دیروز جلسه مشترک وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، گمرک، وزارت اقتصاد، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نماینده وزارت اطلاعات با موضوع رجیستری گوشی موبایل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این جلسه قرار شد طرح رجیستری به صورت آزمایشی برای 10 درصد موبایلها از 28 مهرماه شروع و به صورت مشخص برای 2 شرکت اصلی واردکننده گوشی که مالیات نمیدهند اعمال شود. محمدجواد آذریجهرمی در پایان این جلسه در جمع خبرنگاران از تشکیل کمیته اجرای طرح رجیستری گوشی موبایل خبر داد و گفت: این طرح با همکاری وزارتخانههای ارتباطات، صنعت و اقتصاد و گمرک و سازمان حمایت از مصرفکننده و با پشتیبانی وزارت اطلاعات از پایان مهرماه اجرایی میشود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه محوریت اجرای طرح رجیستری گوشی موبایل در اختیار وزارت ارتباطات است و با ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گمرک، وزارت اقتصاد و وزارت صنعت در این پروژه همکاری دارند، گفت: هماکنون زیرساخت فنی این پروژه به صورت کامل و با تلاش سازمانهای مذکور و همچنین وزارت اطلاعات آماده بهرهبرداری است و ابعاد فنی این سیستم به طور کامل پیادهسازی شده است.
قاچاق سالانه 5 میلیارد دلار موبایل
جهرمی گفت: بر اساس برآوردها بازار گوشی تلفن همراه در ایران ارزش سالانه 6 میلیارد دلاری دارد که طبق برآوردها تنها 5 درصد این گوشیها به طور رسمی وارد کشور میشود و در خوشبینانهترین حالت نیز ۲۰ درصد گوشیها از طریق مبادی قانونی وارد کشور شده است که در هر دوی این آمارها شاهد وضعیت نامناسب بازار گوشی موبایل و توسعه قاچاق هستیم. وزیر ارتباطات گفت: در اجرای این طرح چند فاز تعریف شده است که طرح به صورت پلهای اجرا شود. در گام نخست فاز مانیتورینگ را از انتهای مهرماه آغاز میکنیم که در این فاز پایش شبکه صورت میگیرد و قرار است برای کمپانیهایی که گوشیهایشان به صورت قاچاق وارد کشور میشود و به ارائه خدمات به مردم نمیپردازند اعمال سیاست کنیم و جلوی واردات آن را بگیریم که در این زمینه در ابتدا 2 برند گوشی موبایل را انتخاب کردهایم. وی درباره تاثیر اجرای این پروژه بر قیمت گوشیهای موبایل گفت: حداکثر تلاش این است که افزایشی در قیمت گوشی موبایل بهوجود نیاید که این مسأله نیازمند نظام کنترل بازار است. وزیر ارتباطات اضافه کرد: اجرای این پروژه به گوشیهایی که هماکنون در اختیار مردم است مربوط نمیشود. از روز اجرای طرح به بعد هر گوشیای که قرار است وارد شبکه موبایل شود باید ثبت گمرک شده باشد. فرود عسگری، رئیس گمرک در این باره گفت برای آنکه میل ورود گوشیهای موبایل به کشور افزایش پیدا کند، تسهیلاتی را برای واردکنندگانی که برندشان در گمرک ثبت شود، در نظر گرفتهایم؛ به این معنی که به این واردکنندگان تسهیلات «مسیر سبز» تعلق میگیرد. افشین اکبریحداد، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی لوازم جانبی مشهد پس از پایان این جلسه گفت: دولت هزینه کرده و میخواهد طرح رجیستری موبایل را انجام دهد اما اصناف میگویند در صورت اجرای این طرح کالای ما تأمین باشد و انحصار در واردات نباشد.
ورود اسنپ روسی ممنوع شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن مخالفت با حضور رقیب خارجی در بین تاکسیهای اینترنتی، گفت: فعالیت چنین شرکتی در بازاری که فعالان داخلی خوبی دارد خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. محمدجواد آذریجهرمی افزود: ترجیح این است که به جای ورود رقیب خارجی، سرمایهگذار وارد بازار ICT کشور شود و کار توسط جوانان همین کشور انجام شود. از آنجایی که هماکنون بخش خصوصی سرمایهگذار در عرصه تاکسییابهای اینترنتی در کشور وجود دارد و نخبگان بسیاری در این بخش فعال هستند و نیز ظرفیت بازار برای این فعالیت وجود دارد، قطعاً واگذاری بخشی از این خدمات به یک کشور دیگر، به صلاح و مناسب سیاستهای کشور نیست.