سقوط یک هواپیما در ساحلعاج
یک فروند هواپیمای باری، شنبه به دنبال بارندگی شدید در آبهای ساحلعاج سقوط کرد. این هواپیما زمان کوتاهی پس از برخاستن از فرودگاه بینالمللی شهر آبیجان در آبهای ساحلعاج سقوط کرد و گزارشها حاکی است که این حادثه شماری کشته و مجروح نیز داشته است. منابع امنیتی به رسانههای محلی اعلام کردند این هواپیما در حال حمل بار برای ارتش فرانسه بوده است. رسانهها میگویند هواپیما در شرایط جوی نامساعد سقوط کرده و امواج لاشه آن را به سمت ساحل هدایت کرده است.
کشتهشدن 4 سرباز سعودی در مرز با یمن
رسانههای عربستانی از کشته شدن 4 سرباز در درگیریهای مرزی با یمن خبر دادند. ارتش و کمیتههای مردمی یمن وابسته به جنبش انصارالله همواره پایگاههای نظامی سعودی را هدف حملات موشکی قرار دادهاند. روز گذشته یک منبع در وزارت دفاع یمن اعلام کرد ارتش با یک موشک بالستیک پادگان نظامی عربستان در جیزان واقع در جنوب غربی این کشور را هدف گرفت. این منبع تصریح کرد، این موشک بالستیک پیشرفته و از نوع قاهر M۲ با برد ۴۰۰ کیلومتر بود و با موفقیت به هدف برخورد کرد.
کشته و زخمی شدن 8 هزار غیرنظامی افغان
گزارش تازه سازمان ملل متحد نشان میدهد در ۹ ماه گذشته میلادی در افغانستان، ۲۶۴۰ غیرنظامی کشته و ۵۳۷۹ غیرنظامی دیگر زخمی شدهاند. بر اساس این گزارش، هر چند تلفات غیرنظامیان در این کشور در مقایسه با ۹ ماه سال گذشته، ۶ درصد کاهش یافته اما تلفات غیرنظامیان در حملههای هوایی نیروهای خارجی و افغانستانی ۵۰ درصد افزایش داشته است.
رزمایش عربستان و پاکستان
رزمایش مشترک بین نیروی زمینی پاکستان و عربستان موسوم به «الصمصام 6» هفته آینده آغاز میشود. گزارشها نشان میدهد هدف از برگزاری این رزمایش، آموزش نیروهای نظامی عربستان برای جنگ در شرایط مختلف است. به گزارش وزارت خارجه پاکستان، چندی پیش در سفر وزیر دفاع عربستان به اسلامآباد، چند قرارداد دفاعی بین 2 کشور امضا شد. جزئیات قراردادهای دفاعی بین پاکستان و عربستان مشخص نیست اما به نظر میرسد ریاض که نتوانسته پاکستان را به صورت رسمی وارد ائتلاف نظامی خود کند به خرید تجهیزات نظامی و کمک تاکتیکی این کشور اکتفا کرده است.
مخالفت اتحادیه اروپایی با کاتالونیای مستقل
رئیس اجرایی اتحادیه اروپایی در موضعگیری شدیداللحنی، رسما آب پاکی را روی دست استقلالطلبان کاتالان ریخت. «یان کلود یونکر»، رئیس لوکزامبورگی کمیسیون اتحادیه اروپایی در نخستین موضعگیری رسمی علیه اعلام جدایی ایالت کاتالونیا از اسپانیا گفت: «اگر ما اجازه دهیم که کاتالونیا مستقل شود دیگران نیز خواهان آن میشوند و این برای من خوشایند نیست. من یک اتحادیه اروپایی را نمیخواهم که در ۱۵ سال آینده از ۹۰ کشور تشکیل شده باشد.» یونکر دولتهای بارسلونا و مادرید را به مذاکره برای رفع بحران فراخواند اما هرگونه میانجیگری اتحادیه اروپایی یا دیگر نهادهای خارج از اسپانیا برای حل این مناقشات را رد کرد. بدین ترتیب او عملا طرف دولت مرکزی اسپانیا را در مناقشه مزبور گرفته که هفته پیش ضربالاجلی 5روزه برای تعیین وضعیت کاتالونیا مشخص کرده است. ماریانو راخوی، نخستوزیر راستگرای اسپانیا به کارلس پوگدمان، رئیس جنرالیتات (دولت خودمختار ایالت کاتالونیا) 5 روز مهلت داده تا بگوید آیا اعلام استقلال کرده یا نه؟ رهبران جداییطلب کاتالان، سهشنبه پیش در محل پارلمان محلی این ایالت در بارسلونا یک اعلامیه استقلال را به امضا رساندند اما اجرای آن را معلق کردند تا امکان مذاکره با مادرید فراهم شود. اما براساس این ضربالاجل مادرید، اگر پوگدمان تا روز دوشنبه تایید کند که چنین کرده، 3 روز اضافه مهلت خواهد داشت تا از آن عقبنشینی کند. در غیر این صورت مادرید با توسل به بند ۱۵۵ قانون اساسی خودمختاری کاتالونیا را معلق خواهد کرد که در نتیجه این منطقه تحت کنترل مستقیم اسپانیا درخواهد آمد، حتی اگر شده به شکل قهرآمیز.