printlogo


کد خبر: 182986تاریخ: 1396/7/24 00:00
وزیر بهداشت:
نمک «نان ایرانی» ۳ برابر حد مجاز است

گروه اجتماعی: وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه بر سلامت نان، گفت: در برخی موارد شاهد استفاده از جوهر قند با همین عنوان یا با عنوان مخمر در نان هستیم که بخشی از بیماری‌های گوارشی مردم به همین دلیل است. به گزارش ایسنا، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه همایش روز جهانی غذا، گفت: نان غذای اصلی در کشور است و اگر نان سالمی به مردم بدهیم، بخشی از وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم.  وزارت بهداشت برای شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی سختگیری می‌کند تا نمک‌شان را به میزان یک گرم یا یک‌دهم گرم کاهش دهند اما از آن طرف نانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که میزان نمکش 3 برابر مجاز است. وی افزود: زمانی که به نانوا می‌گوییم چرا به میزان زیاد از نمک استفاده می‌کنی؟ می‌گوید آردی که به من می‌دهند مناسب نیست و خمیرش شل است و در تنور می‌ریزد بنابراین باید گندم وارداتی را با آن مخلوط کنم.  این در حالی است که 2 برابر قیمت جهانی گندم را برای خرید آن می‌دهیم و از طرفی هم نمک به آن اضافه می‌کنیم که بیماری و هزینه ایجاد می‌کند. وزیر بهداشت با بیان اینکه باید رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم، تاکید کرد: در حوزه سلامت حقیقت مقدم بر مصلحت است.  اینکه اعلام کنیم در گندم خودکفا شدیم خوب است اما این خودکفایی می‌تواند به این معنا باشد که بخشی از آن را صادر کنیم.  من درباره این ادعای نانوایان بررسی کردم و فهمیدم حرف‌شان درست است.  بنابراین باید گندمی وارد کنیم تا نانوا، نان خوبی به مردم عرضه کند، چرا که اگر مشکل نان حل شود از بروز بخشی از بیماری‌ها پیشگیری می‌شود. وی با بیان اینکه ما به دنبال کاهش نمک و عدم استفاده از جوهر قند در نان هستیم، گفت: در حال حاضر در برخی موارد جوهر قند گاهی با همین عنوان و گاهی با عنوان مخمر در نان استفاده می‌شود و بخشی از بیماری‌های گوارشی مردم به همین دلیل است.  بنابراین ما نگران بروز بیماری‌هایی هستیم که مرتبط با عملکرد سایر دستگاه‌هاست و امیدواریم مسؤولان مرتبط به این موضوعات توجه کنند.
 


Page Generated in 0/0056 sec