printlogo


کد خبر: 182821تاریخ: 1396/7/20 00:00
به بهانه تساوی یک - یک ایران مقابل روسیه
درس‌های روسی!

تورج عاطف:  پس از مدت‌ها تیم‌ملی ایران به رهبری کی‌روش به میهمانی تیمی قابل احترام در عرصه بین‌المللی یعنی تیم‌ملی روسیه رفت. سابقه فوتبال روسیه با توجه به قدمت تاریخی تیم شوروی سابق نشانه‌های آشکاری از صلابت و اصالت و سبک را دارد. ستارگان بزرگ فوتبال این نقطه جغرافیایی از کره زمین را می‌توانیم بی‌شمار نام ببریم. از یاشین و بلوخین و داسایف تا آرشاوین و... ؛ مردانی که هر کدام توانسته‌اند برای فوتبال این کشور افتخاراتی چون قهرمانی اروپا و قهرمانی المپیک را به ارمغان بیاورند و بی‌گمان روسیه یک بازی تدارکاتی بسیار مهم و در عین حال ناقض تئوری‌ای بود که اعلام می‌کرد کارلوس کی‌روش علاقه‌مند نیست با تیم‌های بزرگ بازی کند و به دنبال حفظ رنکینگ تیم‌ملی فوتبال ایران است.
بازی با روسیه نشان داد که حضور مرد بزرگی در قواره کی‌روش روی نیمکت تیم‌ملی ایران به‌رغم فراز و فرودهای اخلاقی و مدیریتی که عمدتا سلیقه‌ای است برای فوتبال ما چه نعمتی است.
به بازی برمی‌گردیم و به نوعی سوال‌های ذهن کارلوس کی‌روش را با توجه به حضور نفرات و آرایش و انتخاب تاکتیک‌ها حدس می‌زنیم.
1- در درون دروازه کی‌روش بار دیگر به دروازه‌بان اول بازی‌های مقدماتی خود یعنی بیرانوند فرصت داد تا با حضور در میدانی بزرگ خود را محک بزند. بیرانوند چون همیشه بود، او گاه واکنش‌های عالی دارد و در برخی مواقع مردد است. او در نیمه اول نمایش بسیار بدی داشت اما در نیمه دوم بهتر شد. در یک موقعیت گل تیر دروازه او را نجات داد و در صحنه گل خورده همان اشتباهی را کرد که در بازی با الهلال در صحنه گل سوم کرد. بیرانوند نیاز به بازپروری روحی دارد. او این روزها شرایط خوبی ندارد و در این راه نیازمند شوک است.
2- خط دفاعی ما تئوری بازی با گینه را تکرار کرد که همان استفاده از حاج‌صفی و وریا غفوری به‌عنوان مدافعان کناری بود. باید بگوییم در این بازی هم تئوری استفاده از حاج‌صفی در دفاع چپ چون تیم‌های ملی قبل از کی‌روش نتیجه خوبی نداد. میلاد محمدی نیاز به جانشین و رقیب دارد اما بی‌گمان حاج‌صفی با ویژگی‌های این جانشین و رقیب فاصله دارد. در سمت راست همکاری‌های وریا غفوری و جهانبخش مانند ترکیب رضاییان و جهانبخش نیست اما شاید نیاز به بازی‌های بیشتری برای تصمیم نهایی درباره دفاع‌های راست و چپ باشد. زوج قلب خط دفاعی ایران سیدجلال تازه از بند مصدومیت رها شده و پورعلی‌گنجی بودند. زوجی که باید گفت در صحنه گل خورده مقصر بود اما در بسیاری از دقایق بازی صلابت خوبی به خط دفاع داد البته سن بالای سیدجلال کمی مایه نگرانی است البته به نظر می‌آید زوج روزبه چشمی و پورعلی‌گنجی هم می‌تواند مورد آزمایش قرار گیرد.
3- از دید نگارنده تیم‌ملی با 2 سیستم
2-4-4 یا شاید بگوییم با فاصله طارمی با آزمون با سیستم 1-1-3-1-4 و گاهی هم با روش 1-3-2-4 بازی می‌کند. تیم‌ملی دغدغه هافبک‌های تدافعی را دارد؛ مردانی که در جلوی دیوار خط دفاع باشند و از سویی ارتباط بین وینگرها و دفاع‌های کناری نیاز به کار بیشتر و شاید تعویض نفرات دارد.
4- تیم‌ملی در خط حمله به روش ضدحمله‌های سرعتی می‌اندیشد؛ مردانی که بتوانند از حفره‌های تدافعی تیم‌های حریف در هنگام پیشروی این تیم‌ها عبور کنند. مردانی چون طارمی و آزمون در این بازی نمونه‌ای از ماکت گلزنی تیم‌ملی ما را نشان دادند.
تساوی در خاک روسیه نشان از نوید روزهای خوش دیگری برای تیم‌ملی ایران به رهبری کی‌روش است و امیدواریم بازی‌های تدارکاتی از جنس بازی با روسیه باز هم تکرار شود.
 


Page Generated in 0/0058 sec