگیری کنند. کازرونی ادامه داد: وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی مراکزی را در محل‌های پرخطر تحت عنوان مراکز کاهش آسیب راه‌اندازی کرده‌اند که افراد با مراجعه به این مراکز می‌توانند خدمات مختلفی از جمله مشاوره و وسایل مورد نیاز مصرف مانند سرنگ را دریافت کنند و طرز صحیح استفاده از سرنگ به آنها نیز آموزش داده می‌شود، همچنین برنامه‌های کاهش آسیب برای این افراد در نظر گرفته می‌شود و متادون‌درمانی می‌شوند.
 


Page Generated in 0/0069 sec