printlogo


کد خبر: 180168تاریخ: 1396/5/31 00:00
بحران مدیریت آب در استان ایلام
مردم ملکشاهی آب شرب بهداشتی ندارند

این روزها شهرستان ملکشاهی به دلیل ضعف مدیریت آب در استان ایلام با معضل بزرگ آب آشامیدنی مواجه است، مشکلی که باعث شده مردم در طول روز کیلومترها راه را برای تهیه آب طی کنند. مردم شهرستان ملکشاهی روزهای بسیار سختی را سپری می‌کنند، آب موجود در خانه‌ها هم طبق گفته خود مردم برای شست‌وشو و حمام هم مناسب نیست چه رسد برای آشامیدن. طبق گفته مردم، آب از لحاظ کمیت و کیفیت دارای مشکل اساسی است و مردم هر روز یا آب دبه‌ای می‌خرند یا با طی مسافت دها کیلومتری از چشمه‌ها آب تهیه می‌کنند. علاوه بر طی مسافت، مردم باید برای تهیه آب از چشمه‌های شهرستان صف‌های طولانی تشکیل دهند و با صرف هزینه و وقت زیاد، آب روزانه خود را تهیه کنند، البته در این بین افرادی هم هستند که اقدام به فروش آب دبه‌ای در شهرستان می‌کنند. جالب اینجاست که این شهرستان دارای منابع عظیم آبی است که به لیل عدم مدیریت صحیح به این حال و روز دچار شده است؛ معضلی که طی سال‌های گذشته هم وجود داشته و امسال نیز مانند گذشته مسؤولان برنامه‌ریزی صحیحی برای حل آن نداشتند. طبق گفته مردم، آب لوله‌کشی شهرستان که هم‌اکنون در خانه‌ها وجود دارد بسیار کدر است و مزه‌ای بسیار تلخ  دارد که اصلا قابل استفاده نیست. علی اکبری از شهروندان شهرستان ملکشاهی در گفت‌وگو با مهر ضمن انتقاد شدید از مسؤولان، گفت: واقعا کسی صدای مردم شهرستان را نمی‌شنود، امروز مردم شهرستان یا در حال خرید آب هستند یا در طول روز در حال رفت و آمد برای تهیه آب از سرچشمه‌ها. وی گفت: چند سال پیش قرار بود پروژه آبرسانی به شهرستان به بهره‌برداری برسد ولی مسؤولان عنوان می‌کنند اعتبار لازم و کافی وجود ندارد، حالا سوال اینجاست مردم شهرستان تا کی باید با این آب بی‌کیفیت و معضل تهیه آب دست و پنجه نرم کنند. محمد عباسی از دیگر شهروندان شهرستان در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: متاسفانه هر روز در رفت و آمد برای تهیه آب هستیم، چرا که آب موجود در شهرستان  اصلا قابل استفاده نیست.
طرح آبرسانی  به ملکشاهی به سرانجام نرسید
اسد قاسمی، فرماندار شهرستان ملکشاهی اظهار داشت: طرح آبرسانی به شهرستان ملکشاهی از سد چم گردلان ایلام از سال ۱۳۹۱ آغاز شده ولی هنوز به بهره‌برداری نرسیده است. وی گفت: این طرح شامل انتقال، توزیع و تصفیه آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستان ملکشاهی است. قاسمی با اشاره به اینکه طول خط انتقال این طرح ۲۴ کیلومتر است، افزود: ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه این طرح بوده است. وی تصریح کرد: علت تاخیر پروژه هم این است که تصفیه‌خانه این طرح نیازمند تجهیزات فنی است و حتما باید در شورایعالی فنی موافقت شود. فرماندار ملکشاهی تصریح کرد: طبق گفته مسؤولان آب و فاضلاب شهری ایلام این طرح تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. طبق گفته مسؤولان برنامه و بودجه استان ایلام، اعتبار لازم برای اجرای این پروژه تامین شده است. نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان ملکشاهی از کمبود آب رنج می‌برد. سلام امینی اخیرا اظهار داشت: شهرستان ملکشاهی به دلیل مدیریت ناصحیح صورت‌گرفته از مشکل کمبود آب رنج می‌برند. وی ادامه داد: ملکشاهی از لحاظ منابع آبی غنی است ولی هنوز مشکل تامین آب برای مردم وجود دارد که اهالی این منطقه برای حل آن به چشمه‌های اطراف شهرستان مراجعه و نیاز خود را برطرف می‌کنند. عضو کمیسیون انرژی مجلس دهم گفت: طرح انتقال آب از سد چم گردلان سال ۹۱ برای حل این مشکل آغاز شد ولی به دلیل عدم تامین اعتبار لازم تنها ۳۰ درصد پیشرفت دارد که قابل قبول نیست و در این راستا با وزیر نیرو و قائم‌مقام ایشان جلسات متعددی انجام شد. وی اظهار کرد: امسال ۵۰ میلیارد ریال برای سرعت‌بخشی در اجرای این طرح اختصاص یافت که با رایزنی‌های صورت‌گرفته این اعتبار به ۷۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
نارضایتی از عملکرد مدیریت آبفای استان
امینی گفت: هر سال با شروع فصل تابستان شاهد قطعی آب در نقاط مختلف شهر ایلام هستیم و این امر موجبات نارضایتی مردم را به همراه دارد. وی گفت: در شهر ایلام، ما مشکل تامین آب نداریم بلکه مشکل در شبکه توزیع و فرسوده و قدیمی بودن بخش‌هایی از آن است. امینی افزود: عمر شبکه توزیع و انتقال آب شهر ایلام ۲۸ سال است، این در حالی است که عمر مفید این شبکه‌ها ۲۵ سال بوده و بازسازی این شبکه یک امر ضروری به نظر می‌رسد. وی تصریح کرد: در حال حاضر باید وضعیت موجود را مدیریت کرد و بعد ‌از آن با تزریق اعتبار، مابقی شبکه را بازسازی کرد که در این باره پیگیری‌ها و رایزنی‌هایی با وزیر محترم نیرو و قائم‌مقام ایشان صورت گرفته اما متاسفانه عزمی جدی برای حل این موضوع در مدیریت  آبفای استان مشاهده نمی‌شود. وی گفت: عملکرد مدیریت آبفای استان رضایتبخش نیست؛ ایشان نباید امور را به حال خود واگذار کرده و با شروع فصل تابستان و بروز مشکل به فکر چاره بیفتند و بعد از فصل تابستان باز دوباره همه چیز را به حال خود واگذار کنند.
 


Page Generated in 0/0097 sec