برگزاری نخستین جشنواره پاسداشت ثبت جهانی پخت نان
اهمیت و نقش نان به عنوان یکی از اصلیترین فرآوردههای خوراک ایرانیان که از دیرباز در سفرهشان حضور داشته و گستره وسیع و متنوع پخت انواع نان محلی و ارتباط آن با معیشت اقوام ایران و فرآیند تهیه نان از کاشت گندم و غلات تا آرد و پختش و مصرف آن، یک زنجیره گسترده معیشت و فرهنگ را به وجود آورده و در این میان فرآیند تهیه این محصول، همچنان بخش مهمی از تغذیه ایرانیها را تحت تاثیر قرار داده است. شهرداری رشت نیز به عنوان شهر خلاق خوراکشناسی یونسکو در مشارکت با تشکلهای غیردولتی حامی گردشگری و توسعه پایدار با حضور در این جشنواره با اجرای مراحل مختلف تهیه و پخت انواع نانهای محلی گیلان به معرفی و ارائه آن به بازدیدکنندگان پرداخت. این نخستین خوراکی ایرانی است که تهیه آن به ثبت جهانی میرسد و این پرونده با تلاش گروه کاری تشکلهای غیردولتی حامی گردشگری و توسعه پایدار کشور به صورت میراث جهانی مشترک به ثبت رسیده است.
ورود 1500 میلیارد تومان آدامس قاچاق!
اگر چه صنعت آدامس در ایران آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته اما در دنیا این صنعت مورد توجه جدی است و شاید تولید آدامس ایرانی بتواند محرکی برای ایجاد اشتغال و تولید داخلی باشد. محمد کریمی، مدیرعامل نخستین شرکت داخلی تولید آدامس ایرانی با بیان این مطلب، گفت: بازار کنونی در دست محصولات خارجی است که عمدتا از راه قاچاق وارد کشور میشوند و متاسفانه سهم تولیدکنندگان داخلی از حجم 1700 میلیارد تومانی گردش مالی این صنعت بسیار اندک و تنها در حدود 200 میلیارد تومان است. کریمی افزود: بخش اصلی بازار آدامس داخلی به ارزش تقریبی 1500 میلیارد تومان در اختیار محصولات خارجی و عمدتا قاچاق است، با این وجود با حمایت و همت جمعی به سهم مناسب بازار با تولیدات داخلی خواهیم رسید. وی ادامه داد: شرکت ماسترفوده (برند بایودنت) بهتازگی کمپینی را با هدف آشنایی مصرفکننده با استانداردهای ساخت این محصول برگزار کرد.